Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zvirko blog
Veče je divno, stvoreno za uživanje.

Prolaze oko mene razni ljudi. Posmatram ih. U nekima vidim sebe iz studentskih dana,u nekima svoje roditelje, neko mi namami osmeh na licu, a među njima vidim i njega „maminog i tatinog sina“. Nisam očekivala da ga sretnem među običnim prolaznicima.

Ne vidi nikog oko sebe ide samo napred. Nosi markiranu odeću-extra skupu. Razgovara na telefon, mislim da je neki prjatelj čim kaže „brate !“. Telefon Iphone najnoviji. Dok se kreće širi se u ramenima kao da je izbacivač u nekoj diskoteci. Umislio je da je neko.

Kreće telefonski razgovor :“ Brate, možemo da se vidimo kasnije. Sad idem na neku večeru. Znaš to je poslovna večera. Biće koji milion posle te večeri. Pričaću ti kad se budemo videli. Ma extra je videćeš. Da da ... Ma znam brate... E za kola ne brini... Znaš onaj Audi što smo gledali naručen je . Do kraja godine stiže. Biće ludilo!...“ – u tom momentu oko njega svi prolaznici što mladi što stariji zastaju i svi počinju da se smeju. On nastavlja razgovor iako ne vidi da se upravo svi prolaznici njemu smeju, jednostavno kao da ne vidi nikog ispred sebe.

Nastavlja razgovor bez obzira na sve što se dešava oko njega:“ Ma samo da večeras prođe sve super. Ma ne moji ne idu ja sam idem na tu večeru. Extra je poslić. Mislim biće uspešno. Svaki moj sastanak uspešno se završi...Ona ! Ma sad me neće ali videćeš kako će mi zavideti kad stigne Audi i kad joj svirnem ispred zgrade. Ma ima da se ludo provodimo neće mi odeleti....“

Zastajem pored knjižare, jer treba da kupim knjigu i gubim ga iz vidika. Od utisaka ovog događaja na ulazu okrećem se da vidim jel još tu on i ne vidim ga. U tom momentu obrati mi se čuvar i kaže kroz osmeh: “Ne obraćaj pažnju mamin sinčić je prošao.“

Sva srećna što sam kupila knjigu koju sam dugo želela da pročitam. Hoću da krenem sa čitanjem ali ne ide. U glavi mi i dalje ozvanja njegov razgovor, pokreti, hod, izgled ...

Koliko ovakvih „sinova“ ima? Počinjem da brojim koje znam. Sve ih je više. Počinjem da ih polako analiziram. Ne znam možda grešim ali svima je jedno zajedničko imaju imućne roditelje. Nikad u životu ništa teško nisu radili, uglavnom su svi neki menadžeri sa kupljenim diplomama. Što bi oni se mučili i učili kad mogu roditelji da im kupe diplome. Voze luksuzna kola. Prave se važni. Misle da s parama mogu sve kupiti. Dokle god imaju nikog običnog ne vide ispred sebe. Vole ga gaze sve što je ispred njih. Ne poštuju nikoga neki put čak ni svoje roditelje iako su im oni to obezbedili. Ne poštuju ni stručnjake u poslovanju koji su iskusniji, obrazovaniji i cenjeni ne samo u državi nego u celom svetu. Misle da su oni u svemu upravu. Namću svoje mišljenje. Od tolike moći novca ne vide ni sami sebe. Ne vide šta su napravili od sebe.

Vraćam se u prošlost i razmišljam o zrelim ljudima koji su nekada bili „mamini i tatini sinovi“. Kad su počeli da gube novac, kad su počeli da propadaju i kad nisu više mama i tata mogli da pomognu, oni su postojali niko i ništa. Svi su im okrenuli leđa. Nemaju sad ni luksuzna kola, ni vile, većina njih su razvedeni. Ko su sad ti ljudi? Niko ih više ni ne spominje. Totalno zabravljeni. Trajali su koliko i njihov novac.

Koliko ćemo trajati?- to zavisi od nas. Koje vrednosti čemo koristit da bi trajali?-zavisi od nas. Da li čemo koristiti moć novca, moć pameti, poslovnu moć ili duhovnu moć?-sve opet zavisi od nas.

Međutim, svaka moć ima svoj vek trajanja. Samo od nas zavisi koju moć ćemo odabrati. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

aral (51)
mnogo ti gledaš filmove
#6, 20.11.2012 - 20:27
Nisam gledala film ... Sinoc u centru grada je bila ta scena ...
20.11.2012 - 20:29
SuperBingo (36)
ljubomorna si ti,ako je ovo tvojih ruku delo
#5, 20.11.2012 - 19:29
Nemam razloga da budem ljubomorna :)

Cime se pametan stidi time se budala ponosi.
20.11.2012 - 19:52
nislice (46)
#4, 20.11.2012 - 16:26
Hvala :)
20.11.2012 - 17:29
cica52 (64)
Uvek je bilo ,maminih i tatinih sinova, samo sto ih sada mnogo,mnogo vise i to sto su to nekada bili ,bogatasi, a sada ,mafijasi, samo nista nije vecito.
#3, 20.11.2012 - 15:39
Sve ima svoj vek trajanja ...
20.11.2012 - 17:30
na žalost,sve ih je više i nekako mi se čini da vršljaju na sve strane glume da su neko.ja se sećam što mi je pričala sestra da je sa nekim njenim drugarima bio neki momak(jedini u društvu koga nije znala),upoznali se normalno,dečko bio prirodan,ni po čemu(pa ni po odevanju) se nije izdvajao od ostalih,i tek kad je napustio društvo ona je tek tad saznala da je dete iz bogate porodice,međutim kaže dečko nije leteo u oblacima niti glumeo neko ludilo,i to je oduševilo jer kao imućan se ponašao normalno.
#2, 20.11.2012 - 14:25
Takvih kao sto je taj decko je malo i takvi opstaju jako dugo.
20.11.2012 - 15:10
Puno takvih ima
Na žalost takvi i vladaju
#1, 20.11.2012 - 14:17
Upravo tako ...
20.11.2012 - 15:12