Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
drsuky blog

Stigoh konačno na jezero, bacih stvari u debelu ‘ladovinu, svukoh majicu, šorc i ubacih se u vodu.

Probah sve moguće i nemoguće stilove plivanja. U pet minuta umorih se dobrano te se izvukoh iz vode i legoh na vreću za spavanje. Milina.

Nekoliko minuta kasnije gospođica koja je bila malo dalje od obale zagleda se u nebo, pa pogleda oko sebe, pa opet po stvarima. Pa se nešto okreće, prevrće, sakuplja stvari… I polako se premesti pored mene u ladovinu. Ne toliko blizu, ne toliko ni daleko.

Duga kosa zavezana u rep iz kojeg je ispalo nekoliko pramenova koji nehajno viore na sve strane. Nekako bledo lice i svetao ten. Baš je lepa, na neki zagonetan način… i zgodna, jako.

Nastavila je preturanje po rancu i uskoro joj se u rukama nađe knjiga. Lagano se namesti na prostirci i nastavi sa čitanjem. Po koricama zaključih da je verovatno neki ljubavni roman. Opružih se po svojoj vreći i istegoh ruke i noge. Kao tražim nešto, muvam se kao da je zmija sad tuda prošla… činih svašta dok joj ne privukoh pažnju. Onda se okrenuh ka njoj i podbočih se ko fol… Namestih neko dečije lice i sasvim ozbiljnim dečjim glasom rekoh:

– A šta ti to čitaš?

Okrenuh se na stranu kao da se stidim i ispod oka nastavih da je gledam.

Ona se zbunila, verovatno se pitajući da li sam samo lud ili pak i psihički poremećen. Za tren okrenu ka meni korice i kao pokaza o čemu se radi, gledajući me tim začuđenim pogledom.

Naslov beše nešto kao „Savršeni ljubavnici“ vanredni broj – zlatna edicija – romansa… Pročitaš jedan i pročitao si sve fazon. Nakašljah se i teatralno nastavih.

– On je nehajno ležao sa svojoj ležaljci dok su kapljice vode klizile po njegovom telu. Njegovi savršeni mišići su se najednom zgrčili i on se pomeri u polsedeći položaj ističući svoje bicepse i tricepse.

Pomerih se i ja u polusedeći položaj ističući svoj otromboljeni stomak i salo tamo gde su trebali biti bicepsi. Zagledah se u svoje noge i primetih blato od izlaska iz jezera i nekoliko zalepljenih trava koje i ona primeti, pa nastavih:

– Na nozi je imao neku čudnu tetovažu i nekoliko zelenih ožiljaka…

Ona se kratko nasmeja, baš onako simpatično i od srca…

– Ona je ležala na svojoj ležaljci i pokušavala da odagna misli na okončanu vezu sa čovekom na koga je potrošila par besmislenih godina pokušavajaći da izvuče bilo šta iz njega. Ali sem nekoliko smešnih pokušaja da bude romantičan ništa naročito nije dobila. Ta praznina u grudima je zjapila i pretila da je proguta.

Ona se uozbilji i pogleda me.

– I sad ovde, dok sunce zalazi preko jezera, ona se pita, može li čudo da se desi pa da joj priđe neki normalan muškarac sa koliko toliko orginalnom pričom.

Naglo zaćutah i pogledah je u oči.

Mislim da se u trenu predomislila i prihvatila igru:

– Ona je ležala na svojoj ležaljci i baš se pitala koji od ovih likova će prvi prići da je smara sa beskrajnim pričama o velikim parama, strašnim provodima i nemilosrdnom životu na ulici. Ni slutila nije da se iza tih savršenih mišića, ožiljaka i čudnih tetovaža krije pesnik slomljenog srca, koji bi da…

Sad se i ja kratko nasmejah, onako simpatično i od srca.

- On je sasvim slučajno u svojoj akt-tašni imao savršeno ohlađen šampanjac na 13C. Laganim i gracioznim pokretima ga servira na ležaljku i ponudi damu.

Otvorih ranac i izčeprkah nekako litar i po sleđene vode što je keva sinoć ubacila u zamrzivač.

– Ona odbi ovu ponudu jer iz svoje tašnice izvadi koktel te nazdravi novom poznaniku…

Ledeni čaj iz njenog ranca beše sasvim zaleđen.

Dan se bližio kraju… duga je noć pred nama…
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 14  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
(y)
#3, 03.10.2013 - 21:18
DRAGAN16 (48)
a kad se probudis noge ti otkrivene

#2, 01.10.2013 - 17:43
#1, 01.10.2013 - 07:49
01.10.2013 - 16:40
 

Korisnik
offline
offline drsuky (42)
Srbija, Kolubarski okrug, ValjevoBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa