Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
lanselot blog
Narod je stoka!

Srbi su najgori narod na svetu!

Ko to kaže?

Kvaziinteletktualci!
Foliranti!
Malograđani!
Smrdibube i skotovi!

Ne mogu to da više da slušam!
Ne mogu to da podnesem!

Zašto je naš narod stoka?
Možete li da mi objasnite?

Vi ste intelektualci? Jeste. Dobro. Objasnite meni, eto, smatraju me intelektualcem, možda ću vas razumeti, ako vas taj naš narod ne razume. Dakle, zašto je naš narod stoka?
Tako mislite? Primitivan je, zaostao, pokvaren i lenj. Neće da se prosvetli. Neće da se pobuni. Ima rajetinski mentalitet. Naučio je da nosi jaram. Voli gospodara i kandžiju. Treba ga tući dok se ne usere od straha, posle toga ga treba tući što se usrao. To je vaš satav?

Ne slažem se sa vama, ali hajde da prihvatimo da je to tako. Ako je naš narod takav, možete li da mi kažete šta ste vi lično učinili da naš narod ne bude takav? Konkretno? Da. Recite mi šta ste vi uradili da prosvetlite taj naš narod? Kako ne razumete? Evo, pitam vas vrlo jednostavno, kao kolegu, intelektualca – da li ste napisali neki kritičan tekst u novinama ili neki obrazovni teks objavili van stručne literature? Niste! Dobro. Da li ste održali neko predavanje? Gde? Negde po Srbiji. U Kuršumliji ili Bajmoku. Svejedno. Kome da držite predavanje? Tom našem nesrećnom i neobrazovanom narodu. Niste! Zašto biste držali predavanje? A zašto ne biste držali predavanje? Zar vi niste rekli da ste intelektualci?Zar to nije vaša moralna obaveza? Nije. Odlično!

Možete li da mi kažete šta je zadatak nas intelektualaca? Šta nas to izdvaja od ostalog naroda? Dobro. Slažem se. A kako narod da dođe do spoznaje, ako im mi to ne budemo otkrili? Mi smo zaduženi da ih prosvetlimo, obrazujemo i organizujemo. To je naša duhovna obaveza. Šta ste vi učinili da naš, kako tvrdite, zatucani narod nešto čuje od vas? Da li ste nastupali u javnosti? TV? Novine? Niste. Zašto? Plašite se ? Čega se plašite? Molim vas, nemojte da se smejete, recite mi čega se plašite? Koga se plašite?

Izbegavate odgovor. Pričate fraze! Tražite opravdanje! Molim vas, ne mogu to da slušam. Optužujete taj naš narod što se ne buni. Nazivate ga stokom. Rajom! Ponižavate ga. Zašto? Zašto se vi ne pobunite? Vi ste prosvećeni. Tako tvrdite. Vi ste obrazovani. Vi ste nekakva elita. Kakva elita? Pokažite da ste elita. Kako? Vrlo jednostavno. Progovorite javno. Recite šta mislite. Ne pristajte da vas potkupljuju.

Nećete! Naravno! Znam da nećete. Vi ste kukavice, mekušci i jajare. Poltroni koji se uvlače svakoj vlasti. Vi niste elita. Vi ste licemerne sluge. Psi koji mašu repom. Jedva čekate da vas gospodar pozove i da vam pokloni kost da glođete. To je vaša nagrada za poslušnost.

Ne vređam vas! Zašto se ljutite? Vi znate da je sve što kažem istina. Vi znate da ste smrdljivci. Kako vas nije sramota da naš narod nazivate stokom? Zar vi ne pripadate tom narodu? Jeste li i vi onda stoka? Zar vam to ne sleduje kao znak pripadnosti krdu. Ponovo se ljutite. Svašta! Samo sam logičan. Tražite od naroda da se pobuni, dok vi šurujete sa totalitarnom vlašću. Odnosno, oni vas odlično potkuplju. Sram vas bilo! Nije naš narod stoka, nego ste vi dripci, podlaci i bitange. Daaaaa… tačno tako! Nisam kulturan? Nisam tolerantan? Pa, ne živimo u dobu gde se neguje tolerancija i kultura. Surov sam jer ste to zaslužili. Mogu još svašta da vam kažem, ali sve je to uzalud jer ste vi intelektualni odrod. Skotovi! Prodaćete mišljenje za dobru večeru. Zar ne shvatate, problem nije u narodu. Problem je u vama. Narod je odličan kakvi ste vi prevaranti i prodani špekulanti.

I još nešto. Molim vas, nemojte više da pričate kako su Srbi najgori narod na svetu. Izvinite, da li ste vi Srbi? Jeste. Da li ste vi najgori na svetu? Niste! Naravno da niste. Vi jeste bitange, ali prema bitangama iz Brisela i Vašingtona vi ste male mace. Nevinašca.

Da li ste nekada živeli u svetu? Niste. Godišnje idete na letovanje, zimovanje i u šoping? Znam. Vi gledate na Zapad iz fri-šopa amsterdamskog aerodroma. Tamo ste voleli najčešće da pazarite. Lepo. Ali, to što vi vidite u fri-šopu aerodromske zgrade, to nije kapitalizam koji eksplatiše sve narode sveta. Da li ste poslovali sa tim svetom? Da li ste ulazili u njihove fabrike? Da li znate kako živi običan Amerikanac ili Evropljanin? Ne znate. Kako da znate? Naravno, u vašim šoping turama te posete nema.

Molim vas, nemojte više da pričate da su Srbi najgori narod na svetu. To jednostavno nije tačno. To je podla laž. Kada budete bolje upoznali ostale narode sveta, videćete koliko ste bili u krivu. Nemojte da iznosite opšta mesta. To nas je ubilo. Pričamo otvoreno, iskreno i realno. Naravno! To je jedini uslov da nešto valjano uradimo.

Zapamtite, Srbi nisu najgori narod na svetu. Nisu ni najbolji. Ali, niko nam ne može osporiti da smo drevan narod i da smo svetskoj civilizaciji podarili veliku kulturu. Molim vas, uzmite i čitajte. Ne možete da iznosite neistine na fabrikovanim lažima onih koji nas mrze. Kojima smetamo i koji su našli najpodliji način da nas dalje rasprodaju i unište.

Morate imati više nacionalnog dostojanstva.
Srbin sam i time se ponosim. Čuvam svoje srpstvo i poštujem sve različitosti. Ali, ne dozvoljavam da nas neko ponižava, pljačka i uništava. Mi nismo debilni da ne znamo o čemu se radi. Teorija zavere? Nazovite vi to kako hoćete. Potpuno je jasno da Familija upravlja svetom i da je verno služi Veliki Brat.
Srbi to znaju.
Ne ubijaju oni nas zato što smo glupi, nego što mnogo znamo. Sa našim znanjem mi smo remetilački faktor na Balkanu. Opasan element. Zaraza. Zato su nas proglasili savremenim varvarima.
Zašto to ponižavanje prihvatate? Kako ne prihvatate? Vašim tvrdnjama dolivate ulju na vatru. Budite razumni i pametni. Ne dajte da nas omalovažavaju. Nemojte da čekate da nas istrebe. Pobuni se, Srbine! Ustani u odbranu svoje države i svoje porodice. Imaš šta da braniš. Nemoj da oklevaš i da razmišljaš. Odbrana je sa životom skopčana.

Ponosan sam što sam Srbin.
Ali nisam profesionalni Srbin.
Srbin po pozivu.
Funkcionalni Srbin.

Srbin sam po inteligenciji, duhovnoj vertikali i strastvenoj želji da menjamo posrnuli svet komercijalne civilizacije. Hočemo da pokažemo da ne pristajemo i da se ne mirimo sa filozofijom EUropske palanke.

Hoćemo da budemo svoji i na svome.
Baš u inat!

Beograd, 13.08.2014

c/p

Mala napomena.
Tekst je pisao jedan od mnogih mudrih Srba.Neko ce reci od retkih ali smatram da to nije tacno.Ima ih jos uvek.Ali zatvorena su im odnosno zalupljena sva vrata.TV stampa,radio jedva se i na netu proguraju...
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 20  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (53)
#21, 04.11.2014 - 14:04
danke;-))))
05.11.2014 - 00:02
slažem se u potpunosti sa konstatacijom da je mnogo mudrih Srba. na žalost svih nas, ima mnogo i onih koji su skroz priglupi pa se čini da potiru ove pređašnje.
#20, 02.11.2014 - 13:24
Sta ima da se cini.Pa zlo i naopako bi bilo da su vredni i pametni u vecini i jos da ih budale na vlasti nesto pitaju;-)))))
03.11.2014 - 00:18
Ubijeni u pojam sa svih strana...narocito od tih "intelektualaca" koji nam sole pamet i lazu stalno. :)
A Srbi nisu glupi, a na zalost nismo ni slozni na delu. :)
#19, 02.11.2014 - 11:02
Otprilike tako;-)
03.11.2014 - 00:28
zato sam i objavio na svom statusu, manje TV....

Celog dana si na nogama i nisi nagazio govno. Stizes kuci-pustas televiziju. Ode cela sreca...
#18, 02.11.2014 - 03:06
Kad ono iza ekrana septicka jama;-)))))
03.11.2014 - 00:20
greska! ja np. imam izbor ogroman na tv. al palim ga svega jednom mesecno. to je stvar licnog izbora, sta i da li cu gledati. samokontrola!

greska! o kaznama razmislja onaj, ko ima u planu da krsi propis. ko se u skladu sa propisima ponasa, njemu su visine kazne nebitne.

greska! vucic dovodi investitore.

greska! kad bi svi legalizovali svoj posao, ne bi morali ti malo legalizovani da placaju porez za sebe i crne ovce.

zato sto svako od nas nosi odgovornost za sebe i za svoju okolinu. uociti neispravnost obavezuje svakog odgovornog gradjana da dela u skladu sa zakonom za opste dobro.
glupost je, vaditi se na policiju. ne mogu ni oni svugda da stignu.

shati tako, da sastanak nije poselo za tracare.
ako ih utisava.
i ja bi.


ajd sad da uporedim sa necim veoma neukusnim kako bi bolje docarala:

hitler sam, nije bio mocan. on sam ne bi nista mogo da uradi.
uradile su narodne mase koje su kolektivno pratile njegovu ideju.

narod je drzava
narod je zakon
kakav narod, takva drzava.

ostajem pri tome
#17, 02.11.2014 - 01:50
Etihad doveo na 51 49 vlasnistva.Zvuci dobro samo je nekako slucajno zaboravio da nas obavesti da je sve dugove firme preuzela Srbija i da je dosada Srbija u firmu gurnula oko 90 miliona dolara a Arapi 40.Sjajan biznis plan;-)))
Ali nevolja je sto to nije jedini plan jedva cekam da u genijalnom planu Bal na vodi naprave onaj soliter od 128 spratova a ja iz baste hotela Balkan voajerisem u apartmane na 114 spratu:-))))
Stvarno je glupost da se vadim na policiju.Ja sam vodoinstalater logicno je da ja hvatam ili denunciram lopove sa francuskim kljucem a policajci menjaju gradjanima slavine i bojlere pistoljem i lisicama.Tako je to u svim uredjenim drzavama.
Evo ja dajem casnu Titovu pionirsku rec da cu legalizovati sljaku.Al znas kad?Kad Vucic i ekipa uteraju poreze i dugovanja prvo malim sitnim preduzetnicima Miskovicu Beku Hamovicu Bogicevicu Zeljku Mitrovicu itd itd itd..........:-)
Hitler je imao ozbiljnu ekipu.Gebels Borman Hajdrih nisu bili budale..a Romel Paulus Denic nisu bili bravari marsali;-)
Oni su bili elita..elita zla ali elita... majstori svog zanata..da nije bilo njih da je ziv Hitler bi i danas drzao govore po minhenskim pivnicama:-)))))
Mase su pratile njegovu ideju?..tako je..dakle nije on pratio masu i slusao od mase sta ce da radi nego obrnuto.
I kako ono rece Selim vezir u Gorskom vijencu?
Pucina je stoka jedna grdna
Meke duse kad im rebra pucu.
Lepo smo se ispricali ajmo sad na spavanje;-)
02.11.2014 - 02:23
neka osnovna pitanja:

- ko je narodu zabranio da cita knjige i da se obrazuje?
- ko je narodu naredio da gleda spanske serije umesto da prati nauku?
- ko je narod naterao na to, da odbaci osnovna pravila kulture i da svakodnevno opsta moralna pravila gazi?
- ko tera bre taj narod da ne postuju ni jedan zakon, ni jedno pravilo vec da traze rupe i nacine kako da ga zaobidju i kako da ga u svoju korist a na stetu drugih gradjana zlo upotrebu?
- ko im ne da da skinu migavce i da vide globalu i da prekinu da sami od sebe prave mulu?

ko bre?
ko srbinu stoj na put osim on sam sebi??

ko je doveo srbiju u ovu situaciju financisku, da mora da se rebalancira?
vucic li?

jes, paz da nije!
od kad je srbija propala financiski?
pod cijim vodstvom?

pa ni jedan vam politicar, ni jedan politicki pravac vam nije odgovarao!

koji krastavac zapravo hocete?
da vam se kajs ne steze?
prekinte aktivno da podrzavate korupciju,
prekinte rad na crno da stitite,
prekinte da pljackate kase navodnom potrebom za tudju negu itd.
ne dozvolite da vam deca prolaze razrede mitom, vec znanjem.

ne ocekujte od drzave da vam da.
shvatite: VI STE DRZAVA
i svaka drzava je samo toliko jaka i napredna, koliko joj narod samoodgovoran, obrazovan, sposoban.
#16, 02.11.2014 - 00:31
Imas podosta da kazem populistickih pitanja al ajde njih cu da preskocim.
Nije narod na TV programe nagurao 90 posto debilnih serija folk sunda i beskrajnih repriza "Zikine dinastije" nego vlasnici tih programa.Dakle to se ne gleda po naredjenju vec zbog nemanja nekog izbora;-)
ko tera bre taj narod da ne postuju ni jedan zakon...na ovo cu ti odgovoriti kad mi kazes kolika je prosecna plata u Nemackoj a kolika je tamo kazna za recimo nepropisno parkiranje pa cu ti ja reci koji je to odnos ovde pa racunaj to kao odgovor;-)

ko je doveo srbiju u ovu situaciju financisku, da mora da se rebalancira?
vucic li?
Nije Vucic on samo nastavlja odavno zapoceti posao.Prodao je predizbornu foru kako ce da prodrma tajkune i milionske poreske duznike a sad rebeci penzionere;-)))))))
Ja radim na crno a jel znas zasto?
Pa kad bi legalizovao sljaku i trpao lovu njima u dupe ne bi mi ostalo ni za burek;-)))))))))
ne dozvolite da vam deca prolaze razrede mitom, vec znanjem.
A zasto ja to da ne dozvoljavam?Pa ima Vucic policiju 128 agencija za borbu protiv 128 vrsta kriminala i preko svega toga ljutog ministra policije sirom sveta poznatog doktora Nesu;-))))))Eno ga malopre na studio B objasnjava kako mu sirom sveta neprijateljski elementi ometaju voljenog predsednika vlade;-)


shvatite: VI STE DRZAVA
Kako da to da shvatim kad Vucic svaka tri dana kaze "MI SMO BRE DRZAVA".."TISINA TAMO";-))))))

i svaka drzava je samo toliko jaka i napredna, koliko joj narod samoodgovoran, obrazovan, sposoban...
malo sam se gore salio a sad sam mrtav ozbiljan.
Stvarno verujes u ovo oko toga ko pravi jaku drzavu?
Ko su onda bili Ivan Grozni Petar Veliki ,Elizabeta I,Marija Terezija,Bizmark,Ulof Palme.....dvorske budale?
Jaku naprednu drzavu prave jaki ljudi..prava elita..naucna intelektualna kulturna politicka..
Ministar vojske u zemlji Srbiji keramicar i diler kafe u stranci ga od miloste zovu "Bata Santos";-)))))))
Sprdacina veruj mi.

02.11.2014 - 01:26
lanselot (52)
Samo da dodam.Iscitah komentare i dopada mi se opustena atmosfera sa dozom zajebancije;-)
Medjutim primecujem da se svi listom bavimo pricom oko Srba i srpskog mentaliteta a covek se u tekstu uopste ne bavi time.Vec tom kvazi intelektualnom elitom koja vec skoro tri decenije prdi i smrdi po SANU UKS i ostalim elitnim udruzenjima institutima za ovo i ono i duva u dupe svakom rezimu zarad neke apanaze.
Recimo licno poznajem lika koji je dopisni clan SANU pritom redovni profesor na BU iz vise predmeta.Akademski dodatak 120000 dinarcica.Odakle?Pa iz budzeta.
I sta ce sad on?
Da se buni?...aha vazi;-))))))
#15, 01.11.2014 - 23:04
NinaRichi (39)
#14, 01.11.2014 - 22:42
Pa kako drugacije;-))))))
01.11.2014 - 22:52
NinaRichi (39)
''Da je isto ne bilo lose.Ovi majstori kako su krenuli zajebace zute u svemu i to vrlo brzo
Teska prica prijatelju ajmo mi na spavanje kasno je))))))''

Eto zasto ja obozavam Lansa..
#13, 01.11.2014 - 21:56
Pa kako drugacije Nina.Mogli smo da trljamo pricu do zore ali smo se u potaji dogovorili da je to zaludan posao i da je bolje da probamo da prevarimo neku neopreznu damu;-)
01.11.2014 - 22:32
Vidis ono sto ga cini bas prosecnim Srbinom, gord, ponosan, a kad zatreba krivina i prazne reci...

Da se ne lazemo, srbi i srpkinje su kombinacija koja svaku mudrost razoruza, svaku inteligenciju ubedi da digne ruke od ovih krajeva ali na kraju toliko oteza i zakomplikuje stvar i svakom osvajacu i bukvalno se ogadi i njima.

Meni je dosta kukumavcenja, kukumavce svi, ali da analizira retko ko...znaci zale se ko sve stigne, ali da sabere 2 i 2 i odradi nesto na vreme, odbrani neki red i redosled, ne sam, kao sto mu sad sleduje jer ostali smrduckaju i muljave, nego kad vec budala, lud ili hrabar krene da radi nesto (ne u politici, nego i ovako u firmi u sredini) da podrze.

Procenu Srba ne treba uzimati od gastosa niti od emigracije, iako je ona videla i naucila vise sveta....
Zato sto su emotivno upleteni i samo shiftovani , pomereni.
Niti od domicila, jer su iscaseni i jos vise emotivni i glupi ili se prave ludi (odlicna kombinacija u Srbiji)...
Vazno je reci da u Srbiji SVI znaju da rade SVAKI posao...
#12, 01.11.2014 - 18:11
Pirate care obozavam tvoje komentare;-)
Salu na stranu ovo bi mogao glatko da potpisem.
Jesmo zajeban i zaguljen narod.Ko sto ti rece toliko da se i osvajacima ogadimo;-)))))
Pa kako i ne bi?
Jbg Nemci nas okupiraju mi potpisemo kapitulaciju ali qrac.
Dok si reko piksla Draza na Ravnoj gori komunci dizu galamu malo kasnije jbg cekali direktivu iz Moskve a u svakom trecem srpskom selu neki lokalni vojvoda skupi ekipu i svi zajedno potpuno haoticno i dezorganizovano pocnu da prangijaju po Nemcima:-)))))))
A po dobrom srpskom obicaju jos grdje se rokaju medju sobom.
Pa kako to ozbiljni radni besprekorno organizovani Germani da skapiraju?...ma daj bre nema teorije.
A glavni sok stize posle rata kad im potomci tih istih Srba dodju u Nemacku i mahom budu marljivi vredni i pouzdani sljakeri bez greske se inkorporiraju u ondasnji sistem.
Zamisli samo nekog obicnog vojnika Vermahta koji se cetiri godine ovde vijao po sumama i gorama sa Srbima a za 15-ak godina mu dodje taj isti da sljaka kod njega u nekom Regensburgu.
Samo da se rokne mucenik sta drugo;-)
01.11.2014 - 22:25
1  2  3  [»]