Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zvirko blog
Čitajući razne blogove koji korisnici društvenih mreža napišu mogu se uočiti karakteristike blogera.

Svako na svoj način doživljava pisanje blogova zato postoje komentari čitaoca na koji oni način razumeju njihovo pisanje. Ima pozitivnih i negativnih komentara, a i onih šaljivih J

Sledi podela blogera:

-NAJ BLOGERKA: uglavnom piše o realnim situacijama koje nas mogu zadesiti u životu. Uglavnom joj se svi poveravaju i na osnovu njihovih priča i iskustava piše blogove. Nikad nikog nije imenovala u svojim blogovima ali zna da dočara tu priču i događaj. Svako od nas se može naći u njenim blogovima. Zanimljivi opisi ljudi, takvi da imaš utisak kako je ta osoba upravo pored tebe. Njeni tekstovi imaju najviše lajkova i komentara, koji su uglavnom pozitivni.

-VIC BLOGER: u svim blogovima uspe da nas nasmeje. Neki njegovi vicevi su copy paste, ali postoje pored njih i razne animacije koje dočaraju taj vic. Međutim, ima i onih viceva tj.šala koje sam napravi sa animacijama gde pokazuju današnji realan život. Opet sve da nas nasmeje i da nam namami osmeh na lice. Njegovi blogovi uglavnom se završavaju sa lajkovima i sa komentarima smajlica J

-PESNIČKI BLOGER: blogovi su mu pesme. Pesme koje znaju da u nama probude maštu. U nekim možemo prepoznati naše najbolje osobine, a u nekima našu želju. Ima i onih koje nas mogu odvesti u čudesni svet snova. U svim pesmama nalazimo najbitniju emociju za opstanak u životu a to je LJUBAV. Njegovi blogovi se završavaju lajkovim i uzdasima.

-LJUBAVNI BLOGER: uglavnom su tekstovi o ljubavi. Ostvarena ljubav ili neostvarena ljubav. Patnja, tuga, sreća, radost...Sve što je vezano za ljubav. Nešto je od toga i reano i moguće a nešto nerealno i nemoguće, ali su uglavnom tekstovi lepi. Uglavnom završe lajkovima i pozitivnim komentarima.

-ŽIVOTNI BLOGER: uglavnom piše o situacijama u životu koje su njega zadesile. Svaki put drugačije napiše blog u zavisnosti od situacije u kojoj se našao. Tu postoje razne predrasude jer je blog nastao iz činjenica i događaja. Uglavnom njegovi blogovi se završavaju lakovima ali dosta manji broj i komentarima kojih ima i pozitivnih i negativnih. I uvek uspeva da se izbori sa raznim mišljenima.

-COPY PASTE BLOGER: ovakvih sad je sve više blogera. Kopiraju se tekstovi, pesme, priče, vicevi ma sve.... Najzanimljivije je kad neko želi da bude interesantan tim svojim remek delom copy paste, misli kao da je otkrio nešto bitno što drugi nisu. Uglavnom ti tekstovi ili nešto drugo se nalazi na raznim drugim sajtovima. Ti blogovi uglavnom se završavaju sa pozitivnim i negativnim lajkovima. Ko ne zna za taj tekst da već postoji od 5-50 godina on će ga pozitivno iskomentarisati, a postoje i oni koji prepozanju već pisani tekst pa iskomentarišu „copy paste“.

-NI TAMO NI VAMO BLOGERI: bogeri koji neki put napišu neku priču, neki put pesmu, neki put vic, neki put „copy paste“ varijantu, sve avisi od njihovog raspoloženja. Kako se raspoloženje menja tako i njihovi blogovi. Uglavnom celog života sami sebe traže tačnije rečeno traže svoje kvalitete. Iako neki imaju dosta životnog iskustva još uvek nisu spoznali svoje najvrednije kvalitete. Manje je lajkova kod njihovih blogova. Dosta su šareni komentari kao i njihovi blogovi.

-MUZIČKI BLOGER: uglavnom pišu tekstove već dobro poznatih muzičkih pesama. Kako ih emocije povedu tako oni i napišu bog i još dodaju i spot. Nekima se to svidi pa lajkuju a ima i onih koji prosto zaobilaze takve blogove. Komentara skoro i da nema jer nisu ni potrebni.

-BLOGERI 18 I ISPOD 18 GODINA: oni su veoma mladi pokušavaju u svojim blogovima neki da iskažu svoje mlado životno iskustvo a neki pokušavaju da se šale.U svojim blogovima pokušavaju da nađu sebe, da pronađu svoje kvalitete. Uvažavaju mišljenja starijih. Uglavnom se završavaju malim brojem lajkova ali i konetara koji su uglavnom pozitivni ali postoje i sugestije starijih da se više posvete sebi i da traže druge zanimacije za njihov uzrast a ne glavna zanimacija da im bude net.

S vremenom će sigurno nastati još neka nova podela. Jedva čekam da je uočim J 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 3

Napiši komentar:

bobrock17 (36)
Korektna podela...ili sto bi nas narod rekao,"alal ti cufta u paradajz sosu".:-)
#4, 28.11.2012 - 17:45
:)
28.11.2012 - 18:09
Znaš na koga sam mislila)
Ali hvala))
#3, 28.11.2012 - 13:58
Sporazumele smo se :)
28.11.2012 - 15:29
Zaboravila si još jednu blogerku da staviš na listu koja sve češće piše,što me raduje
-BLOGERKA KOJA ODABERE UVEK ŽIVOTNE ALI TEME O KOJIMA SE NE PIŠE I NE PRIČA PUNO

#2, 28.11.2012 - 13:03
Nisam je zaboravila ona je prva na listi :)
28.11.2012 - 13:07
zanimljiva zapazanja mislim da ste u pravu da to je to pozzz
#1, 28.11.2012 - 13:01
HVALA :)
28.11.2012 - 13:05