Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dnaj blog

Naši lažovi, lažljivice i motivi...


spiegel-wahrnehmung.jpg

Komunikacija predstavlja jednu od bitnih čovekovih funkcija.

Kako su lju­di često neiskreni jedni prema drugima u raznim prilikama i svakodnevnom životu, prepoznati lažova nije uvek tako lako. Još teže na raznim društvenim mrežama.

Motivi koji navode ljude da lažu su brojni. Neki lažu da bi se prikazali onakvima kakvi bi želeli da budu a laži su često u skladu sa neostvarenim željama u životu.

U ljubavi je malo drukčije. Među ljubavnicima vlada takvo uzajamno poverenje da se oni mogu dugo gledati bez osećaja straha. Dok gledaju jedno drugom ravno u oči, oni nesvesno ispituju stepen širenja zenica.

Ako ugledaju duboka crna jezerca, intuitivno znaju da su im osećanja uzvraćena.

Ako ugledaju uske, stisnute zenice, intuitivno naslućuju da u njihovom odnosu nije sve kako treba.

Jedno je jasno: lažovi su izvesno nezrele osobe, imaju oskudno razvijenu savest, krasi ih manipulativnost i korišćenje drugih da bi se zadovoljile lične potrebe. Sve su to karakteristike na koje ćemo često naići kod onih koji su skloni laganju, a njih je, na žalost, nemali broj.

media.facebook.6f3e4159-5429-4466-ae27-f0570391c745.normalized.jpg

U dopisivanju: lažov će koristiti vaše reči da da odgovor na postavljeno pitanje. Može ponekad izbegavati "laganje" ne dajući direktne odgovore, tj. izbegavaće odgovore umesto da opovrgne.

Vi pitate, on vrda. Nekada će govoriti/pisati u monologu i bez zamenica. Osećaće se relaksiranijim ako se promeni tema razgovora za koju su vezane laži ili će kori­stiti humor i sarkazam da bi izbegao temu.

Mi obično instiktivno "osetimo" lažove, čak i u verbalnoj komunikaciji. kao što je slučaj na društvenoj mreži. Instiktivno. Ovim možemo da objasnimo zašto ponekad imamo neprijatno osećanje: da nas neko ne voli, iako je vrlo prijatan sa nama. Poznajete li takve situacije?

Onima koji znaju da "čitaju" sa lica, ponekad je dovoljno i kad pogledaju fotografije korisnika.

Ono što zovemo ogledalom duše, najčešće jest pravi pokazatelj ko smo mi zaista.

Oči ne mogu sakriti osjećaje i misli koje nam se previru po glavi, a određeni oblici, boja, veličina i razmaknutost faktori su koji nam jako puno mogu reći o osobi.

Neverovatno je šta sve možemo da saznamo samo posmatrajući ljudsko lice. Vrlo je teško sakriti ono što dolazi iz naših osećaja, raspoloženja, stavova…lice, kao najvidljiviji i najotkriveniji deo nas, “priča” našu priču, čak iako bismo mi želeli da je prećutimo. Vrlo je važno znati pročitati na pravi način takav esej.

zamislite samo koliko bi konflikata i nesporazuma bilo izbegnuto da smo umeli da vidimo neki skriveni osmeh, tugu u očima, blago namršten nos ili jedva vidljive bore na čelu.

Nemoguće je sreću pokazati osmehom, a da oči ostanu potpuno mirne. Zapravo, moguće je, ali sada govorimo o pravoj sreći, ne o glumatanju.

Pretpostavimo da se na vratima našeg stana pojavljuje osoba kojoj hoćemo da pokažemo da je dobrodošla, i da smo radosni što je vidimo, iako to ne odgovara našem unutrašnjem osećanju. Naše usne će se razvući u širok osmeh zahvaljujući lako izvodljivom voljnom pokretanju jednog facijalnog mišića. Izgled našeg lica će ipak samo podsećati na radosno lice, jer se u predelu očiju neće pojaviti promene koje su karakteristične za ekspresiju radosti nedostajaće bore u spoljašnjim uglovima očiju.

photoshop_makeover.jpg

Tako je i sa našim sefie - fotografijama.

Posmatrač intuitivno oseti laž, hinjenje, perfektnost, tobožnju lepotu, zadovoljstvo, lažnu sretnost, radost koje zapravo nema...

.

Blog je poziv na interakciju :-)c/p


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 22  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

Dnaj (53)
Jedno je jasno: lažovi su izvesno nezrele osobe, imaju oskudno razvijenu savest, krasi ih manipulativnost i korišćenje drugih da bi se zadovoljile lične potrebe.

Sve su to karakteristike na koje ćemo često naići kod onih koji su skloni laganju, a njih je, na žalost, nemali broj.
#9, 27.05.2014 - 09:47
Dnaj (53)
Ako bi svi manje lagali po netu,
onda bi on postao verodostojnije mesto za upoznavanje i pronalaženje pravih prijateljstava
#8, 27.05.2014 - 00:07
Dnaj (53)
Neki s pravom tvrde da će nas glumatanje, laganje, skrivanje ili spletkarenje na društvenim mrežama isto koštati kao i u stvarnom životu,
s tim da će nas na društvenim mrežama još brže i žešće pokopati...
#7, 26.05.2014 - 11:16
najdraži lažovi su mi oni tipovi(bilo kog pola) koji me gledaju u oči i bez treptanja kažu: nije tako bilo...
#6, 25.05.2014 - 21:31
Jedino ako su to mali-malecki lažovi
inače
lažov je lažov
25.05.2014 - 21:46
Bolje slagati nego ulaziti u duele,naravno ukoliko te osoba smori ili primenis duhovno raspolozenje i zezanje dok ti ne dosadi
#5, 25.05.2014 - 19:23
ravgor (55)
#4, 25.05.2014 - 17:56
Dnaj (53)
Laganje o sebi je nacin da se osoba prikaže sto bolje pred drugima ali u laznom svetlu-
lažljivi ne prihvataju da su ono sto jesu, jer to nije dovoljno dobro a postoji i konstantno osecanje manje vrednosti... u odnosu na ostale.
#3, 25.05.2014 - 17:02
Dnaj (53)
Pa ja ... Lažljivci su pametne osobe, jer umesto isključive laži, oni je fino isprepletu sa činjenicama.
Upravo zbog brojnih detalja priče, često povezanih s istinom, zbune nas i - prevare.
Najbolji primjer tome je kada oni, umesto da nekoga 'popljuju', koncentrišu na tvoje pozitivne osobine i kažu "cenim te zbog_toga_i_toga..."
#2, 25.05.2014 - 14:37
cool
#1, 25.05.2014 - 13:05
Napiši odgovor...
25.05.2014 - 17:04