Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
jelci blog
Nekoga volimo kad su nam njegove ili njezine potrebe i želje podjednako važne kao i naše vlastite.

Smisao je u tome da se ljubav izražava postupcima. Onim što radimo, a ne riječima, iznova definišemo ono što jesmo te do koga i do čega nam je stalo. Mi smo verbalna vrsta i jako smo naklonjeni riječima kad nešto treba objasniti – i nekoga prevariti. Najgore je prevariti sebe.

Ono u što odlučujemo vjerovati blisko je povezano s dubokim potrebama- na primjer, sa snom o savršenoj ljubavi kojeg nosimo u sebi, s bezuslovnim prihvatanjem kakvo samo majka može pružiti. Zbog takvih želja sami sebe varamo na najgori način, podložni smo razočaranjima i prepuštamo se nadi da smo, naposljetku, pronašli osobu koja će nas zauvijek voljeti takvim kakvi jesmo.

Istinska ljubav od nas zahtijeva i hrabrost potpunog otvaranja drugoj osobi. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

um-etnik (57)
Da, bez hrabrosti potpunog otvaranja prema drugoj osobi nema ljubavi. Iskrenost, poverenje, hrabrost i požrtvovanost jesu ugaoni kamenovi u temelju istinske uzajamne ljubavi. Srdačan pozdrav :)
#1, 05.07.2013 - 11:51
 

Korisnik
offline
offline jelci (42)
Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, Banja LukaBlogovi: tagovi
nema tagova