Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
stavra blog

Koliko žena zavisi od muškarca

Najviše bi značili vaši komentari na ovu temu tj. razmišljanja!!!

Danas sve više gledam propagandu žena je ravnopravna žena je jaka, žena je jedinstvena i čega se god ti čitaoče setiš. Nemam ništa protiv toga ali sam sagledao jednu prirodnu stranu žene, koju ću sad opisati...

A onda malo pogledam onu stranu gde ja lično poznajem ženu, onaj deo gde je ona u prirodnom poretku stvari, onaj deo gde se ona pronalazi, gde je srećna i gde dobija jak motiv za život i za nju tad čini mi se nema granica. Da tad je jaka, jedinstvena ravnopravna itd..

Kao što svi znamo da polovi teze da se spoje. I dva sveta muški i ženski tad postanu jedno i dobiju svoju celinu. Ali nije to cela svrha! Postoji jedan deo psihe žene gde ona ima jaku potrebu za muškom snagom(psihičkom) a to joj daje sigurnost u smislu da može lakše da odluči da lakše može da rezonuje.

Deo gde ona želi da pripada (da bude nečija - tvoja) muškarcu je jako bitan, nije to toliko pitanje ljubavi koliko ona doživljava ličnu ispunjenost, tad se njen nedostatak psihe puni i za uzvrat dobija siguran odmor i opuštanje, puni barerije za nove dane...

Deo gde želi da bude shvaćena, uvažena i poštovana kao ličnost je bitan koliko i svaki deo. Tu dobija sadisfakciju društvenu. Onda ulazak u društveni zivot dozivljava kao potpunu celinu i uživa u njemu.

Deo gde ona treba da ispuni svoju životnu ulogu člana neke porodice (ne mora striktno da bude brak) ali joj je bitna neka vrsta pripadnosti kao dela neke celine.

Deo gde ona ima potrebu da razmeni energiju, ali ne sa svakim ona tačno zna koja je vrsta energije u njoj i ko joj odgovara. Tu razmenu treba da doživi jer se na taj način obnavlja i jača celokupni bilans organizma. da sad ne spominjem sve ,-)

Pre bih rekao žene drage budi te prirodne ne ulazite previše u zensku koaliciju, gde dobijate vrstu razumevanja istih. Više je potreba ta različitost polova jer priroda sve radi sama... ,-)

ljubim vas..


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

kome tanka koza i neradnik je on moze sebi da dozvoli da bude zavisan od nekog, i to bilo kada izadje mu nanos
#8, 01.06.2013 - 01:02
Pa nikako zato je najbolje svako svoj dzeb da ima i nema problema....
Salim se ja malo....ali nikada ne bi volela da zavisim od jednog muskarca....
#7, 29.05.2013 - 15:30
Alexdj986 (31)
Nijedna žena ne pripada muškarcu, kao što nijedan muškarac ne pripada ženi. :-)

Nijedna žena ne može biti ispunjena muškarcem, već samo sobom i obrnuto. :-)

Ukoliko žena nije ispunjena sobom, nijedan muškarac je ne može ispuniti i obrnuto. :-)

Svi se mi ogledamo jedni u drugima. Svako može da vidi samo ono što je u njemu samom. Što je osoba bliža sebi, to je naša slika u njoj jasnija i vidljivija. :-)

Nikada ne treba dozvoliti da projektujemo sebe na druge, jer svako od nas vidi druge na način na koji vidi sebe. Jedan muškarac opiše ženu na jedan način, drugi muškarac opiše istu ženu, ali na drugi način, treći na treći način itd. :-) Šta znamo o toj ženi, ništa, ali zato znamo ponešto o svakom muškarcu. :-)

Osećaj sigurnosti je samo osećaj, jer danas ništa nije sigurno. Život je vrlo neizvesan i zato ne bih rekao da je ženama potrebna sigurnost, već neko ko će da veruje u njih, ko će im biti podrška. Isto to važi i za muškarce. :-)

Što se tiče porodice, tu bih samo dodao da: Pravi roditelj je onaj koji nauči dete, tako da ono jednoga dana bude pravi roditelj. :-)

"Mi ne privlačimo ono što želimo, već ono što JESMO" - Wayne Dyer :-)
#6, 29.05.2013 - 13:14
kelly85 (31)
Hmmmm ima neki recenica istine al nekih. Prava ljubav zene je dete a to ako je pametna samostalnaa hrabra uspesna zadovoljna i srecna sobom danas moze i sama da uradi. Tako da zene su danas apsolutno neovisne od muskarca. I nikad ne treba financijski daa ovisi od istog. Mislim da to danas nijedna zena sebi nebi smela dozvoliti. Naravno zivot u dvoje je lepsi i laksi al s obzirom da su zene sve samostalnije a muskarci sve povodljiviji bojim se da se stvara jaz. A i problem uspesni zena jesu muskarci koji s istima ne znaju da se nose iako kao pricaju da bi uvek neku takvu :-)
#5, 29.05.2013 - 08:25
nislice (47)
Odlican blog!
#4, 29.05.2013 - 00:47
jhanus2010 (53)
memogu jedni bez drugih
#3, 29.05.2013 - 00:33
Zena nikada ne treba da zavisi od muskarca...kad tada ce joj to nabiti na nos...nazalost...
#2, 29.05.2013 - 00:05
svaki muškarac koji drzi do sebe će joj to nabiti na nos, ako to ne uradi onda će je zezati na drugi način...Osim ako ona ne drži porodicu na okopu ili radi kućne poslove u tom slučaju je sve Ok. Mada ne znam kako bi žena reagovala da ona izdržava muškarca?
29.05.2013 - 15:16
Ma šta i koliko žena mogla sama da uradi
Ako nema ljubav muškarca nikada neće biti potpuna
Biće kao plutajuća senka...
Jednostavno je tako
Odličan post!
Odličn zaista!
#1, 28.05.2013 - 23:38
Ljubim dušu moju najveću. dobru i pametnu... ,-)
29.05.2013 - 15:12