Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
SuperVanja93 blog

Neki od razloga zašto ne volim fudbal (da me pojedini više ne smaraju sa tim)...

Mnogi me često pitaju zašto ja ne volim fudbal?Evo vam odgovora:

Prva stvar su tzv. "navijači"(tj. huligani); na skoro svakom meču su neredi,lomljenje stolica,bespotrebne tuče(koje nikome ne koriste,a ponajmanje njima i klubovima) i to što će neko ni kriv ni dužan da nastrada samo zbog toga što voli određeni klub,ili nosi obeležje istog.

Druga stvar su "navijačke" pesme; u svim pesmama se ističe govor mržnje prema suparničkoj ekipi,pretnje,psovke,uvrede i tome slično.

Na trećem mestu je bezbednost; retko da postoji sport u kom je publika na stadionu raspoređena po sektorima,gde su navijači obe ekipe na suprotnim stranama,gde su tribine ograđene metalnom ogradom(koja je prilično opasna i nebezbedna) a ispred su jake policijeske snage.Da napomenem i to da je svaki dolazak na neku od mečeva(gde su rivalstva među ekipama veoma jaka) meč visokog rizika,a tu ne mogu ni porodice da dođu da pogledaju meč.

Četvrto mesto zauzima-pogađajte šta-PA MRŽNJA(i to nepotrebna); mržnja prema nekom klubu(ili igraču) je često izražena samo zbog činjenice da je on druge vere/rase/nacije/seksualnog opredeljenja,ili što dolazi iz drugog grada,zemlje ili regije gde je većinsko stanovništvo neke druge vere/nacije.

Peto mesto zauzima dobra stara mafija; dobro je poznato svima vama da mafija kontroliše klubove,transfere igrača,kladionice,namešta utakmice,"menadžerski" zastupa pojedine igrače koje reketira.

Broj 6 su pare; ni u jednom sportu se ne događa da su transferi igrača previsoki(i to više desetina miliona,a oni ne vrede ni 5 deo toga),da su preplaćeni(a realno,te pare nisu zaslužili).

Zatim sledi favorizovanje(i protekcija); pojedini klubovi i savezi uživaju zaštitu od UEFA i FIFA,tako da su prosto nedodirljivi.Mali savezi su često izloženi pretnjama,kaznama,diskvalifikacijama i svim ostalim vidovima sankcija,dok oni "veći" ni ne znaju šta je to.Još ako se na to doda da su u međunarodnim takmičenjima jači favorizovaniji i da se guraju u prvi plan-onda shvatate.

Mesto broj 8 zauzimaju razni "koeficijenti" i "rangiranja"; naime,prvi strelac(u Evropi) ne postaje igrač sa najviše datih golova,već igrač sa najviše osvojenih bodova po datom golu,sve u zavisnosti od jačine Lige u kojoj igra. Primera radi,ako je neko dao 35 golova u Ligi sa koeficijentom 1(znači jakoj poput naše)dobiće isto toliko bodova za gol,a neko 25 u Engleskoj(ili nekoj odo ostalih jakih sa koefiicijentom 2) duplo više,što znači da će ovaj drugi biti prvi strelac(stariji se sećaju slučaja Kežman-Makaay).Druga stvar su tabele FIFA-prvi na svetu je neko ko ima samo jednu titulu prvaka na svetu,a 17 mesta ispod je neko sa 4 titule više.Toliko o tome.

Deveto mesto zauzima sistem vrednosti; naime,kao što ste primetili,priznanja poput "Zlatne lopte" i nagrada za najboljeg igrača na EP i SP osvajaju samo napadači,dok su igrači ostalih pozicija(odbrane i sredine terena) bačeni u zapećak,a realno mnogo više pretrče tokom meča,s' tim što im se urađeno "ne priznaje".Retko se kad dešavalo da tu istu nagradu osvoji golman ili igrač neke druge pozicije(Fabio Cannavaro,2006).

Pod broj 10 spadaju igrači sami; igrači,njihov brezobrazluk i nekultura su opštepoznati. pre svega,mislim na ponašanje na terenu i odnos prema sudijama-ako niste znali,jedino kapiten(po pravilu) ima pravo da priča sa sudijom,međutim to mnogi igrači ne poštuju. Tu se(nakon sudijine odluke) događa da igraći kojima se ne dopada odluka napadaju sudiju,viču na njega,pljuju ga i psuju(po čemu je uostalom i poznato fudbalsko "vaspitanje"),što znači da se neka pravila fer-pleja krše u startu.Da napomenem i to da sudije imaju jako čudne kriterijume za suđenje,što znači da neki igrači(koji imaju "kredit" kod arbitara) kartone dobiju posle samo jednog faula,dok neki posle par žešćih startova možda dobiju žuti(a najčešće usmenu opomenu). Da napomenem i to da mnogi igrači glume faulove(sve u cilju krađe vremena),i da posle jako slabog starta na loptu oni padnu,valjaju se po travi i ne ustaju po par minuta,glumeći veoma jake bolove.

I,najbolje sam sačuvao za kraj,a to su...ma,žene znaju o čemu pričam; pred početak nekog od prvenstava,svađa,razvoda,raskida se poveća,sve zbog toga jer muški hoće da gledaju fudbal,a ženama to smeta.Takođe,mnoge firme pretrpe jako velike gubitke zbog neproduktivnosti radnika(koji gledaju mečeve tokom radnog vremena),zatim ubistava unutar porodice,broj prodatih tv aparata i tome slično stvar je koja se takođe dešava za to vreme.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

edmondd (39)
Njih deset za korak uze lovu a ja da se nerviram gledajuci..pih.
Ne gledam nit na TV .
A znam ih sve ,uzmem decacima i okolini 10% ako nisu dobri.
#1, 10.02.2013 - 17:29
Nažalost,umreću a da ne saznam zašto je baš fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu,zašto ga svi toliko vole i zašto se ljudi zbog njega mrze? Uglavnom,primećujem da to vole mahom nasilnici i huligani,dok gospoda gledaju Ragbi.
13.02.2013 - 00:55