Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog
Ako bi krenuli danasnjim nacinom razmisljanja, laickim ili naucnim, dosli bi do sledeceg:

Pol ne postoji.

Zasto?
Pa zato sto svi mi primecujemo samo arhetip pola, tj rodnu ulogu.A kad upotrebimo rec rodna uloga onda posmatramo rodnu ulogu unutar porodice kao organizacije i zivotnog plana.
Retko ko rodnu ulogu ne vezuje za porodicu i unutar porodicne odnose.

A sve ostalo sto cini danasnju percepciju pola jeste arhetip.

Od kad to?
Pa posle seksualne revolucije, npr, ali ne uzimajte me strogo precizno.
Prvo da vidimo sta cini pol?
Davnasnja podela po anatomiji je jedino fizicko mesto u celoj prici.
Osecaji, emocije, razmisljanja, funkcionisanje pa i sve ostalo je sve stvar u glavi.
Ja sam inace protivnik ovakvih teorija i sagledavanja stvari, ali malo je istomisljenika u misaonom okruzenju.

Prvo seks.Seks se toliko pretvorio u zadovoljavanje svojih erogenih zona i tacaka da vise uopste nije bitno kojeg ste pola.Vasa trenutna seksualna mapa zavisi od vase seksualne predistorije i na fizickom planu i na fantazija planu.Npr zavisi od stvarno dozivljenih seksualnih uzbudjenja i od stvarno ponavljanih zamisljanja ili fantazija vezanih za seksualno uzbudjenje ili za neku osobu.

Drugo ego.Ego ide odmah iza seksa, zajedno potpuno neutralisu postojanje drugog pola potrebnog za seksualnu igru.Ne ukidaju drugu osobu, ali neutralisu pol, tako da pol prestaje da bude bitan.Ego razara i moralnost, zamenjujuci je sa podobnim demagogijama i licemernim racionalizovanjem.
Kad je moral ucutkan, onda seksualna orjentacija postaje nebitna, u tom smislu pola.Pol tako postaje socioloska odrednica, jer je ceo odnos prema njemu pretvoren u socioloski.

Trece, socioloski identitet.Ne znam kako , ali nekad misaono bice sad je rascepljeno na EGO i na socioloski identitet.Ona cuvena podela ego id superego je potpuno spljeskana ako pazljivije pogledate, sto otprilike znaci da nije fizioloska nego socioloski model koji je maskirao stvar i kao vazio.

U socioloskom identitetu sve je manje bitno koji ste pol, tj kako se osecate u tom smislu, vec je bitno kako se deklarisete.U smislu upotrebne vrednosti naravno da pol ima veze i kroz naglasenu seksualnu i kroz naglasenu ego varijantu.
Deklarisanje pola se pojacava naglasavanjem polnih karakteristika.Tu ne jaca vas odnos prema sebi kao pripadniku jednog pola, nego jaca vasa deklarativna izjava kom polu pripadate.
I to ne radi boljeg uzivanja pripadanja tom polu , vec radi ili uzivanja u seksu ili u egu.
Tu upadaju i zloupotrebe ili upotrebe, kako se kome svidi da nazove.

Cetvrto arhetip u banalnom smislu reci, tj rodne uloge.Prilikom vaseg razvoja slusali ste pricu koja je namenjena vasem polu i tako se izgradjivali i izgradjivali afinitete i ukus i reakcije.
Tako ste formirani kao rezultat napora i slaganja sa vasim fizioloskim funkcionisanjem.
Tako je nekad bilo.
Medjutim, ako se promeni nacin vaseg oblikovanja, vase shvatanje i reakcije i afiniteti ce se promeniti.
Kad ovakav pristup dovede do moralno pipavih i heprihvatljivih zakljucaka , onda pojedinac grebe bilo sta da nagrebe samo da ne ispadne da je sve moguce oblikovati i usmeravati.
Istina je tu blizu, zato sto preoblikovanje je toliko jako da ce se desiti zanemarivanje fizioloskog funkcionisanja radi ushemljenja i prva tri navedena razloga.
Promenice se fiziologija coveka, tj osobe.
Ako se ne promeni dovoljno , bice odbacena i prebrisana i tada kazem da se javlja otcepljenje ili otudjenje od sopstvene prirode (ne mislim priroda kao karakter, to je zvaka bahatih da sebi daju slobodu i bezobrazluk).

Jedno provokativno pitanje, da li je sranje fizioloska potreba ili sociolosko oblikovanje?
Sam proces je fizioloski , to svi znate.Ali fizioloski ne postoji razlog da se razvija refleks uzdrzavanja sranja.To je sociolosko oblikovanje.Ali to sociolosko oblikovanje donosi promenu u peristaltici creva, i covek dobija drugaciju fiziologiju.Mozda ne na rodjenju, ali sa par godina do kraja zivota njegova peristaltika creva je promenjena u skladu sa socioloskim oblikovanjem.
Ako pretera u tom preoblikovanju , javljaju se suljevi, zatvori, lenja creva, zamrsena creva i slicno.

Na slican nacin je pol uleteo u masinu.Cisto fizioloska karakteristika je uslovila razlike u misaonom i socioloskom zivotu.Zatim se razvijala razlika u socioloskom, kao i u misaonom.
Pa se pocela naglasavati razlika u socioloskom , a misaono se ostavilo na nivou medjusobnog uticaja, MZ odnosi.Ko koga zezne i ko se sa kim nadje.
Tako je pol uleteo u sociolosku dominaciju dok je fiziolosko ostalo kao nagon.
Kasnije je sociolosko preuzelo misao i nad nagonima, kad se razvila psihologija.Psihologija je umesto da objasni coveku ono sto radi da razume, odjednom vecini postala nacin da promene ono sto jesu u ono sto je drustveno pogodnije i favorizovano.

Raja je videla jos jedan nacin da slaze i ukrade, da sebe pojaca na lestvici vrednovanja, ali ne trudom i radom , nego upotrebom bez truda i rada.Cekaj, kako bez truda.Pa ako pogledate nacin razmisljanja i postupanja kod raje, videcete da se razvijaju one sposobnosti koje povecavaju adaptibilnost u trenutku.Znaci sve svoje sa sobom nosim i ono sto znam mi povecava prilagodljivost u svakom trenutku.
Svako drugo ulaganje u sebe, ne prolazi kod raje.Znaci intelekt, to ne prolazi, introspekcija, to ne prolazi.Prolazi ono sto je bust, turbo, pojacavanje dejstva i sposobnosti pojedinca , makar i na kratko vreme i uz stetu, ali vazno da se odradi kad mora ili treba.

Drustvo je naviklo na ovu stvar, pa se bukvalno ocekuje od svih da imaju taj pristup, da maksimalizuju sve na prvi pogled, da bi kasnije , u opustenom stanju, videli da je svakodnevica te osobe mnogo ili malo nesposobnija.
Ko ima jaci BUST, turbo, taj zauzima bolju poziciju sa manjim kvalifikacijama i sposobnostima.
Kad se to umnozi milion puta dobijate pozicioniranu nesposobnost i zanemareno izgradjivanje svojih vestina , jer selekcijom to ne prolazi.

Da ne ulazim vise u postupke deformacije svoje prirode i fiziologije zarad drustvenog statusa, uloge i oblikovanja.Iako je nagon podrzan kao jak i neobuzdan od strane seksualne revolucije, on je ustvari prebrisan njegovim blizancem, strast..cu.
Neko ce reci to je isto...Pa verujte, nekome je sve ovo sto sam napisao isto i isto i nije sija nego vrat.
Strast je ukomponovana sa drugim socioloski ponudjenim i navedenim fenomenima, entitetima, tako da se tim nabrajanjem vrsi dalje odvlacenje od nagona.
Bliskost koja postoji, da nagon za seksom i drugim polom tako isto izgleda kao i strast koja se odmah zatim usadi istoj osobi, cini da se prelazak na put otudjenja ne primeti.I iznova i iznova se ponavlja, generacijama.

Tek prelaskom na virtuelan nacin zivota, mozda ce postati jasnije kako se igra sa polom moze razvijati i nekima kobno zavrsiti.Drugi ce brzo pobeci u rudimente svojih nagona i celog sebe svesti na rudimente.Tada imamo slucaj izolacije , tacnije samoizolacije, kao amisi.
Biranjem okruzenja, osobe pokusavaju da definisu pol, jer znaju da navikom od ranije svoje misljenje o polu grade iz socioloskog okruzenja.Tako je zamenjen smer, sad nam treba rodna uloga da bi osetili pol, a ne da je pol bio taj koji je odredjivao detalje u rodnoj ulozi.
Otudjenje dobija ime od naucnika tek kad psiha ne moze da podnese asocijalizaciju.

Ukratko:
Socioloska evolucija je dominantnija u odnosu na biolosku.
Nase socioloske potrebe su jaci kriterijum od nasih bioloskih potreba.
Sociolosko ubedjenje je toliko jako da uzima segmente iz bioloskih nagona, rasparca ih u nepovezane celine i onda koristi kao detalje iz kojih crpi energiju preko veze sa telom.
Tako je pol postao nepostojeci.Sveo se na stvarcicu koju koristimo da osetimo seksualno uzbudjenje.


P.S.Obuceni i kad smo goli.(oba znacenja reci obuceni) 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: