Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
lunavanja blog

Strelici kao da nije dovoljno što je jurnjava u ljubavi tako bitna, zbližavanje i udaljavanje, nego još treba i da je zabranjeno. Da bar neko treći da ima nešto protiv. Da bar moralno, društveno neprihvatljivo bude. Jer kako da oseti slobodu koju nosi ako ne prkosi nekome što je izabrala da voli baš tu osobu, koja joj nije dozvoljena, dometna, moralno il’ ma kako nedopustiva. Za nju ljubav, eros nikada ne može biti greh i za ljubav se ne smemo ispovedati. Kajati. Zato razume sve vrste ljubavi, i zna da nije nikome eros predvidiv, niti može da se planira ko će da se voli. Tek tada u prkosu i što radi ono što se ne sme, ili gde se ne sme, ona oseća slobodu, punu snagu erosa, tek tada ona poput anglosaksonske plemkinje Lady Godive gola na konju prolazi ulicama grada kao ucena za smanjenje poreza narodu. Plemenita, čista, apsolutno okrenuta davanju i pomaganju, brižljiva i nasmejana, lako će sada povezivati ljude, to otvreno srce koje vam se bude javljalo i grudima širilo toplinu, da, to je ona. Povezuje vas sa ljudima, olakšava maksimalno neposrednu komunikaciju, koja je opet uslov za išta dalje, ako pričamo o ljubavi. Medjutim, oprašta joj se sve, i to je najviše tišti.

Zato je rešila da sama sebi ne oprašta ništa. I eto patosa i kod nje, naizgled bezbrižne i usmerene poput strele. U svoj svojoj slobodi žudeti za gubitkom iste, makar na tren, bio je oduvek njen san. Ali tek na tren… jer svakodnevno posmatranje kako eros prolazi, nestaje, ona ne podnosi. Ona bi da celog života bude zaljubljena u jednu osobu i juriti se sa njim po svetu i svemiru. A ako već mora da sa nekim živi, onda će u njega učitati i osobine koje nikada čovek nije ni imao. Jer on mora biti njen bog, vredan obožavanja, i za muškarce kojima je potrebna žena koja će uvek umeti da podrži, mislim da od Venere u Strelcu nema boljeg izbora. To je svakodnevna podrška, i pasivna i aktivna. Uradiće sve da postanete kralj. Bog. Superheroj. Preleteće 5000 kilometara ko od šale ako je potrebno da bi bila uz vas. Samo što vi to ne očekujete od nje. Ne očekujete to verovatno ni od koga. Pa dok je gledate kako mahnito, puštene kose poput divljeg konja juriša, divite joj se, želite je, ali tužno shvatate da vam je kod nje oduvek nedostajlo ono “Ne”. Inat ili makar malo pokvarenosti. Idealna sestra, reći ćete, vredna da se pošibate sa pola grada zbog njene čistote. Ali ako se usudite, tek kod ove Venere otkrivate svetsku istoriju erosa i bludnih fantazija, jer njen mrak samo u erosu živi, dok je karakterno čista nalik sveticama. Ona je ta koja se prva skinula u toples, ona je ta koja je prva izmislila vibrator, ona je ta koja piše ljubavna pisma, romane, sa detaljnim opisima želje i ljubavnog čina.

Njoj ne treba muškarac da je brani. Njoj samo treba muškarac da je želi, juri i nikada potpuno ne poseduje, jer dok budete spokojno ležali kraj nje u krevetu i mislili kako je potpuno predana i vaša dok joj oči sijaju u mraku od želje i bluda koji oseća pored vas, i dok se budete mirno opuštali, ona će vas pitati: “Da li čovek može da poseduje ikoga, kad je duh po prirodi svojoj slobodan.”* Kad ja mogu da ležim ovde i maštam o nekome drugom… I tako, gotovo brljivo, a uvek brbljivo, saseći će vas po stomaku onda kad ste mislili da je sve postalo miran plamen, poput onih večnih vatri po hramovima. Dok joj budete hrlili može vam oduševljeno reći kako je srela svog bivšeg kog nije videla 15 godina. Kako ste vi to čuli i šta ste čuli, to ona nema pojma. Ona je samo želela da sa vama sve podeli. Jer vas voli. Doduše, neće vam smetati što će zajedno sa vama da se okreće za dobrim ribama u gradu, i mislićete da je pravo zadovoljstvo imati ženu koja nije ljubomorna, ali ne varajte se. Ona ne zavidi ženama, jer obožava žensku snagu, bilo da je ona u fizičkoj lepoti, intelektu, mudrosti, senzualnosti, veštini… Ona voli što je žena, ali daleko od toga da je feministkinja. A ta njena ljubomora počinje onog časa kada je strast obuzme. Sve dok jurcanje traje, ona to nije. Ali posle prve zajedničke noći, juriće vas i u snovima, otvarati tarot sa najuvrnutijim pitanjima, tipa “Koga sanja?” jer je jaka želja garancija njene gotovo fanatične vernosti i odanosti. Ona ne ume da sedi na dve stolice, samo ako je sa jednim jaka strast, a vatreni bičevi je šibaju po kičmi pri samoj pomisli na vaš dodir, bez ustezanja će svim ostalim udvaračima reći da je van sebe od ljubavi i dati im poruku da je se klone. Opet brljivo, ali čisto.

No živeti predano Strelicu najčešće bi značilo zakasniti za brak, majčinstvo, tresnuti pre ili kasnije žestoko. Ali makar će imati takve ljubavne priče u svom životu vredne romana, pa eto je gde sa 50 godina piše ljubavne svenarije za filmove, romane, drži ženama kurseve oslobadjanja – ma kakvog… Zbog toga su se mnogi na vreme obezbedili i iako imaju ovde postavljenu Veneru, ušli u brak a nju zarobili u knjige, filmove, kafe sa prijateljima, jer tu sloboda njena i dalje postoji, taj duh nemiran koji sanja nekog drugog – a onda svom dragom mužu spremi kolač. No ništa nije sigurno, pa i takvima se može desiti da posle najstabilnijih godina braka ulete u kakvu avanturu koja im ispretumba život i otme od lažne slobode. Ali ako je živite, taj život ljubavni je besciljan, zagledan samo u zanos, rasplamtelu moć ljubavne strasti i molitvu tihu da što duže traje. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

A ta njena ljubomora počinje onog časa kada je strast obuzme... uhh uhh bice zla :D
#2, 07.11.2014 - 08:58
snaga erosa i zaljubljenosti nije isto što i ljubav... to je kao da se poredi podivljala bujica koja nosi sve pred sobom sa mirnom,širokom rekom koja mirno teče,, ono prvo ima svoju divlju neobuzdanu lepotu koju je lepo pogledati iz daljine.. a ovo drugo.. ovo je lepše posmatrati iz blizine... diviti se njenoj pitomoj snazi...
#1, 06.01.2014 - 20:35
 

Korisnik
Blogovi: tagovi
nema tagova