Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
MAXMIRA blog

NOVA GODINA.... TREĆI PUT

Nova 2013. godina – godina Zmije, počinje 10.02.2013. i traje do 31.01.2014.

Kosmički element – voda, boja Zmije - crna.

Dakle, talisman 2013. godine je (to jest, znak-vladar u 2013. godini po istočnom kalendaru) - Crna vodena zmija.

Crna boja - simbol svemir, boja polarne noći - "tama nad bezdanom." Vodena Zmija je primitivni element razornog toka vode. Simbol ove godine nosi složene socijalno-ljudske odnose, ali uz potrebnu i naglašenu pažnju i sagledavanje situacije kao i prilagodjeno ponašanje, moći ćete preokrenuti situaciju na svoju, pobedničku, stranu.

b_300_220_16777215_0___images_stories_2013-godinazmije-1.jpgKako dočekati 2013. godinu (godinu Zmije)?

2013 - godina crne vodene Zmije - poželjno je dočekati u mirnom porodičnom krugu, u opuštenoj atmosferi.

Zmija - kao životinja, je povezana sa zlom u evropskoj kulturi, dok je u kineskoj kulturi cenjena životinja koja predstavlja mudrost i strpljenje.


2013. Godinu treba dočekati na poseban način, ali postoje zajednički elementi koji se podudaraju s običajima Nove godine uz druge znake istočnog kalendara.

Nekoliko minuta prije nego sat otkuca ponoć, provesti u miru i tišini i u mislima se zahvalite odlasku godine Zmaja, setite se što više dobro-doživljenog i dobro-pruženog što je povezano s odlazećom 2012 godinom. Kada sat najavi početak Nove godine, prvih sekundi mislite pozitivno i u misli prizovite dobrotu i pravdu. Astrolozi kažu da ako poklanjamo svoju ljubav drugima, ove godine će nam se obavezno vratiti, kao hleb pušten niz vodu, obogaćena novom snagom i moćima drugih ljudi. Sveopštom ljubavlju će biti ispunjeno celo prostranstvo. Kao rezultat toga, duše ljudi će biti čišće, bogatije, a trenutak - jači i jači.

Proslavu nove godine Zmije treba obogatiti sporom, tihom muzikom, a najprikladniji su klasična muzika ili melodije za meditaciju. Zmija je životno konzervativna, zato je klasičan doček nove godine - najbolja opcija.

Vodena Zmija se skriva, iako se povremeno voli sunčati, zbog toga je preporučljivo Novu godinu dočekati u manjoj, ugodnoj prostoriji. Pokušaji da doček nove 2013. godine bude spektakularan i nezaboravan može dovesti do razočaravajućih posledica.

Šta obući za doček godine Zmije?

Poželjan spektar boja odeće za godinu crne vodene Zmije - tamne nijanse plave, zelene i naravno - crna.

Preporuka - uske i blještave haljine, bilo koje dužine. Odećom treba zasijati. Ovu godinu ne treba dočekati u svakodnevnoj odjeći, čak i ako ste u krugu bliskih ljudi. Da biste osmislili prikladnu odeću za doček pogodni su i kristali, ogrtači i šalovi izrađeni od prozirnog šifona. Nemojte zaboraviti satensko ili svileno donje rublje s crnom čipkom. Vaša koža, kao i donje rublje, također treba biti glatka i svilenkasta, kao koža Zmije, pa ne zaboravite potrebne pripreme (depilacija, mleko za telo, krema).

S nakitom treba biti umeren, nema jarkih perli i šljokica. Nakit treba biti solidan i dostojanstven, ako to nije moguće, bolje je bez njega. Poželjan je uredan jednobojni manikir.

Muškarci bi trebali da nose klasično odelo i košulju. Kravata ili leptir-mašna će samo oduševiti zmiju i kao rezultat će biti blaža prema vama u narednoj godini. Brijanje pre dočeka nove godine je obavezno. Kosu je bolje ne vezivati, po mogućnosti je nakovrdžati i raspustiti. Lokne i kovrdže simbolizuju fleksibilno, vijugavo, glatko telo Zmije.

b_300_220_16777215_0___images_stories_new_eyar_2013.pngŠta bi trebalo biti na stolu u novogodišnjoj noći?

Meni na vašem stolu prvenstveno treba biti mesni. Zmija je predator i grabljiva životinja. Tako, na primjer, dobro je na stolu imati jela od riba, ptica, zečeva, možda čak i žabe ili slatkovodnih rakova. Jaja će također biti bitan sastojak svečanim jelima. Riba je nezamenljiv predstavnik elementa vode na novogodišnjem stolu. Jela simbolično složite u obliku Zmije.

Što manje hranu termički obradite to je ona bolja za Zmiju. Izbegavajte namirnice koje sadrže konzervanse i boju.

Jedite ne ograničavajući se, jedite dovoljno. No, nakon proslave nove godine bolje je započeti dijetu.

Kod postavljanja stola poželjno je postavljanje mirisnih štapića. Međutim, prepuštajući se novogodišnjoj zabavi, moramo se pridržavati mera opreza.


Kako ukrasiti kuću za novu godinu Zmije

Budući da je element 2013. godine - voda, postavite u stan školjke i morske zvijezde, slike na kojima su ribe i hobotnice. Nemojte zaboraviti pripremiti figurice Zmije i pokloniti ih svojim najbližima. Figurice možete izraditi i sami, od papira, plastike ili drugih priručnih materijala koje imate pri ruci. Napraviti oblik zmija nije komplikovano Ostavite jednu figuricu sebi, staviti je na policu ili zakačite na frižider, da se umilimo dolazećoj godini (ali nikako ne stavljati figuricu u spavaću sobu).

Srećna Nova godina vodene Zmije!

NAPOMENA : ovo je samo ono što se predlaže, nije obavezno - posebno mislim na hranu od žaba i rakova uzimajući u obzir i troškove koje smo imali dočekujući prve dve nove godine... Ali da možemo da probamo da je proslavimo - možemo... Pitanje je samo gde... i sa kim... makar promenili muziku tokom večeri...

c/p Li West - tradicionalna kineska medicina 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Danka46 (69)
Ma slavicemo i nju,samo nek je veselo!
#2, 04.02.2013 - 10:40
toooooooooo Dankiceeeeeeee... da te čekamo ili ...
05.02.2013 - 00:18
matoritaxi (65)
eeee kad se skockam ...okupicu sve zmije ovog sveta...pa nek mi rade sta oce...
#1, 04.02.2013 - 02:44
ima jedna izreka... ŠTA JE BABI (u ovom slučaju Matorom) MILO...
05.02.2013 - 00:16