Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
lanselot blog
Narod je stoka!

Srbi su najgori narod na svetu!

Ko to kaže?

Kvaziinteletktualci!
Foliranti!
Malograđani!
Smrdibube i skotovi!

Ne mogu to da više da slušam!
Ne mogu to da podnesem!

Zašto je naš narod stoka?
Možete li da mi objasnite?

Vi ste intelektualci? Jeste. Dobro. Objasnite meni, eto, smatraju me intelektualcem, možda ću vas razumeti, ako vas taj naš narod ne razume. Dakle, zašto je naš narod stoka?
Tako mislite? Primitivan je, zaostao, pokvaren i lenj. Neće da se prosvetli. Neće da se pobuni. Ima rajetinski mentalitet. Naučio je da nosi jaram. Voli gospodara i kandžiju. Treba ga tući dok se ne usere od straha, posle toga ga treba tući što se usrao. To je vaš satav?

Ne slažem se sa vama, ali hajde da prihvatimo da je to tako. Ako je naš narod takav, možete li da mi kažete šta ste vi lično učinili da naš narod ne bude takav? Konkretno? Da. Recite mi šta ste vi uradili da prosvetlite taj naš narod? Kako ne razumete? Evo, pitam vas vrlo jednostavno, kao kolegu, intelektualca – da li ste napisali neki kritičan tekst u novinama ili neki obrazovni teks objavili van stručne literature? Niste! Dobro. Da li ste održali neko predavanje? Gde? Negde po Srbiji. U Kuršumliji ili Bajmoku. Svejedno. Kome da držite predavanje? Tom našem nesrećnom i neobrazovanom narodu. Niste! Zašto biste držali predavanje? A zašto ne biste držali predavanje? Zar vi niste rekli da ste intelektualci?Zar to nije vaša moralna obaveza? Nije. Odlično!

Možete li da mi kažete šta je zadatak nas intelektualaca? Šta nas to izdvaja od ostalog naroda? Dobro. Slažem se. A kako narod da dođe do spoznaje, ako im mi to ne budemo otkrili? Mi smo zaduženi da ih prosvetlimo, obrazujemo i organizujemo. To je naša duhovna obaveza. Šta ste vi učinili da naš, kako tvrdite, zatucani narod nešto čuje od vas? Da li ste nastupali u javnosti? TV? Novine? Niste. Zašto? Plašite se ? Čega se plašite? Molim vas, nemojte da se smejete, recite mi čega se plašite? Koga se plašite?

Izbegavate odgovor. Pričate fraze! Tražite opravdanje! Molim vas, ne mogu to da slušam. Optužujete taj naš narod što se ne buni. Nazivate ga stokom. Rajom! Ponižavate ga. Zašto? Zašto se vi ne pobunite? Vi ste prosvećeni. Tako tvrdite. Vi ste obrazovani. Vi ste nekakva elita. Kakva elita? Pokažite da ste elita. Kako? Vrlo jednostavno. Progovorite javno. Recite šta mislite. Ne pristajte da vas potkupljuju.

Nećete! Naravno! Znam da nećete. Vi ste kukavice, mekušci i jajare. Poltroni koji se uvlače svakoj vlasti. Vi niste elita. Vi ste licemerne sluge. Psi koji mašu repom. Jedva čekate da vas gospodar pozove i da vam pokloni kost da glođete. To je vaša nagrada za poslušnost.

Ne vređam vas! Zašto se ljutite? Vi znate da je sve što kažem istina. Vi znate da ste smrdljivci. Kako vas nije sramota da naš narod nazivate stokom? Zar vi ne pripadate tom narodu? Jeste li i vi onda stoka? Zar vam to ne sleduje kao znak pripadnosti krdu. Ponovo se ljutite. Svašta! Samo sam logičan. Tražite od naroda da se pobuni, dok vi šurujete sa totalitarnom vlašću. Odnosno, oni vas odlično potkuplju. Sram vas bilo! Nije naš narod stoka, nego ste vi dripci, podlaci i bitange. Daaaaa… tačno tako! Nisam kulturan? Nisam tolerantan? Pa, ne živimo u dobu gde se neguje tolerancija i kultura. Surov sam jer ste to zaslužili. Mogu još svašta da vam kažem, ali sve je to uzalud jer ste vi intelektualni odrod. Skotovi! Prodaćete mišljenje za dobru večeru. Zar ne shvatate, problem nije u narodu. Problem je u vama. Narod je odličan kakvi ste vi prevaranti i prodani špekulanti.

I još nešto. Molim vas, nemojte više da pričate kako su Srbi najgori narod na svetu. Izvinite, da li ste vi Srbi? Jeste. Da li ste vi najgori na svetu? Niste! Naravno da niste. Vi jeste bitange, ali prema bitangama iz Brisela i Vašingtona vi ste male mace. Nevinašca.

Da li ste nekada živeli u svetu? Niste. Godišnje idete na letovanje, zimovanje i u šoping? Znam. Vi gledate na Zapad iz fri-šopa amsterdamskog aerodroma. Tamo ste voleli najčešće da pazarite. Lepo. Ali, to što vi vidite u fri-šopu aerodromske zgrade, to nije kapitalizam koji eksplatiše sve narode sveta. Da li ste poslovali sa tim svetom? Da li ste ulazili u njihove fabrike? Da li znate kako živi običan Amerikanac ili Evropljanin? Ne znate. Kako da znate? Naravno, u vašim šoping turama te posete nema.

Molim vas, nemojte više da pričate da su Srbi najgori narod na svetu. To jednostavno nije tačno. To je podla laž. Kada budete bolje upoznali ostale narode sveta, videćete koliko ste bili u krivu. Nemojte da iznosite opšta mesta. To nas je ubilo. Pričamo otvoreno, iskreno i realno. Naravno! To je jedini uslov da nešto valjano uradimo.

Zapamtite, Srbi nisu najgori narod na svetu. Nisu ni najbolji. Ali, niko nam ne može osporiti da smo drevan narod i da smo svetskoj civilizaciji podarili veliku kulturu. Molim vas, uzmite i čitajte. Ne možete da iznosite neistine na fabrikovanim lažima onih koji nas mrze. Kojima smetamo i koji su našli najpodliji način da nas dalje rasprodaju i unište.

Morate imati više nacionalnog dostojanstva.
Srbin sam i time se ponosim. Čuvam svoje srpstvo i poštujem sve različitosti. Ali, ne dozvoljavam da nas neko ponižava, pljačka i uništava. Mi nismo debilni da ne znamo o čemu se radi. Teorija zavere? Nazovite vi to kako hoćete. Potpuno je jasno da Familija upravlja svetom i da je verno služi Veliki Brat.
Srbi to znaju.
Ne ubijaju oni nas zato što smo glupi, nego što mnogo znamo. Sa našim znanjem mi smo remetilački faktor na Balkanu. Opasan element. Zaraza. Zato su nas proglasili savremenim varvarima.
Zašto to ponižavanje prihvatate? Kako ne prihvatate? Vašim tvrdnjama dolivate ulju na vatru. Budite razumni i pametni. Ne dajte da nas omalovažavaju. Nemojte da čekate da nas istrebe. Pobuni se, Srbine! Ustani u odbranu svoje države i svoje porodice. Imaš šta da braniš. Nemoj da oklevaš i da razmišljaš. Odbrana je sa životom skopčana.

Ponosan sam što sam Srbin.
Ali nisam profesionalni Srbin.
Srbin po pozivu.
Funkcionalni Srbin.

Srbin sam po inteligenciji, duhovnoj vertikali i strastvenoj želji da menjamo posrnuli svet komercijalne civilizacije. Hočemo da pokažemo da ne pristajemo i da se ne mirimo sa filozofijom EUropske palanke.

Hoćemo da budemo svoji i na svome.
Baš u inat!

Beograd, 13.08.2014

c/p

Mala napomena.
Tekst je pisao jedan od mnogih mudrih Srba.Neko ce reci od retkih ali smatram da to nije tacno.Ima ih jos uvek.Ali zatvorena su im odnosno zalupljena sva vrata.TV stampa,radio jedva se i na netu proguraju...
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (53)
#18, 04.11.2014 - 14:04
danke;-))))
05.11.2014 - 00:02
slažem se u potpunosti sa konstatacijom da je mnogo mudrih Srba. na žalost svih nas, ima mnogo i onih koji su skroz priglupi pa se čini da potiru ove pređašnje.
#17, 02.11.2014 - 13:24
Sta ima da se cini.Pa zlo i naopako bi bilo da su vredni i pametni u vecini i jos da ih budale na vlasti nesto pitaju;-)))))
03.11.2014 - 00:18
Ubijeni u pojam sa svih strana...narocito od tih "intelektualaca" koji nam sole pamet i lazu stalno. :)
A Srbi nisu glupi, a na zalost nismo ni slozni na delu. :)
#16, 02.11.2014 - 11:02
Otprilike tako;-)
03.11.2014 - 00:28
zato sam i objavio na svom statusu, manje TV....

Celog dana si na nogama i nisi nagazio govno. Stizes kuci-pustas televiziju. Ode cela sreca...
#15, 02.11.2014 - 03:06
Kad ono iza ekrana septicka jama;-)))))
03.11.2014 - 00:20
lanselot (52)
Samo da dodam.Iscitah komentare i dopada mi se opustena atmosfera sa dozom zajebancije;-)
Medjutim primecujem da se svi listom bavimo pricom oko Srba i srpskog mentaliteta a covek se u tekstu uopste ne bavi time.Vec tom kvazi intelektualnom elitom koja vec skoro tri decenije prdi i smrdi po SANU UKS i ostalim elitnim udruzenjima institutima za ovo i ono i duva u dupe svakom rezimu zarad neke apanaze.
Recimo licno poznajem lika koji je dopisni clan SANU pritom redovni profesor na BU iz vise predmeta.Akademski dodatak 120000 dinarcica.Odakle?Pa iz budzeta.
I sta ce sad on?
Da se buni?...aha vazi;-))))))
#14, 01.11.2014 - 23:04
NinaRichi (40)
#13, 01.11.2014 - 22:42
Pa kako drugacije;-))))))
01.11.2014 - 22:52
NinaRichi (40)
''Da je isto ne bilo lose.Ovi majstori kako su krenuli zajebace zute u svemu i to vrlo brzo
Teska prica prijatelju ajmo mi na spavanje kasno je))))))''

Eto zasto ja obozavam Lansa..
#12, 01.11.2014 - 21:56
Pa kako drugacije Nina.Mogli smo da trljamo pricu do zore ali smo se u potaji dogovorili da je to zaludan posao i da je bolje da probamo da prevarimo neku neopreznu damu;-)
01.11.2014 - 22:32
Vidis ono sto ga cini bas prosecnim Srbinom, gord, ponosan, a kad zatreba krivina i prazne reci...

Da se ne lazemo, srbi i srpkinje su kombinacija koja svaku mudrost razoruza, svaku inteligenciju ubedi da digne ruke od ovih krajeva ali na kraju toliko oteza i zakomplikuje stvar i svakom osvajacu i bukvalno se ogadi i njima.

Meni je dosta kukumavcenja, kukumavce svi, ali da analizira retko ko...znaci zale se ko sve stigne, ali da sabere 2 i 2 i odradi nesto na vreme, odbrani neki red i redosled, ne sam, kao sto mu sad sleduje jer ostali smrduckaju i muljave, nego kad vec budala, lud ili hrabar krene da radi nesto (ne u politici, nego i ovako u firmi u sredini) da podrze.

Procenu Srba ne treba uzimati od gastosa niti od emigracije, iako je ona videla i naucila vise sveta....
Zato sto su emotivno upleteni i samo shiftovani , pomereni.
Niti od domicila, jer su iscaseni i jos vise emotivni i glupi ili se prave ludi (odlicna kombinacija u Srbiji)...
Vazno je reci da u Srbiji SVI znaju da rade SVAKI posao...
#11, 01.11.2014 - 18:11
Pirate care obozavam tvoje komentare;-)
Salu na stranu ovo bi mogao glatko da potpisem.
Jesmo zajeban i zaguljen narod.Ko sto ti rece toliko da se i osvajacima ogadimo;-)))))
Pa kako i ne bi?
Jbg Nemci nas okupiraju mi potpisemo kapitulaciju ali qrac.
Dok si reko piksla Draza na Ravnoj gori komunci dizu galamu malo kasnije jbg cekali direktivu iz Moskve a u svakom trecem srpskom selu neki lokalni vojvoda skupi ekipu i svi zajedno potpuno haoticno i dezorganizovano pocnu da prangijaju po Nemcima:-)))))))
A po dobrom srpskom obicaju jos grdje se rokaju medju sobom.
Pa kako to ozbiljni radni besprekorno organizovani Germani da skapiraju?...ma daj bre nema teorije.
A glavni sok stize posle rata kad im potomci tih istih Srba dodju u Nemacku i mahom budu marljivi vredni i pouzdani sljakeri bez greske se inkorporiraju u ondasnji sistem.
Zamisli samo nekog obicnog vojnika Vermahta koji se cetiri godine ovde vijao po sumama i gorama sa Srbima a za 15-ak godina mu dodje taj isti da sljaka kod njega u nekom Regensburgu.
Samo da se rokne mucenik sta drugo;-)
01.11.2014 - 22:25
Dragaš tu 'oće da kaže da bi ovaj narod mogao da bude bolji kad bi se na tome radilo. Ja mislim da je u pravu. Ali čini mi se da se baš i kontra radi. Ovim kvaziintelektualcima na vlasti i odgovara da narod bude zatucan, logično. Vučić šta god negativno da uradi, on veštinom spinovanja kroz medije to obrne u svoju korist i na kraju mu još naraste rejting. Evo sad i kad je smanjio plate i penzije njemu rejting nije ni mrvicu opao i to kažu istraživanja NSPM-a, koja je inače veoma kritična prema njemu. U poslednje vreme samo: organizov'o gej paradu, vidno sklonio Olju Bećković, NBS napravila najveći minus ikad, pomenute plate i penzije i šta sve nije bilo do sada, a njemu rejting sve veći i veći. Ovo samo u skorije vreme da ne nabrajamo sve, ima kol'ko 'oćeš. Da je narod pametniji, ne bi to sve moglo da prođe. Drži čovek sve medije, kritika se gotovo ni ne čuje. Da se razumemo, ni ovi pre njega nisu bili mnogo bolji. Lepo je Koštunjavi pre neki dan rek'o: "Ako je demokratija prepreka evropskom putu Srbije, utoliko gore po demokratiju."
#10, 01.11.2014 - 18:07
Dragaš tu 'oće da kaže da bi ovaj narod mogao da bude bolji kad bi se na tome radilo.
Tako je.
On vec godinama prica svasta nesto mnogo vaznije od ovog gore ali ipak sam odabrao ovaj tekst u kojem je napusio tu kvazi elitu.
Nesreca je sto i on i jos gomila ljudi mogu jos sto godina da pricaju sta i kako...zajebi bre prijatelju Karanfilka valjda zna sta i kako sa narodnom kintom pa jos kad jos se pridruzi stotinak partijskih drugara i rodjaka sa sela ma idi milina;-)
01.11.2014 - 22:39
Dnaj (52)
fino
#9, 01.11.2014 - 15:50
1  2  [»]