Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

JEDAN SASVIM PROSEČAN,NA IZGLED SREĆAN I SAVRŠEN BRAK

Večeraju.Njihovo dete je davno tražilo novac i otišlo u svoju sobu tvrdeći da uči.Znaju da nije tako jer iz sobe dopiru zvuci igrice sa kompa ali su oboje premoreni za zvocanje.

Ona se vratilla sa posla oko 6.On nekoliko minuta nakon nje.Sada u tišini dovršavaju obrok koji je skuvan predhodnog dana.Nakon trivijalnih i bezličnih,potpuno rutinskih pitanja koja svakoga dana "obavljaju"ne čuje se više ništa do zveket kašika koje udaraju o tanjire.Tišina je toliko teška da svojom napotošću pravi uže kao granicu prostora između njih dvoje.

Njih koji u ovom društvu važe za par koji je već 15 godina u "srećnom"braku.

Sada ona pokušava da otkrije zašto se udala za njega.

Nailazila je na milion razloga.

I zato što je bio mlad,lep,obrazovan.I zato što ga je njena porodica obožavala.I zato što su joj prijateljice zavidele.I zato što je tim brakom obezbedila budućnost.I zato što joj je već bilo vreme za decu.I zato što nije više želela da ostane u porodičnoj kući jer su zvocaja oko udaje bila nesnosna.I zato što je želela da putuje i vidi svet.Mislila je da sa njim može.I zato što nije morala da se zaposli ukoliko to nije želela.On je imao pristojnu platu.I zato što svaka žena "mora"da se uda i ima porodicu.

Mogla je.O,da.Mogla je ona još hiljadu i jedan razlog da vam nabroji koji otkriva zašto se udala za njega.

Jedino...nije mogla da pronađe glasić sopstvenog srca u razlozima.

On je imao samo jedan.

Zato što je bila lepa i zgodna i zato što je takvu ženu želeo za sebe čitavog života.Ah,da.Ima tu još jedan.Zato što je verovao daje baš ona stvorena za njega.

Godine su međutim pokazale drugačije.

Ona je shvatila da je se udala po neizrečenom nalogu rodbine i okoline.Po društvenim pravilima.Shvatila je da bežanjem u nešto drugo bez neraščišćenih račina samo pravi nove.

Shvatila je i da ne kupuješ slobodu ulaženjem u nešto namenski.

Kao i to da će se nakon njihovih "zahteva"drugi ponašati kao da ih nije ni bilo i zahtevati ponovo.Da nikada neće biti dovoljno.

Shvatila je i da svaka žena treba da odlučuje o sebi i to niko ne može učinii umesto nje.Da u ovoj zemlji moraju darade dvoje.Da zaprvo ona i ne želi da ne radi.

Shvatila i da ga nije volela ali da čak ni sebi nije imala hrabrosti to da prizna.

On je shvatio samo jedno.

Da ona nije ta.Možda je bila na samom početku ali njena hladnoća,tačnost sa kojom je obavljala obaveze.Noći bez iskrenog zagrljaja.Sex bez emocija.Večito građenje savršene slike porodice mu je ukazivalo na to da je oženio ženu koja ga nikada nije volela.

Iako to niko ali niko nikada nije mogao da zamisli.

Nakon završene večere ona odlazi u spavaću sobu.Pije tabletu za umirenje ne bi li što pre otišla u svet snova i bila u njemu sa onim svojim.

Onim koji je postojao pre braka.

Onim koji je bio tako "nepovoljna"i nesavršena prilika.Onom kog roditeljima i prijateljima tada ni predstaviti nije mogla.

I ne viđa ga ona više.Čula je samo da se odselio.

Ne viđa ali u njoj će ostati večno.Jer to je model snage emocija kojij e imala.I za koji znala je niko nikada nadmašiti ne može.

Čak i kada to ne želi svake ga noći sanja.Veruje da postoji paralelan svet.Ona ga živi sa tim čovekom kada se oči sklope.

Ona.Uzorna supruga i majka.Poslovna žena.Stub kuće.Ona koja kada je vidite odiše najvećom sigurnošću .Ona ovaj život na javi samo "odrađuje".Onaj drugi...živi.

On odlazi nakon večere na net.

Ima nekoliko nikova.Luta netom i klikće.Želi da je pronađe.Želi da pronađe nju.Onu koju je tražio čitavog života.Onu za koju je bio uveren da je njegova žena.

Ona koja mu um i telo zaposeda.

Upada u avanture.Kratkotrajne užitke.Često prezire sam sebe i svoje istrcane pristupe.

Ponekad žele da iskoriste injega.I ne osvrne se.Gleda u ta lepa tela nakon sexa i ne oseća ništa.Govori sebi da će prestati ali ne može.Ne ume.To je jače od njega.

Boji se da prizna da od svoh tih brojnih veza niti jednu ženu nije osetio onako kako je želeo.Kako se nadao.Kako se barem i prevario sa svojom.

Traži.Želi da pronađe makar i na trenutak onu koju je želeo da sretne čitavog života.Koja će ga probuditi iz začaranog kruga.

Zašto ,zašto to nije mogla da budenjegova žena?

On.Čovek na položaju.Za druge uzoran otac i suprug.U "stabilnom"braku.Koji ima prelepu ženu koju kako tvrde obožava.

Ko ovde vara?

Vara li on,ona ili oboje nije više ni važno.

Nemojte kriviti osobe tek tako.

Za sve postoji uzrok a jedan događaj uzrokuje drugi.Često menjamo ne samo sopstveni život nekom odlukom nego i živote bližnjih.

Na izgled vara on.Ali moglo bi se reći da još više od njega vara ona.

Zar je važno to?

Kada oboje varaju sebe.

Postoji li od prevare sopstvene duše veća kazna?

A ovo je...

Jedan sasvim prosečan brak.

Na izgled srećan i savršen.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 79  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

kao i uvekkk......exstra............
#18, 25.11.2012 - 20:02
Univerzalna prica, nazalost od ljubavi se ne zivi
#17, 25.11.2012 - 11:26
bobrock17 (36)
eeeh da.....
#16, 23.11.2012 - 17:44
#15, 23.11.2012 - 16:47
Branko666 (25)
Podrzavam sve, samo ne brakove iz koristi i savete rodbine )
#14, 23.11.2012 - 04:03
faustinjo (37)
Kada sam rekao sve manje mislio sam na one koji se žene i udaju da bi ugodili rodbini i okolini. I onih kojima roditelji biraju muža ili ženu.
#13, 21.11.2012 - 02:09
faustinjo (37)
Ne bih ja rekao da su svi ili većina brakova u Srbiji takvi. Pogotovo ne da su takvi brakovi specijalitet Srbije. Uvijek postoje ljudi koji u brak stupaju iz interesa,kojima roditelji izaberu muža ili ženu. Kao i oni koji nemaju svoje i strašno se boje da ne razočaraju porodicu i okolinu. Na sreću sve manje.
#12, 20.11.2012 - 17:30
Ja bih rekla sve više...
Sve više iz interesa se brakovi sklapaju i zbog nečaga
Ali svačije mišljenje poštujem i cenim
20.11.2012 - 21:53
mikacc (34)
:))
#11, 20.11.2012 - 16:40
))
20.11.2012 - 20:28
jolewien (53)
Prica je sasvim ok....mislim da se gomila muskaraca prepoznala.....a verovatno i dobar deo zena ako su u prilici da procitaju ovo sto si napisala.....
#10, 20.11.2012 - 11:32
I ja tako mislim
Hvala i...
Veliki pozdrav!
20.11.2012 - 20:27
Shakymich (43)
Nemoj pogresno da me shvatis i da mislis da osudjujem nekog jer nemam prava na to iz prostog razloga sto sam doziveo nesto slicno... Od malih nogu sam vaspitavan da ne gledam samo sebe vec sve koji su u mom okruzenju...na zalost moja supruga je veliki materijalista i odlicnom glumom je to prikrivala dosta dugo...zalosno je sto i naseg sina vaspitava da gleda ljude kroz novac...tu se nikako ne slazemo i zato sam najgori covek na svetu...
#9, 20.11.2012 - 10:27
Znam tvoju priču i nemam reči za sve to
Zaista nemam
I obrnuto ima sakojakih slučajeva
Tužno je kada neko kroz decu dokazuje nešto i radi...
Tužno
20.11.2012 - 20:27
1  2  [»]