Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TheDuke blog

Psiholoski rat na utakmici

Ortak mi je danas pokazao ples reprezentacije Novog Zelanda na svetskom prvenstvu u košarci, koji su izveli pred Amerikancima koji su blago rečeno bili u šoku i mogu reći da sam oduševljen!!! Malo informacija o svemu tome: Haka ples je tradicionalni ples Maori ratnika, i služio je kao vrsta psihološkog rata protiv neprijatelja. Nešto kao gromoglasna pesma naših vojnika. E sad, sa sportom je počelo davne 1989.godine, kada su reprezentativci Novog Zeladna u ragbiju,ne američkom fudbalu, to su dečje igre u odnosu na ragbi, odigrali ovaj ples. Pravila su manje više slična, samo u ragbiju nema zaštitne opreme, a startovi su mnogo grublji. A da, jel' napomenuh da nema ni kaciga?

Ples se otprilike može definistai ovako: Jedan je vođa, koji predstavlja poglavicu, i on nosi broj 1. On je najglasniji i njegov ples je složeniji. Ostali ga prate u formaciji obrnutog jednakokrakog trougla (špic je okreknut suprotno od protivnika), i svi viču, udaraju se po rukama i nogama i prave face dok se pleze. U principu što luđa i strašnija faca - to bolje. Da, važno je napomenuti da su im tetovirana cela tela, lica naročito. Ples se tokom godina malo da kažem smirio, posle kontroverznog dela oko palca koji ide preko grla. E sad, zamislite vi par stotina ratnika, naoružanih do zuba kako vam se približavaju u nameri da malo uče hirurgiju na vama? Loš trenutak. E isti osećaj je kada 25 momaka od po 120 kila mišićne mase ide na vas, kakvi god i koliko veliki vi bili. Klipovi koji su na mene ostavili utisak:

https://www.youtube.com/watch?v=JwWrGx4a80A

https://www.youtube.com/watch?v=zDucvQYlWj4

I sad, kako me Bog dao, na pamet mi pade reprezentacija Srbije. Fudbalska. Znam znam, već ste ispunjeni jedom i mukom. Ali samo me malo ispratite. Zamislite naših 11 Orlova kako igraju kolo. Onako oko centra. Mislim, da se razumemo, ja kao jedan Moravac sam apsolutno ponosan na našu nacionalnu igru. Ali šok koji bi usledio kod protivničkih igrača bi nam garantovao prednost bar do poluvremena. Eeee ali sada se javlja pitanje ko bi kako igrao? Ko bi bio kolovođa, a ko vikao '' Ijuuuuuu '' i '' Oboriiiiii '' ? Naša repka će biti sastavljena navrat - nanos, ali mislim da bi to izgledalo ovako:

1.Siniša Mihajlović kao selektor bi kažnjavao redom igrače koji ne znaju Vranje i Vlajnu.

2. Vladimir Stojković bi na dresu nosio ' Oprostite mi moje ružne korake...'

3. Bane Ivanović, ozbiljan, dostojanstven, nema emocije na licu. Igra vrlo dobro.

4. Neven Subotić je onaj što se gura. Svi levo, on desno. Al' trudi se jadničko. Nemačka mu je loše uticala na korak. Za reverom ima zadenut cvet.

5. Nemanja Vidić bogootac i u kolu. Što bi naš narod rekao, on je onaj što veze. Aj' što veze, nego i štrika i plete. Prevrće nogama kao roštiljdžija pljeskavicu na roštiljijadi. Osmeh od uva do uva.

6. Aleksandar Kolarov kako na terenu, tako i u kolu: neprimetan. Pada i valja se po travi kad ga Subotić zgazi.

7. Zoran Tošić niko, pa ni on ne zna šta će on ovde. Zalutao sa splava.

8. Miloš Krasić samo trese glavom u ritmu. Plaši se da Miha ne primeti da ne zna da igra.

9. Dušan Basta polako, onako penzionerski. Dva levo, dva desno pa u mesto dva. Bitno je da se ruke vrte u krug.

10. Ognjen Koroman dribla zamišljenog protivnika ispred sebe, kao i uvek. Ne diže pogled sa trave, kao i uvek. Krivo mu što nije kolovođa, kao i uvek.

11. Nenad Milijaš veteran. Doš'o u narodnoj nošnji. I igraće u opancima, briga ga. On je opušten, i izgleda kao čovek posle 0.33L vinjaka, a krene setna pesma. Prati Bastu.

12. Marko Pantelić Pantela bi se više brinuo za svoju frizuricu. Setan pogled. Da ne kažem prazan. Posle bi na TV-u pokušavao da sastavi smislenu rečenicu. Ne bi uspeo.

13. Nikola Žigić kako jedan sajt kaže ' Gorostas iz Krivaje ' bi sa 202 cm u visinu morao da bude kolovođa. Narodnu nošnju nije našao. Kaže majstor da je dugačak mnogo. U ruci mu maramica. Vrisne ponekad 'Ojsaaaaaaaa'. Protivniku tera strah u kosti.

I tako, možda zbog Novozelanđana i dođemo do rešenja kako da pobedimo Farska Ostrva sa bar dva gola razlike. Mislite o tome...


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Па ено, имам 2 блога у које сам мећ'о по клип. А никад нисам качио клипове на сајт.
#6, 04.09.2014 - 17:55
Разумео сам ја тебе, него кажем да код мене хоће. Не знам зашто вама неће...
#5, 04.09.2014 - 17:46
Ја проб'о сад, мени ради нормално. Јесте ли ви сигурни да користите стари код за уградњу клипа?
#4, 04.09.2014 - 17:33
Шта ће му смајлови кад човек зна да се служи речима? Него због друге ствари сам овде. Како мислиш мора клип да се прво дода на сајт, па онда на блог? Ја га ембедујем директно с Јутјуба. Имаш две опције.
#3, 04.09.2014 - 17:13
E vdis, meni nije hteo da prihvati drugu varijantu, a tri puta sam pokusavao. I na 'Pregledaj' varijanti radi, kad ka objave, nema klipa...
04.09.2014 - 17:25
Joka92 (25)
wow no coment
#2, 04.09.2014 - 15:55
sto bre tako? :D
04.09.2014 - 15:58
Добро је, јеб'о те.. Ја се уплашио да није неки хвалоспев о тој новозеланђанској спортској традицији, па да опет морам нешто да ти приговорим. :Д
#1, 04.09.2014 - 07:13
hahahahahaha volim kad te iznenadim... :D
04.09.2014 - 09:29