Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog
Svaki svet ima pocetak i kraj,tako i ovaj moj.
Chicha micha i gotova pricha.Krajevi sveta su nerazumljivi ljudima.Jasnije je kad kazes idem na kraj sveta.Ali ni onda nije jasno do kraja.
Jasnije je kad cujes zenski glas kako kaze "to je na kraju sveta" iako je desetak km putem od mesta na kom se nalazi.Jos jasnije je kad pogledas mlade devojke pred kraj svog detinjstva i na ulasku u devojastvo kako primaju i prihvataju fazone i stil oblacenja i ponasanja.Mnoge urade to dok su jos deca, ali je u vezi price krajevi sveta samo ovo na kraju detinjstva.

Jos ponekom nije jasno sta su krajevi sveta.A sta nisu.

Netaknuta priroda nema veze sa krajevima sveta.Vrlo cesto su krajevi sveta itekako sa taknuto-maknuto prirodom (u Africi su to predeli sa rekama,jezerima i sumama sa prosutom naftom i hemijom).

Krajevi sveta nisu predeli udaljeni i daleki, jer ne bi bilo onoliko zahteva za vize za Australiju.

Krajeve sveta prave izgovorene reci.Za krajeve sveta su rezervisane sture, retko izgovorene reci, zastrasujuce price za decu,price o nezgodama i mucenjima,price o usamljenicima i zaludjenicima.
Na krajeve sveta idu oni sto moraju, one koje proteramo, oni koji nisu za nas i nisu vredni.
Sa ovim poslednjim "nisu vredni" idu dve stvari.Nepostojanje pruzanja usluga i znanja modernih drustava.Oslobodjenost od strukture modernog drustva donosi i oslobodjenje od stega i zatvora tog istog modernog drustva, ali samo ponekad.

Moderna potreba da se porobi sve je jaca od isplativosti i neisplativosti krajeva sveta.
Internet je omogucio uplasenima od ljudi i drustva da zauzmu centar sveta.Cudaci vise nisu na krajevima sveta, lako im je i u centru sveta.
Ako hocete da prepoznate cudake, trazite od njih da se druze intezivno sa ljudima....
Ne vezujte ih za pojam krajeva sveta...

Prica o krajevima sveta tece polako.Azdaje i zmajevi ce preci u centar sveta.Ali krajevi sveta nece dobiti zaborav.Ruganje mozda,setu mozda.
Nedajte da vas neko prevari da je mesto gde nema dometa za mobilni, taj kraj sveta...
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

- Diskutabilna ta tema - gde je kraj sveta ... Za jedne sledeci veci grad do njihovog,jer nikad dalje od svog nisu posli , za druge mozda Himalajske pustosi ... Gde se nalazi necije shvatanje,prohtevi ,zelje a i debljina novcanika ,tu se negde nalazi i njegov kraj sveta . Svako ima licno svoj kraj sveta... --
#1, 16.05.2013 - 20:08