Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

U vreme kada ga je upoznala bila je zaljubljena u drugog.Onako kako žena ume da bude zaljubljena u jednog šarlatana i upija sve njegove laži koje su joj u nedostatku pažnje prekopotrebne.Sve njene želje I potrebe koje on vešto umotva u celofan i pruža joj.

Ume I tada žena da rezonuje istinu od sna ali što više uočava to se u laži više ušuškava ne želeći da ikada skinu sa sebe svoja plastična odela I ukažu istinu koja se mučki kezi u lice.

Tada u to vreme ,mislila je ona,bilo joj je potrebno baš to.Neko ko će je nazivati svojom i govoriti da je njihova ljubav večna.

Njemu,muškarcu o kom je ovde reč tada se dopala baš ona.Takva kakva je.Sanjarka u svetu surovosti.Iskrena u svetu laži.Dete u svetu odraslih.

Umeli su da noćima vode razgovore.Pitala ga je za savete a on je nekako uvek bio tu.I uvek imao spremno ponuđen odgovor.Čak I kada nije tu si bile reči utehe.

Kako je vreme odmicalo shvatila je da tom sa kojim je bila nije ona jedina ljubav već samo da on sve sa kojima je u isto vreme naziva jedinim ljubavima.Mučila se i povlačila poslednje trzaje u toj lažnoj vezi od koje je u svom svetu stvorila raj.Oazu u koju se sklanjala od stvarnih problema.Da,ona je tačno sama iscrtvala konture toga sveta i upotrebljavala željene boje.Sve dok nije shvatila da je kraj.

Razgovori sa njenim sad već najboljim prijateljem su postali učestaliji.A njih svoje sve bliskiji.Svakim danom su jedno drugom otkrivali svoje tajne,iskustva i vešto se preplitali mislima gradeći kakvu sigurnu mrežu u koju su svraćali nakon napornog dana.

Ona je tek tada shvatila koliko bi bilo bolje da je onda srela baš njega.Odreagovala na njegove nenametljive signale.Sada ju je osvajao dan po dan.U njemu je pronlazila sve što je želela od jednog muškarca.A onda…kada je rešila da mu kaže šta oseća…

On ju je obavestio da ima novu devojku.Tek tako.Iz nebuha.Odjednom.Još uvek joj je poklanjao pažnju.Istina ne u tolikoj meri ali njoj je dolazio kada svi utonu u san.Njoj je dolazio mislima i slovima i pre nego su se ostali budili.Ona je ostala na tačno istom metu u njegovom životu na kom je i bila.

Njegova devojka je ubrzo postala verenica.Ona će opet nći nekog drigog.nekog sličnog šarlatana.Nekog ko ume da laže novi svet.Drugačiji svet.Stvoren za nju sanjarku.On mora dalje!Verenica je postal žena žena.A naša junakinja se nije nikada usudila da prizna šta zaista oseća.I kako bi?Zašto bi kvarila nečiju sreću?Sreću osobe koju je najviše volela!

Život se nastavio.Za razliku od njega koji se skućio ona je zapadala u kratkotrajne vezice kojima je samo težila da nadomesti nežnost i pažnju.No rezultat je uvek bio jednak.Zvršavale bi pre nego bi i počinjale.

On je dobio dete.Ona je bila tu za sve.I kada se svađao sa ženom.I sa njenom porodicom.I kada su odlučili da prodaju stan.I kada je dete bilo bolesno.Uvek je bila tu.

I gledala kako je njegov život prolazio pred njom.A tako je…mogao je biti njihov.

Mnoge su se vezice provlačile kroz njen život.Jedna je čak završila veridbom u koju se utisnula uverena da će pobeći od sebe.Nije takobilo.Završilo se i to.

Jedne večeri…

Je zakucao na njena vrata uznemiren.U očima su mu provirivale suze.Sela je pokraj njega na pod na koji se spustio i stavila glavu na njegova kolena.

Tada joj je pričao bez ijedne reči

Pričao joj je drhtajima,trazijama

Dodirom koji je povlačio po njenoj dugoj kosi

Pričao joj je vremenom kojim su se poznavali

Prošlošću i tadašnjim trenutkom ujedinjenim u jedno

Pričao joj žmarcima koji su se poput kakvih iglica provlačili kroz njeno telo

Poljubcem u njeno čelo

Pričao joj je i onim jednim nenadanim Ii nagonskim poljubcem u usne.Onim koji za čitav život pamtite a u koji uspeva da stane večnost.

Misli su se pretvorile u poglede.Pogledi u dodire.Dodiri u uzdahe.Noć u čitav jedan svet!

I baš tada jedno su drugom pripovedili tajnu prećutane ljubavi

Koja nikada umrla nije

Osetili se svakim delićem svoga bića

I čitav se život jedan desio baš u toj noći

Već izjutra kada se probudila,druga polovina kreveta bila je prazna.Na podu je ostao samo njegov privezak bez ključa.

Nastavilo se sve.Kao da ova noć nikada nije ni postojala.

I niko je više pomenuo nije.

On se pomirio sa ženom.

Ona verovala da će jednom pronaći nekog za nešto dugotrajnije.

Pomalo čak,taih je noć udaljila

Učinila da nastave dalje

Da se oslobode okova ćutanja osećanja

Koja su teža od metalnih rešetaka u koje mogu da nam telo smeste

Tada se nastavio život ali ništa nikada nije bilo i neće biti kao te noći

Jer ona je znala da postoji neko ko je voli jednako kao I ona njega

Negde tamo…

Gde more preseca nebo a noć dan dodiruje

Negde na granici stvarnosti i snova

Koju malo njih uspeju da dosegnu

I bila je srećna što je baš ona to uspela.

Ne…

Nakon te noći nije više bila na onom istom mestu u njegovom životu

Vetar sudbine ih je razneo na suprotne strane-

Ali je tajna prećutne ljubavi bila smeštena na sigurne police sećanja.

Reči koje ćutimo truju dušu

Dok joj osećanja koja skrivamo otkidaju deliće. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 4

Napiši komentar:

aaa uhhh sta bi ovo -- bogmee veoma jako pogotovo ove zadnje dvije recenice - mocno nema sta
#4, 06.05.2013 - 22:12
Trenutak inspiracije samo
07.05.2013 - 00:07
vitezkoja (42)
za lažnu ljubav je mogla sve a za pravu nije našla snage da je kaže onome koje istu tu ljubav gajio a zbog svega što je znao zbog straha da nece hteti da ga voli nije joj rekao a priznali su jedno drugome kada su vec napravili pogrešne korake u životu i kada se teško ili nikako ne ispravlja pogrešan korak .Reči koje ćutimo truju dušu Dok joj osećanja koja skrivamo otkidaju deliće.
#3, 06.05.2013 - 12:06
Obično je na žalost tako moj viteže...
07.05.2013 - 00:05
nislice (47)
,,Reči koje ćutimo truju dušu

Dok joj osećanja koja skrivamo otkidaju deliće."
#2, 06.05.2013 - 11:25
07.05.2013 - 00:05
eh te precutne ljubavi...potpuno te razumem...
#1, 06.05.2013 - 10:47
Nije o meni reč
Sve i da želim da ćutim u ljubavi ...nema šanse...
07.05.2013 - 00:04