Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
twodi blog
Još jedan konkurs u Srbiji. Firmu su kupila dva DB-ovca. Proizvode: salame, paštete... a i jedan odeljak korporacije je veliki distributer prezervativa. Prima se jedan, sretni dobitnik sedmice. Gužva je velika. Otpilike 100-tinjak. Prvo logičko matematički test na kom prosečan čovek ne bi uradio više od 2%. Dobro sam bio spremljen ovog puta.
Mešaju se zlato i srebro, 2 prema 6. Smeša se meša sa vodom 1 prema 3. Koji je procenat zlata a koji vode? Za svaki zadatak po 5 min. Ima ih oko 20 tak. Važna riba ulazi i daje neke instrukcije. Ima oko 25. Ona je glavna. Posle sat i po testa, mora se čekati da se vidi ko će biti pozvan na drugi krug. Drugi krug je u firmi za nedelju dana. Privatan izlazak if firme za prvi test, privatan izlazak za drugi, propusnice, potpisi šefova... Firma je bogu iza tregera, plata i dalje nepoznanica.
Opet niz pitanja ko si šta si. Da oni uzmu najbolje i sve zagarantovano, a tebi ne garantuju ništa, iza nekog kanala, u materinoj.
...Posle dokapitalizacije i preuzimanja od...poslovanja po evropskim principima...najnovijih modernih tržišnih....Pričala je sponzoruša, ona ista manekenka koja je bila na prvom postrojavanju...Razgovor je tekao.
- A koja je vaša mana? - Upita.
- Mana?
- Pa svako ima neku manu.
- Ja nemam.
- Neku malu. - Namignu i pokaza sa dva prsta malu razdaljinu.
- Nemam. A kolika je plata, niste rekli? - Upitah.
- A to, ako se prođe četvrti krug, posle direktora sektora i direktora firme.
Počelo je da mi se okreće u stomaku, više od Evrope i napretka.
Gotovo je i tako, reći ću im sad, jebeš teški test.
- Da vam kažem samo, mislim nije do vas ali na primer, naše firme sve hoće evropski... Kad otvorite neki strani sajt za zapošljavanje npr StepStone, Jobsite ili neki treći, na svakoj poziciji piše godišnja plata. Ovde je sve neodređeno, probno, plata je tajna. I kad uđem u prodavnicu da li ću uzeti nešto zavisi od cene. Možda posle 4-tog puta vidim da sad imam veću platu nego što bih imao kod Vas. Mislim mora čovek znati šta kupuje. Vi kupujete radnika. A i radnik kupuje posao...To je tržište rada, ljudi menjaju poslove. Dva dana izlazim iz firme a ne znam za šta...
To je već postajala viša matematika.
Dok sam palio kola, sa kanala se video odsjaj sunca. Krenuo sam prema gradu.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline twodi (43)
Srbija, Južnobački okrug, Novi SadBlogovi: tagovi
nema tagova