Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
milesto blog

Poruka tebi, koja još čekaš svog princa

Zdravo i drago mi je da ovo čitaš. Jer znači da čekaš. Znači da još planiraš. Da još veruješ da ćeš i ti stići na red.

Gde je on? – pitaš me

Zašto ga ne vidim? Čime to blokiram da mi se ostvari ova najveća želja? Da li da nešto radim drugačije?

i pre svega Kako da ne mislim na nešto sto mi je taaako bitno i tako veliko?

Lako je reći, otpusti. Lako je reći živi kao da je on već tu. Znam, da ga već poznaješ iz svojih snova. Znam da bi ga u gomili od milion prepoznala. I znam da on još nije tu. Glupava činjenica. Nećemo se lagati.

Ali to što on nije tu, ne mora da ti stvara loš osećaj.

Počinje da nervira čitava ova priča, zar ne? Počinješ da sumnjaš.

Kažeš, bilo bi lako kad bih znala datum i mesto. I da mi neko kaže doćiće za tri godine, čekaj i raduj se, bilo bi ti lakše. Ovako imaš osećaj ako ne dodje danas, ili najkasnije sutra, da možda neće nikada. Taj osećaj te okrene naopačke. Panika. I onda opet tražiš način da isplivaš. Glupavo pozitivno razmišljanje…daj više nek dodje, pa ću da razmisljam pozitivno do kraja života. Obećavam. Neću imati više ni jednu sumnjicu. Ma ni onu malu, malu, malenu. Pionirska reč. Potpisaću sve ovo o čemu sam učila i biću najverniji vernik u to da se sve može. Biću čak i srećna, ako je to neophodno da mi on konačno dodje. Samo reci koliko još. I još mi potvrdi da će da dodje.

Znam draga.

Sve znam.

Al jbg.

To ne ide tako.

Prvo da te nešto pitam. Postoji li taj čovek uopšte? Nadam se da ćeš reći da, jer inače je čitava priča za džabe. Dakle rodio se…i to verovatno tu negde kad i ti. To smo dakle ustanovile. Ako se rodio i ako postoji, onda smo sigurne da postoji šansa da ga sretneš. Eto…bar u nešto smo sigurne. Sigurnost kreira realnost.

I, da li je solo? Nećeš mi valjda reći da je već oženjen. Ne, draga, sad kreiramo onog kojeg ti tražiš. A ako je trenutno oženjen i srećan u svom braku sa petoro dece, onda je i bolje da ga ne upoznaš.

Dakle, solo je. Sad mi je lakše.

I šta on onda radi u slobodno vreme? Gde se kreće? O čemu on razmišlja.

Nemoj mi reći da nemaš pojma. Tvog čoveka kreiramo, ne Brad Pitta. Tvog ličnog. Onog koji će tebi odgovarati. A pošto znamo da on već postoji, pitam te dakle, kakav je taj tip?

Kažeš šaljiv, domaćin čovek, zna Zakon Privlačenja ili je bar otvoren za to…svidja mi se. Počela si da razmisljaš kreativno. U slobodno vreme ide na pecanje? Lepo je to, al tamo teško da ćeš da ga sretneš.

Gde se on kreće, po izložbama? Po žurkama? Na Facebooku u tvojoj omiljenoj grupi? Šta ti misliš?

Vidi…kada počneš ovako da razmišljaš pokrećeš čudo. Kreiraš svoje lično čudo. Pokrećeš vile univerzuma koje će njega da gurkaju da krene u tvom smeru.

To što on još nije tu ne znači da nije krenuo. Svež i obrijan.

Voli domaće žurke? Odlicno! Voliš ih i ti. Onda kada ideš na te žurke budi otvorena. Ne pravi dramu, ne skeniraj svakog koji prodje, kada ga budeš srela, prepoznaćeš ga. Veruj mi.

Ne veruješ da ide na tenis, onda ni ne vredi da ga tamo tražiš. Pogotovo ako i sama ne voliš tenis. Zašto ići protiv svog osećaja?

Dok sediš u busu i učini ti se da je to taj što sedi pored tebe pitaj ga “Jel si to ti?”. Usudi se. Možda jeste. Možda je seo baš pored tebe.

Dakle, najbolje mesto gde ćeš ga naći je ono za koje ti veruješ da je najbolje. Ne može ti se desiti nešto u šta ne veruješ da je moguće. Može se desiti nekome drugome, ali ne i tebi. Posmatraš druge i kažeš, vidi kako su se sreli u diskoteci, ali ja ne verujem da ovaj moj tamo izlazi. E pa onda teško da ćeš ga tamo i naći.

Nervira me, kažeš…nema gaaaaaaaaaaaa!

A ja se hvatam za glavu. Da li je moguće da ovu igru igramo svaki put. Dakle, kako ono beše. Da bi sklopila mir sa nečim, moraš naći način da na situaciju gledaš tako da se dobro osećaš. To je teorija. To u praksi znači da ako ti se golub pokaki na auto, ti se obraduješ jer to donosi sreću. Ludo, ali energetski gledano fenomenalno rešenje.

Isto je i sa tim princem. Za početak bi bilo bolje da ga ne zovemo više princ, jer tako deluje nekako daleko i nedostižno. Bolje nek bude komšija. Ili momak iz kraja. Ili jednostavno tvoj dragi.

Dakle, taj tvoj dragi isto trenutno tebe manifestuje. Dok ti njega vizualizujes, on vizualizuje tebe. Vi se praktično iz tih sanjarenja već poznajete. To što on nije tu, ne znači da nije na putu. Ne znači da sada ne radi nešto korisno. Možda se upravo razvodi od bivše žene, da bi napravio prostora za tebe. Možda upravo završava projekat u inostranstvu i planira da dodje u tvoj grad na leto. I sad…ti se ljutiš na njega, što nije tu. Pa draga moja, on to sprema i zbog tebe. Nemoj da si luda. On stvarno dolazi. Samo mu još treba vremena. Pa i on tebe traži.

I on kreira sad jednu koja će ga razumeti, koja će se sa njim šaliti. Koja voli život. Koja je samostalna, srećna. Onu koja ne čeka princa da joj ispuni rupu u životu. Nego partnera da joj bude šlag na torti.

Da li si ti šlag? Ili još uvek nervozna žena koja se na njega ljuti? Proveri ovo sama sa sobom.

Možda on još planira posetu tvojim prijateljima. Možda treba da potpiše još neke ugovore od kojih ćeš posle i ti da uživaš. Možda da završi fakultet. Možda da se preseli u tvoj grad.

Evo ga, sad će…samo što nije. Umesto da budes ljuta na njega što još nije tu budi recimo ponosna. Budi puna poverenja u njega. Budi sigurna. Gledaj to, kao da ti je dragi jednostavno na poslovnom putu :)

Ali ako prodje pored tebe, a tvoje svetlo trenutno ne svetli…trebaće mu duže da te nadje.

Dakle, pali svetlo! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

milesto (40)
Sve sto zelimo i ostvarimo, svi imamo tu moc, samo neznamo da je iskoristimo
#1, 13.03.2014 - 19:29
 

Korisnik
offline
offline milesto (40)
Srbija, Braničevski okrugBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa