Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Evroskeptik blog
Osmi mart ne dolazi slučajno pre devetog. Za to postoji debeo razlog. Redni brojevi idu redom i zato osmica može da bude samo pre devetke. To niko ne može da ospori.

Znači, po tom sistemu je danas 8. mart, odnosno Osmi mart, praznik koji se slavi osmog marta. E sad, za Osmi mart se ženama poklanja cveće. Znate li zašto? Ne znate? Ne znam ni ja. Kažu da su se neke radnice u Čikagu pobunile, izašle na ulice i počele da protestuju. Kažu 'oće manje da rade, treba i kući skuvati ručak, prati, preglati, pušiti... A na poslu ih tretiraju k'o stoku, odnosno k'o muškarce. E vidite, posle tog Osmog marta su žene postale fine, a muškarci ostadoše stoka do danas. Koliko samo ima pesama o ženama dok su muškarci stoka neopevana!

I ništa, kako mi je deda prič'o: "doš'o šef sa dve-tri tone cveća i nekoliko radnika - reče on njima: daj im po cvet, j*b'o ih cvet! I kasnije taj šef dao otkaz i otvorio cvećaru, al' ne pored groblja nego u centru grada!" Tako je zborio moj deda.

Srećan Osmi mart ženama! A vi momci izađite napolje i uberite nešto. Niklo neko divlje cveće, baš neki dan gledam kod mene u dvorištu.

http://www.savremenazena.rs/wp-content/uploads/2011/04/sobne-biljke-mini.jpg

A daaa... zaboravih da kažem nešto i o Devetom martu. E, sutra ako budu tražile cveće, crevo u šake, odvrći vodu i prskaj!

http://www.vreme.com/g/images/917163_36-03.jpg

Takav je običaj. I o tome mi je deda prič'o, al' ne bi' sad da kvarim praznik. Možda sutra podelim tu priču sa vama.

SREĆAN OSMI MART!

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 5

Napiši komentar: