Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
voki52 blog

E nije SUVI LIST

To je:

Satanski tropski gušter sa lisnatim repomUroplatus phantasticus, poznat i kao Satanski tropski gušter sa lisnatim repom živi na Madagaskaru, a otkriven je tek 1888. godine.

Kao i leptri iznad, i ovi gušteri su poprimili izgled mrtvog suvog lista, ali za razliku od leptira, oni su takođe poznati i po svojoj sposobnosti da se stapaju s korom stabla. Tokom dana, ova kamuflaža pomaže gušterima da se sakriju od predatora, a tokom noći, kamuflažu koriste za lov.

Uroplatus phantasticus je stručnjak za izbegavanje predatora, ne samo kroz njihovu neverojatnu mimikriju, već i samim ponašanjem. Oni mogu poravnati svoje telo sa podlogom kako bi smanjili veličinu senke, otvoriti svoje čeljusti kako bi pokazali zastrašujuća, jarko crvena usta, kao i dobrovoljno micati repom kako bi zavarali grabežljivce koji pomisle da je to samo još jedan list s kojim se poigrava vjetar.

C/P
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 2

Napiši komentar: