Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
mali-mrav blog

ČETIRI ZIDA I LJUBAV PREKO ŽICE

Sedim izmedju četiri zida, gledam u ekran ovaj, moram takav je posao, i slušam staru dobru stvar „Ljubav preko žice“, otvaram neki sajt i eto novog teksta.

Sećam se vremena kada je i kriška hleba sa nekom količinom masti i ako se stigne da se stavi malo aleve paprike bila dovoljna za ručak. Život je kratak a svi pričamo o zvezdama gde je naše trajanje mnogo mnogo kraće i od samog nastajanja zvezde. I to što bi smo zgrabili na brzinu da sažvaćemo i da „zbrišemo“ napolje činilo je ogromno gubljenje vremena.

Posmatram ova moja četiri zida i sjaj monitora, zatvorio sam se u neki prostor a ne spominjem klaustrofobiju od koje smo svi do juče kukali, posmatram otvoreni sajt i gledam gomilu novopristiglih fotki, ima ih više nego bilo koji EPP program a čim se pojavi bar najava za reklame u pregršt serija koje se prate žalimo se, nerviramo, neki i grickaju nokte, dokle smo došli?

Nekada je bilo preko žice, danas može i bežično, svi pravimo reklamu od sebe, imamo gomilu virtuelnih „prijatelja“ koji već uveliko pomažu na nevidjeno a izgovoriti reč prijatelj je teško i jako retko se koristi. Dokle smo došli?

Počeo sam o četiri zida, zaista toliko zidova je čudo, daju nam virtuelnu snagu, virtuelne prijatelje, vituelno rame da se oslonimo i stvarno mnogo smo jaki, jedino mi nije jasno odakle toliko energije? Čim se pomerimo od tih zidova koliki smo, isto veliki kao i kada gledamo u sjaj monitora ili veći, najveći ili ulicom hodamo uz samu ivicu češući zidove oronulih fasada. Pokušavamo da sakupimo neke poene, a čemu služe oni? Da li postoji realno, ne verujem sve je virtuelno jer daje snagu, četiri zida je drže.

Ja i dalje slušam istu pesmu i molim one koji se ogrebu o oronulu fasadu da ne obilaze profil ovaj jer ne jurim poene, reklamu samoga sebe i virtuelnu slavu. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline mali-mrav (48)
Srbija, Beograd, Beograd