Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Celestia blog

Опште позната ствар...

Дечко и девојка се упознају, почињу да проводе време заједно. Дечко се заљубљује, али девојка не жели да буде са њим, јер она њега не воли. Он просто нема неку карактеристику која је њој битна, или просто не сматра га привлачним. Дечко, који често чак и не искаже своја осећања према њој, почиње да бива огорчен и да демонизује ту бичарку у глави. Како може да буде таква? Па ја сам добар! Она сигурно жели кретена. Према женама треба бити кретен.

Ја вас све молим да покушате да се ставите у кожу те девојке на тренутак.

Ситуација у којој неко ко вам је био дуго пријатељ искаже жељу да с вама буде на неки други начин, а кога видите као пријатеља, непријатна је и тужна. Постоји више разлога што је та особа за вас пријатељ а не нешто друго, и ја као девојка могу одмах да кажем, да начин на који се неко према девојци одмах постави утиче на све. Међутим, овај савет нико не прихвата. Сви бирају неку линију мањег отпора, желећи да прво буду пријатељи. Живот тако заиста не функционише.

Значи, дечко искаже своја осећања...девојка не жели да буде са њим...шта је најбезболније да се уради? Следеће?

"Слушај, ти си дивна особа и све то, али ја желим да нас двоје будемо само пријатељи. Не желим ништа више од тога, сигурна сам да ћеш неког усрећити, неког ко је много сличнији теби. Тешко ми је што знам како се сад осећаш и веруј ми, време ће помоћи. На теби је како ћеш се поставити према мени, биће ми тешко да те изгубим као пријатеља али ако мислиш да ти је то потребно, мораћу да прихватим ту одлуку."

Или:

"Слушај, не желим да будем са тобом јер ти, као особа, немаш оно што ја сматрам основним при избору партнера. Изгледаш лепо, али немамо никакве хемије. Разговор нам се вуче, не иде спонтано. Ниси интелигентан/васпитан, имаш изливе беса са којима мислим да не бих могла да се носим. Не тушираш се, спреман си да бијеш навијача супротног тима, не подносиш животиње (убаци ману овде). Просто не видим на чему би наша веза требало да се заснива осим на томе што ти мислиш да сам лепа. Забаван си, можемо да проводимо време заједно, имаш добрих страна. АЛи нисам заинтересована за тебе као мушкарца"

Имајте у виду да је у питању пријатељ чија осећања не треба урнисати, као и да је девојка управо спознала да је веома могуће да она, заправо, никада није ни имала тог пријатеља...већ само вребатеља. када се са неким дружиш, сигурно да мислиш да је добар. Али баш као и жене, и мушкарци деле жене на оне које су привлачне и оне које једноставно нису и са којима не могу да буду. То не значи да френдзоне зависи од лепоте или ружноће - мој вереник је по многима одвратан, али мени је најлепши. Ми смо једно другом одговарали по критеријумима које смо поставили.

Самим тим што је девојка искористила реч "добар" да опише момка ког не жели, не значи да она не жели доброг момка. Свака нормална девојка жели управо то. АЛи добар није довољно. Добар је човек и према баки којој се распарао цегер. Добар је и према пријатељима кад им треба помоћ. Добар је јер не наноси бол странцима, добар је просто јер су то људска бића која по дифолту не заслужују злобу. Зато што је то нормално. А много је лакше отпужити некога да је ђубре, него се окренути и рећи "А да нисам ја...?" Доброта је нешто дакле, за шта ни у лудилу неко не би требало да ти буде захвалан.

Френдзоне се дешава и момцима и девојкама. Искусила сам ту тугу најмање три пута у животу. Али када се то деси, просто прихватиш, да ти ниси особа суђена за њега или њу. Да он мисли да ти ниси довољно добар партнер или партнерка. Шта њему или њој треба код партнера, зна искључиво он или она, а никако ти. То је врхунац ароганције и безобразлука. Прихватиш, стиснеш зубе и идеш даље, тражиш гђицу Праву или гдина Правог.

Само најгори слабићи скочиће на ту девојку, на женски род, говорећи им да оне у ствари хоће кретене, будале, да је њен дечко третира као крпу а теби плаче на рамену. Па наравно да плаче. Мислила је да си јој пријатељ. Како се само горко преварила. Веровао или не, људи се у везама свађају, имају неспоразуме. Ако не би имала тог френдзонованог друга, плакала би на рамену другарици. Потпуно је исто. Она не покушава ништа да ти каже. Глупо је да кажеш да је њен дечко кретен, јер о њиховом односу не знаш ама баш ништа. Ни ти се не понашаш исто према другу и професорки, тако да ни њен дечко није исти пред својом краљицом и својим друштвом, где је мачо краљина самопрозвана. Једино што засигурно можеш да знаш, то је да је он успео где ти ниси. Он је њен избор, одраз њеног укуса, и омаловажавањем њеног избора вређаш је више него што мислиш.

Ако мислиш да је глупо изабрала, да је глупа, слепа...зашто ти се свиђа? Због изгледа? Зар је могуће, теби, добром дечку?

У 21.веку, свако може да бира...нико ти не дугује ништа што сам ниси створио, зарадио...нико ти не дугује секс и везу зато што имаш пенис и допада ти се. То је менталитет пећинског човека. Свака девојка жели да види страст, сигурност, веру у себе код мушкарца. СВАКА. Немојте кривити недостатак пара, немојте прозивати спонзоруше. Јер то није то у већини случајева. Немојте се позивати на плаћање рачуна у ресторану и слично. Прво...само једна особа ме је извела у ресторан у животу. Илузије о романтицима који троше новац на девојку су углавном из филмова. Друго...реци јој да ћете делити рачун. Е сад, не знам како ћеш јој на јавном месту рећи да ће рачун платити сама ако ти не да масни дезерт. Мени никад није проблем да платим клопу или пиће некоме ко није мој дечко, не тражећи ништа заузврат. Они су моји пријатељи. Стало ми је до њиховог душевног стања, јер су моји пријатељи. Живот је једноставан.

Рећи ћеш, није то до секса, ја желим везу с њом! Јесте мицо до секса. Јер да није, не би се толико бунио знајући да га неће с њом бити. Да је до "посебне конекције две душе" прихватио би пријатељство. Пријатељи не расту на дрвету, и ја се плашим сваке особе која ће рећи "Ако не даш, одох ја, све ово до сад што смо делили, пуј пике не важи!"

Ја сам лично од дечка тражила само да буде патриота, да буде белац, да буде интелигентан и да буде писмен. Да се купа се ваљда подразумева, и не бих волела да је навијач. Никада ништа више, а моје срце није бирало, заљубљивало се у сеоске дечкиће који живе у лошим условима, који живе далеко, у несрећне душе или успешне мачомене. Љубав ми често није била узвраћена. И знате шта? То је сасвим у реду. Али овде на овом сајту...постоји ли неко ко те услове испуњава? Зар је ово много?

Ок, изгубио си једну од могућих колико девојака на планети...? Она је највероватније изгубила пријатеља...шта је тежи губитак од та два? Размисли!

Све што треба да радиш, јесте да ЗАИСТА будеш добар. Не добар док се надаш нечему, не добар да би неко био с тобом (то је иначе, дефиниција кретена, оног чиме одбијени петлићи зову дечка своје симпатијице), већ ДОБАР. Јер си такав.

Све друго је фолиранција и заслужена карма.

Време је да митологија фриендзоне умре у мукама, а да једни према другима будемо људи.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline Celestia (29)
Srbija, Beograd, BeogradArhiva unosa