Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
maleckaa blog
Svakog jutra, u malom bogatom kraljevstvu, jedan prosjak je bez reči donosio kralju jednu jabuku, a onda bi otišao. Kralj, koji je bio navikao da prima mnogo skupocenije darove od tog voća koje je jutrom stizalo, često se rugao na račun prosjaka, kad bi ovaj otišao.

Svi su se na dvoru ponašali kao i kralj jer ne bi bilo prikladno ne postupati ili ne misliti kao kralj.Prosjak se nije obeshrabrivao i svakog je jutra ponovo dolazio i predavao kralju u ruke svoj dar. Iako mu je to bilo već dosadilo, kralj je ipak primao dar, uz kiseli smešak i odlagao ga u jednu korpu. Bila je već krcata i jedva je u nju više moglo stati svo voće koje je prosjak sa ljubavlju, pažnjom i strpljivošću donosio.

Jednog dana najdraži kraljev majmun uzeo je komad tog voća i zagrizao ga, a onda ga je odmah bacio pred kralja. Kralj je, sav u čudu, ugledao usred jabuke dijamant. Istog trena je naredio da se otvori svo voće koje je bilo nagomilano u korpi i u svakoj je jabuci nalazio po još jedan dijamant. Još uvek u čudu, kralj je pozvao neobičnog posetioca i zatražio objašnjenje.

Ovaj je odgovorio:
-"Donosio sam vam ove darove da shvatite da vam život svakoga jutra nudi poseban dar na koji vi zaboravljate zbog bogatstva kojim ste okruženi. Taj dar je svaki novi dan koji započinje."


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ravgor (55)
#4, 07.06.2013 - 18:51
aral (52)
Kamasutra :))
#3, 07.06.2013 - 01:55
#2, 06.06.2013 - 23:31
jahaj (57)
lepa,poucna prica.....
#1, 06.06.2013 - 22:14