Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zika67kg blog
Kad su muškarci i žene uspešni kao prijatelji, njihov odnos je poput onog između brata i sestre. Međutim, ako ne želite da se pred njim pojavite bez šminke, dobro razmotrite da li gajite nekakva osećanja prema njemu

Dečko upoznaje devojku, postaju prijatelji, kasnije shvate da su zaljubljeni i sve se završi seksom. Ima li istine u tome da muškarci i žene ne mogu da budu samo prijatelji?
Obično postajete prijatelj sa nekim zato što vam je drag i volite da budete u njegovom društvu, ali ponekad to može da izazove zbunjenost, ako osoba sa kojom ste se sprijateljili ima penis.

Zašto? Istraživanje objavljeno pokazalo je da su muško-ženska prijateljstva, istorijski gledano, novijeg datuma. Ako malo pogledamo u ne tako davnu proplost, biti prijatelj sa nekim suprotnog pola značilo je privlačnost i uključivalo nagon za razmnožavanjem.
Ljudska vrsta je čudno programirana jer želimo da imamo polni odnos sa muškarcima sa kojima smo emocionalno bliski.
Ali dame, zaboravite lekcije evolucije, danas je ipak 2013. godina. Ako vam se sviđa njegovo društvo, to ne znači da morate da budete intimni. Definitivno možete odnos održavati na platonskom nivou, ali pritom morate da imate određenu vrstu odnosa.

Rezultati, koji nimalo nisu iznenađujući, otkrili su kako muškarci svoje prijateljice smatraju seksualno privlačnima, dok to nije slučaj sa ženama.
Isto tako, žene i muškarci se po pitanju ove problematike bitno razlikuju jer seksualna privlačnost ženama smeta i otežava prijateljski odnos, dok muškarcima ona ne predstavlja nikakav problem.

Otkrivamo vam neke znakove. Kad je u pitanju muško-žensko prijateljstvo, pretpostavljamo da su muškarci ti koji uvek žele da imaju polni odnos sa prijateljicom, zar ne? Međutim, vreme je da se rešite takvih sterotipa. Istraživači intervjuisali su muškarce i žene koji su bili bliski prijatelji. Pritom su otkrili da je samo malo veći broj muškaraca nego žena, koje isto tako osećaju seksualnu privlačnost prema svojem najboljem prijatelju/prijateljici.
Dakle, moramo da se rešimo pretpostavke da muško-ženska prijateljstva uvek dovode do seksa jer to nije svaki put tako. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ravgor (55)
#1, 23.09.2013 - 23:54