Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zvirko blog
Gledajući sa različitih aspekta života, život je jedna velika borba.

Borba u kojoj neki put ima poraza iz kojih učimo, a neki put ima pobeda koje nas veličaju.

-Dok smo mali borimo se da budemo dobri đaci, da nešto naučimo kako bi se naši roditelji ponosili nama. Svaki naš uspeh kao dete je bio nagrađen ili nekim slatkišom ili nekim poklonom dok poraz nas je koštao teških reči koje su nas vređale ili batine zbog kojih su ostajale masnice.
-Kao studenti borimo se da budemo odlični student kako bi se lakše zaposlili i imali dobru platu. Ukoliko nemate potrebno znanje teže ćete doći do posla. Ukoliko posedujete znanje lakše ćete proći razne testove i pokazati se da ste kvalifikovan radnik.
-Kada se zaposlimo trudimo se da budemo dobri radnici kako bi dobili unašređenje i bolju platu. Ukoliko radimo samo da nam prođe radno vrame može se desiti da ostanemo bez posla i plate.
-Kasnije dolazi ona najlepša borba za ljubav. Borimo se za opstanak braka, porodice i dece. Ukoliko se ne borimo to sve može da traje jako kratko. Međutim ukoliko se borimo svakim danom sve više I više naš uspeh su deca sita i vesela, partner zadovoljan kao Mir i Blagostanje porodice.

Bezbroj puta smo se susreli sa tim borbama i uvideli da nisu uvek pravedne te borbe.Kada treda da ostvarimo pobedu mi dobijemo poraz.

-Dešava se da dok smo mali da u školi učitelji I nastavnici budu ljubomorni na znanje koje imamo pored toga što se uči u školi te iz te ljubomore znaju prosvetni radnici da umesto nagrade ocene 5 dete dobije 3.
-Zatim kao student dešava se da se odradi ispit odlično ali metodologija ocenjivanja profesora je 10 njih dobija 6; četvoro njih 7; dvoje 8, a narednih 20 studenata da padnu ispit. Nema veze što je student dobro uradio ispit jer u koju grupu upadne takva će mu biti ocena.
-Dešava se na poslu da radite kako treba po pravilima, zakonima, obavljajući svoj posao korektno ipak ne budete nagrađeni za taj posao. Jer ipak postoji mnogo više njih koji falširaju u obavljanju svojih poslova te sve što su oni zabrljali svale na vas i onda vi snosite rizik jer njih je više a vi ste jedini.
-Borite se ljubav dajete sve od sebe,a dešava se da partner to ne zna da ceni te vas omalovažava a onda to deca vide od njega ili nje pa I ona tako počnu da se ponašaju.

Da li vredi boriti se? Kako teba postupati u životu?
Da li treba biti najbolji u onome što radiš?
Da li treba imati više vrlina ili mana?
Ko su pobrdnici ovih borbi?

P.S. Posle ovog bloga sledeći će biti nekog vedrijeg sadrzaja


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 21  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Zivot je jedna borba za opstanak od rodjenja pa do kraja.
Nije bitno jel u pitanju obrazovanje,posao,ljubav...moramo se uvek boriti ali treba pazti jer u svakoj borbi ima linija koju nebi trebalo da predjemo,a bas ta linija pokazuje ko smo i sta smo.
Cist obrazi i miran san nemaju cenu!
Bravo za blog
#2, 07.04.2013 - 15:48
Hvala :)
07.04.2013 - 16:51
nislice (47)
Istinito bas....
#1, 05.04.2013 - 21:05
Samo istina :)
05.04.2013 - 21:47