Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bucka84MNE blog
Zena je kao macka! Radoznala na pokret, slobodna, naizgled nepogresiva. Ako hoces da je dotaknes radi to tiho i polako prvi put, da ne pobjegne. Ostavi joj vrata otvorena, sama ce uci. Ne teraj je unutra jer nece htjeti. Mora sama da dodje. Pamti lose postupke gospodara. Radoznalost je njena sudbina i znaj da bolje cuje nego sto vidi. Plitko spava. Nocna je zivotinja. Priznaje silu, ali se nje ne boji!!

Žena je kao knjiga, koja se, bila dobra ili loša, mora najprije svidjeti naslovnim listom. Ako ta stranica nije zanimljiva, nece pobuditi želje za citanjem, a ta je želja upravo tolika koliko je zanimanje što ga naslov potice. Naslovni list kod žene ide odozgo do dolje, baš kao kod knjige; pa tako i njene noge; koje zanimaju sve muskarce kojima su ukusi slicni mojima, imaju istu privlacnost kao i oprema knjige. Medutim, vecina ljubitelja ili premalo ili nikako ne pazi na ženske noge, baš kao što vecina citalaca ne mari za izdavaca knjige. Stoga žene s pravom posvecuju toliku brigu licu, odjeci i držanju, jer samo time mogu u onima koje priroda nije pri porodu obdarila sljepocom potaknuti radoznalost i želju da ih procitaju. Ali kao što ljudi koji su procitali mnogo knjiga požele na kraju nove, pa bile i loše, tako se i muškarac koji je upoznao mnogo krasnih žena na kraju zaželi ružnih, samo neka su nove.

Istina, lažno bjelilo koje sakriva stvarnost bode mu oci, ali njega mami strast koja je vec postala porok, i šapuce mu hvala u prilog lažnog naslova. ‘Možda’, misli on u sebi, ‘knjiga i nije tako loša, možda joj cak i ne treba tog smiješnog vanjskog omotaca.’ I on je tada pocinje ovlaš prelistavati, ali on još nije okrenuo ni nekoliko stranica, a vec se javlja otpor, jer živa knjiga želi da bude procitana kako valja (…)., i tako *legoman biva žrtvom koketarije, tog cudovišta što progoni sve one kojima je ljubav zanat.

Žene nisu nikada tako jake kao onaj put kada se naoružavaju vlastitim slabostima.

Defo

Žene uglavnom slabije posluju od muškaraca. To je zbog toga što nemaju žene za savjetnike.

Džejn Fonda

Neka vas bog čuva zlih žena, a dobrih se čuvajte sami.

Jevrejska poslovica

Ružama je potrebno sunce, a ženama ljubav.

Li Tai Po

Žena može da se izliječi od svake izmišljene bolesti, ako joj se kaže da je to znak starosti.

Palaci

Svi muškarci očekuju od žene isto, žene od svakog muškarca očekuju nešto posebno.

Bife

Ako žena nađe ljubavnika, onda su tu moguća dva razloga: ili je sita svog muža ili nije.Likok

Lijepe žene su potrebne samo ljubavnicima i slikarima bez mašte.

Pikaso

Vjerna žena je ona koja se okomi na samo jednog muškarca.

Belmondo

Ne treba se plašiti žena koje padaju, već onih koje po svaku cijenu žele da ih podignete.

De Sika

Malo zna onaj koji sve što zna – kaže svojoj ženi.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (46)
(y)
#2, 15.08.2013 - 15:35
bucka84MNE (32)
Mudro receno....... zaboravila sam staviti navodnike,jer sam tekst pozajmila.....
#1, 15.08.2013 - 14:02