Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
milesto blog

Svaki loš period je upravo i samo to – loš period, deo nečeg većeg – boljeg. I proći će

Posvećeno osobama koje imaju lošije mišljenje o sebi, nego što bi trebalo, i koje se bez razloga osećaju lošije, nego što bi trebalo.

.
Evo nekoliko konkretnih primera o kojima biste mogli da razmislite, i par saveta koje možda možete da primenite.
  1. Budite bolji nego što morate. Budite fer i kada ne morate.
  2. Radite stvari koje je potrebno da uradite, ma koliko vam bilo neprijatno da ih uradite. Što više odugovlačite, biće sve teže.
  3. Nemojte da odustajete zato što je teško. Odustaje se kada objektivno više nema smisla da gurate nešto, a čak i tada odustajanje ima smisla samo ako imate nešto bolje i pametnije da radite.
  4. Radite prave stvari zato što smatrate da je to ispravno, a ne zato što očekujete nešto za uzvrat.
  5. Potražite u svom okruženju i svojoj prošlosti ljude koji su vredni, i pitajte ih kako su i šta rade.
  6. Prestanite da se opterećujete ljudima i stvarima na koje ne možete da utičete.
  7. Pustite skotove da budu skotovi, posvetite se onima koji nisu.
  8. Svakome ko vam je izmamio osmeh, pošaljite barem sms smajli.
  9. Prestanite da analizirate, razmišljate i planirate – krenite u akciju.
  10. Prestanite da se žalite i kukate, da pričate kako vam je teško – svima je, takvo je vreme. Plačipičke niko ne želi u društvu, ljude koji se trude, uprkos svemu, koji se ne predaju, svako normalan ceni i voli.

Neki od najboljih trenutaka mog života bili su upravo veliki šamari i otrežnjenja, jer su predstavljali uvod u nešto dobro. Ono što je potreban preduslov je da pokušate da se osobodite suvišnog pritiska koji sebi navaljujete na leđa bez razloga, da prestanete da se opterećujete glupostima i stvorite zdravu klimu u kojoj će pre ili kasnije, neminovno je, neke lepe stvari da vam se dese. Kada to bude slučaj, naučite da to cenite i uživate. Jer default stanje stvari je – sranje i velike lepe stvari se dešavaju retko, zato uživajte u malim stvarima, uživajte u ekosistemu koji ste izgradili oko sebe, ljudima koje ste privukli, navikama koje ste stekli, veštinama koje ste razvili. Menjajte ono što je promenjivo, ne bavite se konstantama koje su zapisane u kamenu.

Naš problem kao vrste je da gotovo uvek želimo samo ono što nikako ne možemo da imamo, i zato jako često ne vidimo lepe stvari koje nas okružuju uporno tražeći nešto čega nema. A potrebno je samo malo pomeriti fokus… i videćete, malo po malo, stvari će biti bolje, ili ćete bar vi početi da ih tako gledate, a to je pola posla.

Teško je. Dobrodošli u realni svet. Malo smrdi, zar ne? Jebiga, atmosfera možda i nije neka, ali je ekipa do jaja… odnosno nije, ali može da bude ako se malo potrudite… Jer vaš život je ono što od njega napravite, a to možda nije fer, ali jednom kada uđete u igru i pohvatate pravila, svaki izgovor o tome kako je teško pada u vodu. Igrajte, napredujte, budite bolji od drugih, i pre svega budite u svakoj iteraciji bolji od sebe. Ne postoji ni jedan razlog da ne pokušate biti najbolja moguća verzija sebe, i da, ako već činite sve što je do vas, budete nezadovoljni i nesrećni. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

nislice (47)
(y)
#3, 15.03.2014 - 07:34
milesto (40)
Nikad ne odustaj, tako je.
#2, 14.03.2014 - 08:31
Uh , ovo kao da si pisao za mene
- a ovo je najbolje , jel da :

3. Nemojte da odustajete zato što je teško. Odustaje se kada objektivno više nema smisla da gurate nešto, a čak i tada odustajanje ima smisla samo ako imate nešto bolje i pametnije da radite.

#1, 13.03.2014 - 12:58
 

Korisnik
offline
offline milesto (40)
Srbija, Braničevski okrugBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa