Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
S1304 blog

Buvljaci i second hand-ovi - slika Srbistana 21.og veka


Skupim ja letos gomilu bespotrebnih odevnih predmeta i kao inače napunim par torbi i odnesem u Crvni krst. Službenica nasumično izvuče par stvari i sa prekorom mi odbrusi da sledeći put donesem ISPEGLANO!!! Eto, ovaj put će se "smilovati" i prihvatiti ovako, ali da ubuduće pripazim.

Pomislih - ionako imam hronično nizak pritisak, pa baš lepo što mi ga je podigla. Nikad više milo moje...

U razgovoru sa prijateljicom, dozvolim da me ubedi da više od nas ne dozvolimo da prave budale, već da lepo isprodajemo šta nam je višak na buvljaku, pa usput nešto i zaradimo. Vremena su teška – i ona ima svakakvog krša, a znamo da svaka roba ima kupca...

Ali gde? Koji buvljak? Neću valjda ovde da me neko vidi, ju ju...

Ona je čula da je u Lazrevcu buvljak bolji i od Najlona u Novom Sadu.

Odluka je pala!

Bila je to jedna od onih noći, kad pomisliš da će i žabe da crknu u bari od vreline. Oko 02h ujutru smo krenule na put. Munje koje su parale nebo bez zvezda, sa krvavim punim mesecom, su obećavale osveženje. Divno, posmislih i entuzijastično pritisnuh gas. Činjenica da sam zaboravila suncobran, nije me uzbuđivala. Imala sam ciradu za svaki slučaj, kojom ću se po potrebi zaštititi od sunca, grada, letećih brabonjaka i svega ostalog što me kroz život tuče po labrnji, termos kafe, zaleđenu vodu,dobru volju, jabuke (bez vina i reš prepečenog tosta), kikiriki, vlažne maramice, pun gepek vrhunske garderobe, većina firmirano - buvljak u Lazarevcu nas je čekao. Kao i gomila ciganije po sistemu 3 za dinar, ali ok - oni nam "nisu" konkurencija... Naš narod je pun umotvorina, ali prečesto ih zanemarim. U mom slučaju - dve zanemarene umotvorine su te noći bile presudne:

1. Preko preče, naokolo bliže

2. Ponekad pritisni kočnicu (aman, pa ja i ne znam gde je jebena kočnica???!)

No, da krenem redom

Prva stavka mi je donela novo iskustvo - da 70km, može da bude 95, da Lajkovac nema prugu, da su neistraženi putevi kroz Srbistan ravni probijanju kroz prašume Amazona...elem, u jednom trenutku shvatim da sam zalutala - pitam slučajnog i potpuno irealnog noćnog prolaznika gde vodi dotični put, jer ne postoji nijedan putokaz, tek će brkati čiča meni - pravo na groblje! Marš, p...a ti materina, procedih i nastavih i shvatih da sam neosnovano pustila sočnu psovku iz pregrade zubne. Put JESTE vodio PRAVO na groblje :D O - stigle smo mi i do Lazarevca - u 04:30. I nisam zalutala u povratku ;)

Druga se odnosi na kočnicu - tu se valjda misli da ne treba ići preko svojih mogućnosti, ali pošto su u mom bolesnom umu mogućnosti koje "imam" bezgranične, ponovo sam demantovala sebe!

Ono što je bilo između neću da pričam, ali kako sam se vratila... Sa crnom "kragnom" do polovine dekoltea, onakvom istom kakvu nose fizikalci koji svoje radnje obavljaju po suncu u atlet majici, crnim nogama od polovine butina dokle su bile bermude do članaka, stopala su bila crna takođe, ali ne od sunca, već od prljavštine, pocepanim voljenim isusovkama i krvavim tabanima od oštrog kanmenja koje je glumilo šljunak i probilo mi đonove. I naravno, praznog novčanika!

Mislim da ću ubuduće poslušati treću narodnu - sedi di si, ni za di si nisi!

Ili možda neću... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

blacksmith (50)
#3, 19.03.2014 - 17:00
Pa neću da rasplačem ljude, već nasmejem! JASNO?!!! :D
19.03.2014 - 18:26
sammac (51)
haaahhhaaaa...blesava si jos uvijek
#2, 31.10.2013 - 00:26
Ono što je dobro, ne valja menjati
31.10.2013 - 01:22
nislice (47)
(y)...:)
#1, 17.10.2013 - 22:29
17.10.2013 - 22:54
 

Korisnik
offline
offline S1304 (49)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova