Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
4mici blog
" Slušam ove klince oko sebe,slušam mlađe ljude,starije svi pričaju o ljubavi ali svako kao da govori o nekom sasvim različitom pojmu,o nekoj metafizičkoj stvari koju ustvari uopšte ne razumije nego nekako čeka da se ona sama definiše pa da zna kako i šta raditi s njom.
Klinci ljubav izjednačavaju sa sexom i poludjele hormone definišu kao "ljubav do groba",mlađi ljudi traže neku tzv."normalnu osobu"(mada ne govore šta je to normalna osoba po definiciji),a sredovječni žele da osjete tu "neku iskru kao ranije",i sa sjetom se sjećaju kako su nekad voljeli,hrabro i žestoko,a pri tome zaboravljaju da su imali dvadesetak godina manje ,ali nema veze.
A ja....ništa od toga.Živim svoj mali dosadni život iz dana u dan, potpuno isti ,poput Hobita,u kući prepunoj knjiga,moj svijet je spakovan na policama i uvijek tu ,nadohvat ruke.Ne nadam se ničemu,ne znam ni da li sam to ikada radila,što bi rekao jedan moj poznanik, pravi sam beznadežni slučaj.Tumaram ulicama po sunčanom danu,uživam u svojoj samoći potpuno i do kraja,uživam kad imam nekog da me voli,pa valjda je to dovoljno,dopustiš nekom da te voli i onako ,lijepo ti,naravno ako te pretjerano ne gnjavi.A ako gnjavi,pokupiš svoje stvari i nestaneš,i onda opet....Sve do jednom ....znaš ono, kad se ujutru probudiš i shvatiš da se nešto promjenilo a ne znaš šta.Shvatiš da tvoje emotivno nepismeno srce počinje življe da kuca.Jeeeeeeeeeee nisam mrtva!!!
Sama pomisao da će moja rutina biti poremećena,makar i po cijenu da budem krajnje zbunjena novim iskustvom,da osjetim kako mi knedla stoji u grlu ,ma nema veze, konačno ću u svom životu učiniti prvu ludost,neću više biti toliko dosadno ispravna,iskočiću i ja iz klišea,postaću neuračunljiva i mene će dotaći ono o čemu pjesnici napisaše tomove.....ništa.Koliko god željela da moje čežnje dobiju odaziv...ništa.On je normalan čovijek ,koji je živio ispunjen život,nije lud da se bakće samnom,koja sam protrćila život ne živeći ga.
Tad sam shvatila da je moja želja za bliskošću s nekim, toliko ogromna,a moja usamljenost beskrajna, da naprosto plaši.Plaši svakog normalnog a plaši i mene ,sad kad sam je spoznala.
Godinama je nisam primjećivala ,u svojoj životnoj rutini ,nisam ni vidjela da mi nešto nedostaje,a onda jednostavno, kao kod svakog čovijek i kod mene je došlo do podvlačenja crte i sabiranja.Rezultat prilično jadan,ocjena:život je prošao kraj mene ,samo me je ponekad dodirnuo,bez trajnih posljedica,kao da sam vrijeme provela na drugoj planeti.
Naravno ,nisam glupa da mislim da se to može nadoknaditi.Ništa se u životu ne može nadoknaditi,ali me šokiralo saznanje da ću preostalu trećinu života provesti ovako.
I kad mi neko kaže da je znanje moć,ma nije,ono samo opterećuje." 
Interesantno
pozitivni glasovi: 12  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
(y)...(y)
#3, 16.11.2013 - 17:42
niba (53)
u zivotu uvek postoji ono ,,ali,,nemojte da zalite za necim sto je bilo ,i za necim sto nece bit....lepo napisano ...super...
#2, 15.11.2013 - 18:34
Hvala
16.11.2013 - 12:59
Ljubav jeste ideja, pa se samim tim razlikuje projekcija te ideje na sferu svakodnevnog zivota, zato i nastupa razlika u tumacenju i raskid na kraju...
#1, 15.11.2013 - 12:42
tacno
16.11.2013 - 13:00
 

Korisnik
offline 4mici (46)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova