Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Acahari blog

KOLUMNA: IVAN TOKIN skinuto sa http://www.citymagazine.rs/

Kaže mi ćale...(dakle čovek je dovoljno mlad da ima ćaleta...)
Kad u životu dođeš dotle da možeš da kupiš neke stvari, da obezbediš sebi komfor koji si želeo, kad navikneš da se voziš kolima, da jedeš tačno određeni sirni namaz, kad ti je da bi trčao potrebna pokretna traka, kad provališ da sa ženom ne možeš da vodiš ljubav pored puta jer ti smetaju muve, kad pomisliš da ne možeš da pišeš jer ti je crk’o kompjuter – to je trenutak kad treba da staneš i jedan od retkih trenutaka u životu kad treba da pogledaš unazad. Ne da vidiš da li si pogrešno skrenuo, nego da vidiš koliko si daleko pogrešnim putem otišao. Da se setiš kako je bilo kad ti muve nisu rasterivale ljubav, da se setiš kako je bilo kad si pisao maminim krejonom po blokčiću na kolenu, kad si jeo da bi živeo a ne obrnuto, da se setiš po čemu si sve u životu trčao i koliko si hodao, i da se setiš kako je jednog dana prestalo da bude bitno kakvo je vreme napolju, sve dok si ti tu da ga vidiš.
To je trenutak kad treba da proceniš kada ti je bilo bolje. Sam sa sobom. Ne moraš nikom reč da kažeš. I nije sramota odlučiti se za komfor, mislim da je to ljudski. Pa zarađuješ dovoljno da možeš. Uostalom, zato i radiš.
Možda misliš da je bolje imati veći stan nego manji stan, da je bolje imati više novca nego manje novca. Neki bi rekli da je to veoma zanimljivo gledište.
Možda ti je stvarno potreban televizor u spavaćoj sobi.
A možda znaš da nisu glavne stvari kinta i kvadrati. Možda bi voleo da izbaciš i taj jedan televizor iz kuće. Ali je teško tako se ponašati. Pa teško je, normalno da je teško kad si se zavuk’o u tu fensi garderobu i gurnuo glavu u taj sirni namaz i u taj krevet sa mnogo kul pokrivačima i anatomskim jastucima. I nije to teško što je neko drugi odredio da bude teško, nego si to sam sebi organizovao. I nije teško nego je mnogo teško.
Dakle, ako nemaš herca da izbaciš televizor, počni s druge strane. Nemoj da kupuješ ono što ti nije potrebno, nemoj da jedeš ako nisi gladan, nemoj da pričaš ono što ne misliš i nemoj da se ponašaš onako kako se ne osećaš.
A možda postoji i sredina, samo je ja odavde ne vidim. Ali vidim da spavaću sobu treba da braniš od televizora po svaku cenu. A ovaj u dnevnoj će se već sam pokvariti. Kad budeš zaslužio.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: