Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog
Da li je covek duzan da placa nekome ko je njegov komsija da ima za pristojan zivot?
Da ne bude zabune, ne pitam da li to radi, jer radi, nego da li je duzan da to radi.
Drugo je i altruizam i humanost, ali da li je duzan?

Nek bude socijalno odgovorna politika, znaci da ste duzni da date neki dinar i za komsiju koji nema ili nece da ima.

E sad ide kljucno pitanje.
Kad birate vlast , jel birate vlast koja ce da upravlja vasim doprinosima i novcem ili birate ljude koji dobijaju u vlasnistvo vase njive i livade?
Vecina ce reci da ih bira da bi usmeravali trosenje poreza i nista vise.

Medjutim svaka vlast uzme sebi za pravo da da ili proda vasu zemlju i zemlju komsije , a da pri tome ostavi ljude koji su tu ziveli ili pored ziveli , i bez posla i bez zemlje.
Znaci sasvim je prihvatljivo da vlast da vasu zemlju a ne ono za sta je izabrana, usmeravanje trosenja novca.

Afrikanci su ostali bez svoje zemlje odavno.Jednostavno im oduzmu hektare i hektare i tu dovedu strance koji naprave farme i zaposle 100 ljudi i to je to.
I tako redom.
Ciju zemlju poklanjaju, i za ciji posao ih boli uvo.Interesuje ih kapital i biznis, a ne radno mesto. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Da, istina... Samo nije Bora uzalud pjeao "Za ideale ginu budale..." Dobro si napisao - vraćaš dug Bogu. Ko želi priznanje gomile, ili elite, neka umre. Tako će se "nalušati" lijepih riječi o sebi.
Mislim da čovjek treba da radi onako kako osjeća da je ispravno, ili dobro, bez obzira da li to dobro donosi njemu ličnu korist. U stvari, ovo sam "pokupio" od Kanta... A svemu što dolazi treba biti naredan, pa i nepravdi. I nikada ne posumnjati da smo uradili DOBRO, jer smo uradili dobro. Nema ljepše nagrade od mirne savjesti... A svako neka nosi svoju.
#3, 20.01.2014 - 23:42
"from the people for the people" - ovako piše u Amerilkom Ustavu...
Ali, i na plotu je pisalo, pa se Mujo zeznuo... Ako nismo spremni da se borimo za svoja prava onda se zna: "Robovi koji se ne bore za slobodu ne zaslužuju je."
Dakle, kako ovo sve ne valja, nema mjesta razmišljanjima da u SVI ISTI, i da je neko manje zlo... Jer "Al tijanstvu nogom stati za vrat, dovsti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija!"

I da, gube se glave, uvijek prvi kokoti završe kako završe... Ali časnije je, ljudskije, i životnije poginuti jednom za svagda, nego svaki dan "ginuti" sto puta... Jer te svakodnevne pogibije neminovno evolutivno utiču na čovjeka, pa je sve manje čovjek, a sve više... Šta? NIŠTA!
#2, 19.01.2014 - 23:48
Bejase u starom Beogradu porodica koja primi devojku na stan, besplatno da zivi, sa recima, dobar je covek, ako ima za nas nek ima i za dobrog coveka.Kad i ne pomislis da ti se vrati vec da time vracas racun Bogu iako nisi vernik.
Sa druge strane, taj isti Beograd je od strane vlasti i elite svaki put posle ratova oterao Zivojina Misica u zatvor ili bedu,najveceg bogatasa Beograda i gradonacelnika predratnog oterao u glad i ranu smrt, a Milunki tvrdoglavoj Savic uturio metlu u ruke i kofu.
20.01.2014 - 02:25
Silvers (30)
Nisam političar i iskreno me zabole za politiku, zato se neću blamirati da pružam odgovor na ovu temu.

Mada reći ću sledeće: na nama zabijenim u masi samo je da ćutimo i radimo, i tako da životarimo, jer čim promoliš glavu iznad prosjeka i prvi foteljaš te primjeti kao potencijalnu prijetnju, skratiće te ne za jednu glavu, nego za dvije...
#1, 19.01.2014 - 13:52