Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Parsival blog

Тренутак који трансцендира кроз антиномије живота..


..Беше то у јуну 2013,на плажи у Потосу,на острву Тасос..Гледао сам моју тадашњу девојку како улази у море и гледа ка крају рта удаљеног око 700 метара..Бацила се у воду и пливала у краул стилу,право и оштро ка хриди,високој стени без обале о чијем подножју су се ломили таласи тада мирног али ипак опасног, отвореног мора..Стигла је тамо за мање од 10 минута и отпливала одатле ка најближем месту одакле се могло изаћи..
Данима касније сам приметио да ми се те слике изнова враћају из дубине свести,и да су од тренутка када су ми се урезале у душу постале вишезначна метафора..и додирнуле у мени нешто исконско и неизрециво..
Већ сутра сам осетио да ће ме она оставити..да ћу остати сам..али ипак су ме те слике и даље ходиле и носиле у себи ту исту супстанцу Љубави која изгара а не пролази..и та "супстанца" је и даље ту,иако на исту жену не могу да мислим више без гађења..
Данас када размишљам о тим сећањима свестан сам да сам проживео тренутак који трансцендира време,простор,особу,пролазни живот..
Који ми каже да не знам крај које ћу жене остати ако их још буде било..али да ћу у свакој чезнути за том истом интелигенцијом,храброшћу,енергичносшћу,снагом, ведрином духа..што је дубоко у мени тада дотакла ту "праслику жене ратнице" или чега год, што сам гледајући њу осетио тај дан и низа других..
И да ћу с том сликом у срцу напустити овај свет..да ми душу однесе где год и коме год да то Бог хоће..
Ношена жељом да изгарам i ледим се у Љубави, у тренуцима ван времена, као тај дан..

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#1, 20.01.2014 - 09:57
 

Korisnik
offline
offline Parsival (46)
Srbija, Beograd, ObrenovacBlogovi: tagovi
nema tagova