Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
srna1 blog

Osmislite život iz kojeg ne morate bežati.


Bio jednom jedan car u Mesopotamiji koji je sagradio veliki lavirint, pa pozvao jednog beduinskog cara iz Arabije da ga posjeti. Kad beduinski car dođe, ovaj mu pokaza lavirint i zatvori ga da luta u njemu.

Beduin je lutao i lutao i napokon izašao. Upita ga car iz Mesopotamije da li je uzbuđen prizorom njegove građevine i ima li išta što bi je u njegovom carstvu nadmašilo. Beduin mu reče da ima i da će mu pokazati kad mu uzvrati posjetu.

Ne prođe dugo i car iz Mesopotamije ode u Arabiju. Beduin ga, kako carevima i dolikuje, primi i potom ga odvede – u pustinju.

“Evo mog lavirinta’, reče mu ostavljajući ga usred pješčanog mora. Nađi put iz njega i potom mi reci da li nad Božijim čudom beskraja ima ikakvog drugog čuda.”


Umesto da glavu razbijate kada će doći taj godišnji odmor, možda bi bilo bolje da osmislite život iz kojeg ne morate bežati.

Set Godin
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 27  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

jutroooooooo............
#2, 24.08.2014 - 07:46
Dobro jutro draga....
24.08.2014 - 08:22
Bane018 (56)
Nije lako ni osmisliti ...

A u ovoj i ovakvoj zemlji to pretvoriti u stvarnost ...

Skoro da je nemoguća misija ...
#1, 21.08.2014 - 18:26
ako nista drugo mozemo na sebe uticati, mozda se nesto i promeni
21.08.2014 - 21:12