Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zvirko blog
Gledajući razne takmičarske emisije gde takmičari jedne druge ocenjivaju, kao i ovde na karikama kada su slike upitanju uočava se bitna razlika među učesnicima.

Uglavnom oni koji nisu sigurni u sebe ocenjuju sa lošijim ocenama svoju konkurenciju. Oni koji su objektivni ocenjuju sa prosečnom ocenom. Dok oni koji stvarno uočavaju kvalitet i znaju dobro da procene drugog učesnika daju zasluženu visoku ocenu.

Dolazi se do saznanja da je sve više broj onih koji nisu sigurni u sebe. Mnogo je ljubomornih osoba koji se boje konkurencije i kvaliteta drugih učesnika. Uvek je bilo ljubomore među ljudima pogotovo kada je neko takmičenje upitanju, ali nerealno ocenjivanje dovodi do ne profesionalnosti u bilo kojoj profesiji. Povodom takvog načina ocenjivanja profesija kojom se bavimo podcenjuje se.

Što se tiče ocenjivanja slika na karikama slično je, jer je i tu upitanju takmičenje. Da li će slika ući u top 10? Upravo zbog lošijih ocena korisnici često brišu slike i postavljaju iste ponovo. Ocenjivači koji ocenjuju sa lošijim ocenama uglavnom su ljubomorni na bolje slike konkurencije. Neko je ljubomoran na izgled drugog, neko dešavanje na kom je bio, neko na putovanja, neko na kola i slično. Ta ljubomora zna da uništi kvalitet jedne slike. Svaka slika nam nešto govori o korisniku neta tj. o nama. Neko ističe svoje telo, neko putovanja na kome je sve bio, neko veoma neobična dešavanje, neko prirodu, neko poslovni uspeh (kola,poslovna kancelarija, kuća, bazen i slično)...

Život je jedno veliko takmičenje među ljudima. Nesigurnost i ljubomora razara takmičarski duh i nerealnost sagledavanja kvaliteta.

Tekst je napisan inspiracijom jedne emisije povodom najlepšeg praznika u godini Božića. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 17  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Ne mogu se porediti takmičarsko ocenjivanje gde se zna šta se konkretno ocenjuje (npr. pevanje), i ovo ovde ocenjivanje slika gde svako ima neke svoje aršine i ne zna se konkretno šta se ocenjuje, da li karakter osobe na slici, da li privlačnost osobe na slici, da li zanimljivost slike i sl. Ma ovo ovde je obična igra, zabava u cilju druženja koju mnogi shvataju ozbiljnije nego što bi trebalo. A da ima svega gore u tekstu navedenog i ovde, to je nesporno!
#4, 06.01.2013 - 02:03
a sta ti kazes na ideju da mi organizujemo aukciju tih naj slika
#3, 05.01.2013 - 04:44
Moze .. bila bi to odlična aukcija :)
05.01.2013 - 16:01
?
05.01.2013 - 16:00
nislice (47)
lepo napisano
#1, 05.01.2013 - 00:13
Hvala :)
05.01.2013 - 16:00