Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zvirko blog
Dok smo bili mali često smo slušali od naših roditelja bajke. Ni svesni nismo da su te bajke ipak prisutne u našoj svakodnevnici.

Sve bajke isto počinju BILO JEDNOM DAVNO U DALEKOJ ZEMLJI ……

U svakoj bajci ima po jedna ZLA vila ili maćeha.

Zatim DIVNA, LEPA, VREDNA, PAMETNA MLADA DEVOJKA, koja je naravno iz SKROMNE PORODICE.

Tu je i KRALJ, koji ima prelep DVORAC i sina jednica PRINCA za ženidbu J- ovaj deo mi se najviše dopada J

Naravno tu su i DOBRE VILE, nekad ih ima samo jedna a nekad čak i 12.

Bitna je MAGIJA-ona mora biti prisutna.

Kod princa je bitan KONJ. Ni jedan princ nije bez konja.

A kod devojke uglavnom su to neke ŠUMSKE životinje.

Bajke o kojiam se priča:

Radnja tih bajki uglanom počinje pored “Bilo jednom davno..” sa opisima mlade devojke koja je lepa, pri tom vredna iz skromne porodice. Devojka koja ima lepe manire, lepo peva, zna da pleše, ma jednostavno ona je SAVRŠENA.

Upoznaje se da princem na nekom balu ili u šumi ili na obali mora pri tom da ne zna da je on PRINC. To je ljubav na PRVI POGLED J Bitno je kod upoznavanja da obavezno princ pita devojku za ples i da oni plešu bez obzira gde da se nalaze.

Zbog te ljubavi nastupa zla vila ili maćeha, uglavnom mora neko zao da bude.Uglavnom te sve ZLOĆE napadaju tu mladu devojku a ne princa. Ili zbog njene lepote,ili zbog njihovog kapitala (zloće znaju da su te devojke iz bogate porodice iako su odrasle u skromnoj), ili zbog ljubavi prema princu.

Da bi se te devojke odbranije od zla u POMOĆ im pristižu dobre vile. One uz pomoć svog ČAROBNOG ŠTAPIĆA sve prepreke nestaju.

Posle otklonjenih prepreka u ljubavi dolazi se do SAZNANJA da mlada devojka je uglavnom princeza nekog drugog kraljestva ili da je ona davno izgubljena ćerka nekog imućnog gospodina.

Posle tih svih dešavanja mora biti SVADBE i to sa puno zvanica, velikom tortom, večanicom od najboljeg dizajnera-jedinstvenom prelepom i drugim sitnim prelepim i preskupim detaljima.

I dolazimo do kraja bajke sa ŽIVELI SU SREĆNO DO KRAJA ŽIVOTA J

Moderna današnja Bajka:

Bilo jednom davno je zamenjeno sa time NE SEĆAM se kad je to bilo.

Savršena devojka je danas devojka koja uglavnom ima izgled jer retko koja ima MOZAK.

Princ je uglavnom sin nekog BOGATAŠA, koji se upoznaje sa devojkom uglanom na SPLAVU.

To je ljubav ne na prvi pogled već na prvi SEX koga se obično se sećaju jer su bili toliko pijani da moraju da ga ponove kako bi se setili kako su se upoznali. Tu je prisutan i ples ali ne neki valcer nego neki DIVLJI ples.

Današnji konj je neki AUDI, MERCEDES, BMW, ili NISAN.

Današnje šunske životinje su uglavnom DRUGARICE koje samo trepću i slušaju,a ništa ne pričaju.

Zloća je uglavnom SVEKRVA koja teško da može da da nekoj beštiji svog sina jedinca-ljubi ga Majka J

Kao DOBRA VILA javlja se TAŠTA, koja svojom magijom tj.istinom otkriva da njena mezimica nije samo obična splavarka već da je to VANBRAČNA čerka onog drugog BOGATAŠA.Kada taj bogataš sazna za ćerku, on hoće da nadohnadi svu ljubav koja joj je bila oduzeta, te joj za uzvrat prepiše pola ako ne i ceo svoj kapital.

Kada zloća sazna da dotična splavarka ima dobar miraz ona odustane od svoje namere i pomiri se saznanjem da će njen sin svoj kapital udvostučiti.

Obavezno je tu svadba, i to u nekom lux hotelu, na kojoj pevaju poznati pevači, gde je venčanica od nekog GUČIJA,DIORA ili VERICE RAKOČEVIĆ J Obavezno je prisutno oko 1000 zvanica jer se ne zna koji biznismen je preči da se pozove,kao neki od političara, javnih ličnosti, kao i brojna familija da se pokaze familiji kako su oni mnogo jaki J

I tako živeli su srećno do kraja svog života jer nisu imali o čemu da brinu pošto im je sve bilo obezbeđeno.

Dok smo mali verujemo u to da se princ može zaljubiti u sasvim običnu devojku. Međutim, kako smo sve stariji i odrastamo život nas uči da na kraju princ oženi princezu, a ne običnu devojku.

I u bajkama i u životu prisutan je materijalni status. Samo oni istog ranga mogu biti zajedno. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Shakymich (43)
ima tu razne karakondzule...sad kapiram da su one silne serije nastale na kalupu bajki...svi bedni i gladni a na kraju bogati naslednici sa najboljim ribama...
#3, 09.01.2013 - 03:20
svuda bajke prisutne ...
09.01.2013 - 08:48
nislice (46)
:)))))
#2, 08.01.2013 - 23:52
hvala :)
09.01.2013 - 08:48
Naravno
I sama sam pisala i tome
Postoje i te kako
Odličan post!
#1, 08.01.2013 - 21:45

Hvala :)
08.01.2013 - 21:47