Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
sunshinee blog

ISPOVEST JEDNE O (za računovođe)

Od prvog dana dali su mi broj. Rekli su: "Ti ćeš biti O nula." Prihvatio sam mada sam od tog prvog dana želeo da budem više od nule.
Gledao sam ostale brojeve sa strane i divio im se. Svaki broj je imao neki svoj uspeh, svaki broj je imao planove...Zavideo sam 3-ci misleći kod njega je moć, zavideo sam 6-ici na njegovim podvizima, mada, tek kasnije sam shatio, da bez mene ni oni ne bi imali čime da se hvale i da je njihov uspeh i moj uspeh. Divio sam se i ostalim brojevima, a oni su mi svi uglas odgovarali: "Lako je tebi, ti si nula. Ti si veća zvezda od svih nas. Dođu pa te gledaju, obilaze oko tebe, procenjuju te-ocenjuju te. U centru si pažnje! Ako te jedni neće drugi te hoće!"
A meni, meni je u početku prijala sva ta pažnja dok vremenom nije postalo nepodnošljivo. Postalo je neprijatno objašnjavati svakom ko sam, odakle sam i kako sam dospeo tu gde jesam, gde se zatvara moj O krug? Počeli su i da sumnjaju u mene, počeli su da sumnjaju u moje vrednosti. I šta misliš kako je meni bilo ? Bio sam neprocenjiv kada sam im bio potreban, a već u sledećem trenutku govorili su: "Ti nisi materijalan, imaginaran si, ne vrediš ti toliko i zato te više nećemo. Idi kod nekog drugog. Gledaćemo da te što bolje udomimo." Da bi odagnali sumnje gurali su me od sebe. U najbolju ruku obezvređivali su moje vrednosti. Postao sam svačiji i ničiji jer tvoj uspeh je uspeh svih brojeva u nizu , a neuspeh je samo tvoj.
Počeli su i da me ogovaraju. Ogovarali su me na svakom ćošku što je meni bilo nepojmljivo s obzirom da sam O nula. Procenjivali su me, predviđali svaki moj korak, a zatim osporavali. Na kraju su me ignorisali. Govorili su: "Ne vrediš ti toliko, od tebe nikakve koristi, prevarili smo se u tebe. Javile su se predrasude. I šta misliš kakav je osećaj?
Agonija. Sve do trenutka dok ne shvatiš da je i O broj. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline
offline sunshinee (38)
Srbija, Beograd, BeogradBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa