Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
RRAAKK blog

Automobilski vodič za sponzoruše


U ovim teškim vremenima kada je vrijednost potrošačke korpe 850 eura, a vi morate cijeli dan mlatiti po kasi supermarketa za 300 eura ili nedajbože cijeli dan igrati pasijans u državnoj upravi za 400 eura a sve sa magistraturom nekog od naših pripejd fakulteta, izlaz iz ove neugodne situacije je očigledan – udaja!

vodic-za-sponzoruse.jpg

Udajom za situiranog gospodina jednostavno eliminišete sve one neprijatnosti mučnog života običnih smrtnika (davanje kirije svakog prvog, dijeljenje tereta sa EPCG, kupovina na rate lažne Louis Vuiton torbe…) i kvalifikujete se direktno u finale igre zvane “Zbogom sirotinjo, dobar dan (svaki dan) Delto!” Morate priznati da je prevrh.

Pošto je takvih veoma malo, a mnogo više foliranata, možete ih razlikovati po automobilu koji voze. Iz tog razloga odlučili smo da vam u nekoliko narednih nastavaka ukažemo na neke detalje po kojima ćete razlikovati “onog pravog” od običnog foliranta koji imitirajući “pravog” ima za cilj da vas iskoristi, a to ne želite…makar ne za dž.

U ovom prvom nastavku obradićemo neke opšte odrednice koje važe generalno za sve automobile i koje bi trebale da vam na prvi pogled ukažu na finansijsku moć vaše mete. U narednim nastavcima trudićemo se da obradimo temu po brendovima i vjerujte, ako nas budete slušale, uspjeh je neminovan.

VELIČINA AUTOMOBILA

Veliki auto = skup auto. Ovo važi ako je u pitanju najnoviji model. Ovdje treba biti oprezan sa nepoznatim markama…najbolje se držati njemačke trojke BMW, Audi, Mercedes…eventualno Jaguar! Ako je star 7-8 godina, pristupite sa velikim oprezom pošto ovi automobili strahovito gube na vrijednosti. Nemojte da vas zavaraju sjajna spoljašnjost, kožna sjedišta i milion lampica unutra, postoji velika vjerovatnoća da vrijedi samo par hiljada eura.

OBLIK KAROSERIJE

Odmah eliminišite karavane i hečeve (to je ono auto bez dupeta) tu se nećete usrećiti. Izuzeci postoje, ali o tome više u daljim nastavcima…Kabriolet je sigurica u slučaju da posjeduje još jedan auto (po mogućnosti džip), a ako mu je to jedini auto, onda zaobiđite. Tu nešto smrdi. Ako ima neki auto što je jedan dan kabriolet a drugi dan ima krov, to je kupe-kabrio sa tvrdim krovom i to je uglavnom skupo. Kupe (to je ono što ima dvoje vrata, moraš da se mučiš da uđeš pozadi a ima dupe) je vrlo klizava teritorija. Držati se njemačke trojke što novijeg godišta, a u slučaju da je dvosjed proširiti izbor ali se držati pravila: do tri godine starosti.

U slučaju limuzina zlatno pravilo glasi: mlado godište, Made in Germany, LED svjetla (to je ono što svijetli kao linija). Džipovi zahjevaju malo veći elaborat ali ukratko: proširiti izbor (BMW, Audi i Mercedes ostaju u igri) na Porsche, Range Rover i Toyotu (ako je ogromna) što novijeg godišta. Ostale automobile što liče na kombi jednostavno ignorišite. Posebnu pažnju obratiti na džip što liči na trafiku – postoji velika vjerovatnoća da je u pitanju Mercedes G-wagen, a on je izuzetno skup. Odmah ga lajkujte.

TOČKOVI

Oči su ogledalo duše a felne automobila. Važi isto pravilo: veliki točak – skup točak. Inspekciju možete izvršiti sami: ako na gumi nabasate na brojeve 14, 15 ili 16, zaobiđite u širokom luku, to su točkovi za sirotinju. Brojevi 17, 18, 19, 20…ukazuju da se vaša meta kvalifikovala za dalji krug. To su već skuplji točkovi koji zahtjevaju skupe gume…dobar znak. Kad ste već u tom položaju pogledajte šare na gumi, ako su duboke i guma djeluje novo i još ako su na sva četiri točka iste gume onda je dečko sladak. Ako je guma ćelava, slobodno zaboravite. To je kumov auto iz kompenzacije za razno.

POGONSKO GORIVO

Razlika između benzina i dizela više ne postoji, pa na to ne obraćajte pažnju. Ipak pokušajte naći nekog sa benzincem što veće kubikaže, to je siguran znak da je finansijski moćan. U slučaju da primjetite da na pumpi sipa plin u auto, bježite glavom bez obzira i odmah ga “unfriend-ujte” na Facebooku. To je jednostavno nedopustivo u ovom društvu.

BIRANE TABLICE

Pažnja!!! Omiljeno oružje foliranata koji žele da se predstave kao oni “pravi” za tričavih 200 eura. Pažljivo ispitati šta znače tablice, pa ako je u pitanju ime firme, nastaviti sa druženjem. U svakom slučaju obratiti pažnju.

Nastaviće se…

C/P


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

goran0808 (45)
Мали има и живота без брака!!!
#3, 07.01.2014 - 01:14
Shakymich (43)
Ako im ni ovo ne uspe onda se nece nikad udati...eventualno ce nabasati na nekog od nas sirotana...
#2, 26.10.2013 - 21:13
ravgor (54)
#1, 26.10.2013 - 18:05