Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
nemesis013 blog
Kiron i rana u natalnoj karti

Kiron u natalnoj karti ukazuje na podrucje u kome je dusa ranjena u proslosti. Verujem da je Kironova rana karmicke prirode, kao i da trenutni zivot, detinjstvo, i rane poruke iz detinjstva, predstavljaju rezonantne seme koje su vec duboko usadjene u osobu.

Pozicija Kirona u natalnoj karti predstavlja veoma osetljivu tacku. Ona privlaci iskustva koja pojacavaju primalno iskustvo bola i odbacivanja. Kao deca, a kasnije i kao odrasli, dobijamo poruke od roditelja, brace i sestara, ljubavnika, prijatelja i drugih ljudi iz okruzenja, koje samo otvaraju vec postojecu ranu. Mi prihvatamo te poruke, sema se pojacava a patnja postaje veca. Konacno, krecemo u potragu za isceljenjem i oslobadjanjem od patnje.

Pozicija Kirona u znaku, kuci i aspektu sa ostalim planetama, otkrice nesto o prirodi ove rane nanesene dusi, kao i nacine za njeno isceljenje. Osobe koje su Kironskog tipa (izrazen natalni polozaj Kirona) mogle bi neumorno lutati zemljom u potrazi za lekom koji ce ih osloboditi bola. One probavaju lek za lekom, konsultuju iscelitelja za isceliteljem, i svaki put su korak blize na putu ostvarenja celovitosti. Medjutim, retko kad dolazi do potpunog isceljenja.

.....
Kroz Kirona, postepeno ucimo da bolje razumemo, prihvatimo i transmitujemo bol, da ga prevazidjemo ili upotrebimo kreativno, za dobrobit drugih...
Paradoksalno je to sto kroz dozivljaj sopstvenog bola, samilosti i uvida, dobijamo zelju da pomognemo drugima. To je transformacija RANJENIKA u ISCELITELJA i UCITELJA.


Most pomirenja

Kiron nije samo simbol duginog mosta ili Antahkarane iz istocnjacke religiozne tradicije, mosta koji povezuje nize i vise sopstvo, licnost i dusu. On predstavlja i most pomirenja koji spaja crno i belo, muskarca i zenu, Istok i Zapad. Kroz proces unutrasnjeg i spoljasnjeg pomirenja, mi lecimo rane proslosti, kako licne tako i kolektivne. Taj proces se odvija u nama, kao i izmedju nas i drugih, izmedju osoba, ali i izmedju nacija. Kiron, stoga predstavlja kljuc ne samo licnog, vec i globalnog isceljenja.
... Licnu ranu koja cesto ukljucuje i strah, mozemo isceliti cineci upravo ono od cega strahujemo.i evo, jos ovo i necu vise
 • ASPEKTI KIRONA I SUNCA

  Rana: Ranjeno sopstvo, kreativnost ili jang princip. Preuzimanje oceve rane na sebe. Strah od sopstvene kreativnosti. Osecaj da je osobu izneverio i ranu napravio otac ili ocev princip.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Ne odobravam tvoje razmetanje, prejak sjaj."
  Unutrasnja poruka: "Plasim se da sijam. Ne osecam se potpunim ako sijam."
  Isceljenje rane: Rad na samopuzdanju. Rad sa unutrasnjim detetom. Razvoj pouzdanosti. Sve forme kreativnog izrazavanja.
  Dar: Kreativnost. Rad sa decom. Liderstvo.

  ASPEKTI KIRONA I MESECA

  Rana:Emotivna rana. Preuzimanje na sebe majcine rane. Dozivljavanje majcinog bola ili saosecanje sa njim. Majka je ranjena. Strah od sopstvene ranjivosti. Osecaj da je osobu izneverila ili ranu nanela majka ili majcinski princip. Osecaj zapostavljenosti i teskoce u vodjenju brige o sebi. Osecaj nesigurnosti. Duboki bezimeni strahovi.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Svet predstavlja opasno mesto. Ne veruj nikome. Volimo te ali ..."
  Unutrasnja poruka: "Osecam se odbaceno. Ranjiv sam."
  Isceljenje rane: Rad na emotivnom oslobadjanju. Isceljenje kroz vodjenje brige o drugima ili o sopstvenom detetu. Psihoterapija. Iskustva ljubavi i prihvatanja.
  Dar: Osecaj za druge i empatija. Sposobnost vodjenja brige i isceljenja drugih.

  ASPEKTI KIRONA I MERKURA

  Rana: Rana u komunikaciji. Nesposobnost komunikacije i osecaj da drugi ne razumeju osobu.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Ne svidja nam se nacin na koji komuniciras."
  Unutrasnja poruka:"Ne razumete me. Ne slusate me. Ja sam glup."
  Isceljenje rane: "Pevanje, javni govori, pisanje, sviranje nekog instrumenta. Kreativni zvucni izraz. Razbijanje blokade i isceljenje grlene cakre.
  Dar: Sposobnost razumevanja drugih i poducavanja drugih umetnosti delotvorne komunikacije i resavanju problema.

  ASPEKTI KIRONA I VENERE

  Rana: Rana na planu emotivnih veza. Ranjeni partneri. Preuzimanje tudjih rana na sebe. Tuga, gubitak voljene osobe. Ranjavanje drugih ili zadobijanje rane kroz ljubav. Osecaj nevoljenosti. Bol na srcu.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Nasa ljubav je uslovljena. Volecemo te ako..."
  Unutrasnja poruka: "Ne volim sebe, ne cenim sebe i ne prihvatam sebe. Niko me ne voli. Nisam vredan ljubavi."
  Isceljenje rane: Kroz iskustva bezuslovne ljubavi. Isceljivanjem srcane cakre. Vezbanjem opustanja i samilosti. Put Bhakti joge (posvecenosti). Posvecena muzika. Masaza i dodiri. Reiki.
  Dar: Sposobnost da se drugima pomogne da iscele sopstvene emotivne veze. Savetovanja. Diplomatija. Ljubav.

  ASPEKTI KIRONA I MARSA

  Rana: Rana po pitanju izrazavanja sopstvene seksualnosti, fizicke energije, besa i agresije. Ekstremno velika energija. Hiperaktivnost. Preuzimanje besa drugih na sebe. Zrtva nasilja ili nasilnik.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Ti si agresivan. Ne svidjas nam se kada si besan. Imas previse energije. Besan sam na tebe. Ljut sam na tebe."
  Unutrasnja poruka: "Nije u redu pokazivati bes. Ja sam destruktivan. Drugi su destruktivni."
  Isceljenje rane: Kreativno oslobadjanje energije kroz sport, borilacke vestine, ples, tai chi chaun, aktivnu meditaciju.
  Dar: Pretvaranje energije besa u kreativni telesni izraz i aktivnost. Davanje snage drugima.

  ASPEKTI KIRONA I JUPITERA

  Rana: Rana je u sistemu vrednosti. Ranjen je ucitelj. Strah da se sopstveno znanje podeli sa drugima. Duboki unutrasnji nemir. Misionarska revnost. Religijski dogmatizam. Strah da se bude srecan i nesrecan. Kriza vere.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Budi optimista - nemoj biti preveliki optimista. Nasa religija predstavlja jedini put ka Bogu. MI ne verujemo u Boga. Sto vise to bolje.
  Unutrasnja poruka: "Nije u redu deliti sa drugima svoje znanje. Moja istina je jedina istina."
  Isceljenje rane: Sirenje sopstvenog znanj kroz predavanja, govore, pisanje izdavastvo. Putovanja. Put Jnana joge (znanje).
  Dar: Sposobnost inspirisanja drugih i njihovo poducavanje kroz predavanja, pisanje, izdavastvo.

  ASPEKTI KIRONA I SATURNA

  Rana: Rana po pitanju osecaja za strukturu, dostignuca i samopouzdanje. Strah od sopstvene moci. Strah da se nadje mesto za sebe u svetu. Otac ranjen ili utice na stvaranje rane kod osobe. Preuzimanje oceve rane na sebe. Duboki unutrasnji strahovi i rigidnost. Ozbiljnost i nesigurnost.
  Poruka roditelja i okruzenja: "Ja sam ti sef, ja znam sta je najbolje za tebe."
  Unutrasnja poruka: "U meni postoji glas koji me stalno kritikuje i koji mi sudi. Ja sam kriv.
  Isceljenje rane: Put Karma joge (sluzenje drugima). Ispunjavanje sopstvene svrhe, darme.
  Dar: Sposobnost da se preuzme odgovnost i pozicija autoriteta. Mudrost.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: