Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
nervnaBolesnica blog

D/z.br.3 Dve porodice-Život bez motiva,i smrt bez motiva

Danas!Išla sam na dva mesta u posetu1. Kod žene koja je sahranila sina (1976 godište) u avgustu. 2. I kod druga, koji se lečio od alhohola- i nije se izlečio...obe porodicepoznajem 15 godinaDojam prve posete je bila ..hrabrost , jačina,lakoća prihvatanja bola. Kada kažem lakoća mislim na Ne bežanje od bola,a opet -ne prepuštanju u toj boli samosažaljenju- mislim da će mi ta žena biti do kraja života uzor i primer Kako se pristupa bolu. Ne zadrzavaš ga u sebi. Pustiš da prodje kroz tebe..ne razmišljaš o boli. Samo je pustiš da izadje- npr. Kroz plač, urlik, bilo kako!..znam da je bol njen velik. Znam da je snažna žena.i da je morala da nadje način kako da ,,definiše bol''i da ga izbacuje. Da nije tako,ona bi umrla posle 3 meseca. Neke bolisu ne pobedive,i ne mogu se pobediti, jedino što se moze sa njima jeste, NauČITI KAKO DA ŽIVIŠ SA NJIMA. 2.Koliko je u prvoj poseti dominirala želja za zivotom,toliko se u drugoj . .nekako osećala- želja za ..da ne kažem smrti...već...hm,kao da sam bila u gostima kod zombija.Drug,i pored lekova, pije, i jedva govori.Majka ,ide u prodavnicu da mu kupi stomakliju! A onda se vraća da ljušti krompir i gleda slagalicu na tv,u.Ništa ona ne razume.Moja pripoved,da će se on ubiti, i ako hoće da proda stan i pocne nešto iznova- mora prestati da pije.Više je on razumeo nego ona....ne pijem,ovo mi je treća flaša@ ma šta se ti meni pravdaš,baš me briga koja ti je flaša,prva ili 10. Isto ti je, i posle prve čaše ti možeš da ostanes mrtav,kao i posle 10flaša. . .jer si već preživeo kliničku smrt, i to bas od alhohola.

Drugar ima planova za budućnost. . .to je valjda dobro ...Ipak ga nešto vuče napred. Danas sam bila u poseti .-Životu bez motiva i smrti bez motiva....Koji ću ja put izabrati?


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Gandra75 (41)
Ovde ljudi ne smeju ni komentar da ostave! Ne plasi raju!
Put ne vredi bez motiva, ne kreci nigde dok te nesto ne pokrene tamo, kada krenes, odrediste je irelevantije od puta.
#1, 06.04.2013 - 19:59