Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
jelci blog
Često zaboravljavamo jednostavnu formulu sreće:život je u sitnicama. Koliko često se sretnemo sa dragim ljudima a da pritom nemamonamjeru da pričamo o nečemušto nas progoni, što nas žulja kao kamenčić u cipeli. Ako je odgovorrijetko, to ne znači da nešto radimo loše, a ponajmanje da je situacija bezizlazna. To samo znači da smo s glavnog puta skrenuli u malu, manje značajnu uličicu koja nas je zavela svojim površnim šarmom i blistavim sjajem koji nas sputavaju da vidimo njen slijepi kraj. Tamo smo prisiljeni da trošimo snagu na aktivnosti koje nas ne ispunjavaju,umjesto da se fokusiramo na ugođaj lijepog. Drugim riječima, to samo znači da što prije trebamo skrenuti ka glavnoj cesti i vratiti se ka onome što nam donosi zadovoljstvo.

Te male stvari su svuda oko nas. Biti s prijateljem i bez plana pričati. Prosto pričati. Meni se obično sam po sebi nametne zaključak da su takvi razgovori najljepši; rasterećeni tematike, bremeniti suštinom. Male stvari su i kada sebe prihvatamo u potpunosti onakvima kakvi smo. Bez foliranja. Bez maski. Male stvari su i kada odbijemo da radimo sve ono što nam nije važno. Kada tražimo pomoć kada nam je potrebna. Kada se ujutro možemo posvetiti sebi pet minuta za razgibavanje. Kad možemo hodati kuda nas srce goni. Te sitnice nas čine srećnima, a mi ih tako često odbacujemo zarad nečeg većeg, glamuroznijeg, socijalno prihvatljivijeg. Umjesto da brinemo kako će nas prihvatiti drugi, možda je bolje da naučimo da prihvatamo sami sebe, sa svim svojim vrlinama i ’bubicama’. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jhanus2010 (52)
tako je male sitnice mogu nam ulepsati dan I ponekad I zivot
#5, 19.07.2013 - 13:54
nislice (46)
Spoznati sebe je umetnost....
#4, 12.07.2013 - 20:33
gordio (55)
Jelena..poanta bi se sažela...velike su stvari ..uvek velike ..ali i male stvari mogu biti velike , ako se gledaju ..IZBLIZA...kako je dobro da se utešimo i takvim rešenjima..; )
#3, 12.07.2013 - 10:01
Tvoje vidjenje naravno i postujem...da sam htjela sazeti to bi i ucinila...ljudi vole kad im se lijepo objasni i priblizi u ovom slucaju neko moje vidjenje ili razmisljanje a u neku ruku stav prema svemu tome.......jao Alekssssssssssss danas si na spidu hahahhhaha
12.07.2013 - 10:06
jelci (42)
Hvala Ti....ma ne znam sta treba nego etooo tako mi doslo nekakva moja razmisljanja celonocna ahhaha
#2, 12.07.2013 - 09:03
Ti basa znas sta trebas napisati..od reci do reci..eto ...neka drugi uče od tebe ..
#1, 12.07.2013 - 08:58
 

Korisnik
offline
offline jelci (42)
Bosna i Hercegovina, Republika Srpska, Banja LukaBlogovi: tagovi
nema tagova