Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Radovi-U-Toku blog
Zovem se Igor, imam 35 godina i ja sam...zavisnik. Ovde sam da podelim svoju priču sa vama.
Zavisnik sam postao u ranim pubertetskim godinama. Kako je krenulo nije bitno, uglavnom, završio sam okružen ljudima koji su mislili, radili, disali isto kao i ja i polako sam ulazio u taj svet zavisnosti. Postepeno sam se uljuljkivao u svoju zavisnost, neprimetno, lagano. A ona me je gutala poput živog blata, samo što ja nisam ni bio svestan da bivam proždiran te se nisam ni borio. Prosto sam u živao u ljudima, odobravanju, osećaju pripadnosti. Nisam ni bio svestan šta mi se dešava.
U adolescentskim godinama, moje okruženje puca poput balona od sapunice i ja ostajem sam. Užasnut, izgubljen i u strašnoj krizi. Pokušavam da svoju zavisnost zadovoljim sa bilo kim,lutam od jedne do druge osobe, iz veze u vezu, medjutim zavisnost je samo jača a praznina u meni sve veća. Poput crne rupe,proždirala je sve u meni i što je više ljudi, i rupa je sve veća.Postajem prilepak,pokušavam da budem akter u tudjim životnim predstavama ali kao i u svakom filmu, bivam sporedni glumac koji ili ima nezapaženu ulogu ili gine negde na početku. Očaj u meni raste sa godinama koje prolaze a moja borba sa zavisnošću i dalje nije ni počela jer prosto nisam ni shvatao da sam zavisnik.
Vremenom sam sretao svoje sapatnike, zavisnike slične meni i nakon kratkotrajne obostrane sreće, zbog upoznavanja slične osobe,prijateljstvo bi se završavalo teškim rečima a počesto i mržnjom.
Vremenom sam počeo da shvatam i zašto. Niko ne voli da u nekome takvom vidi svoj odraz. Tada dolazim do otkrivenja i shvatam da sam u stvari zavisnik i da mi je potrebno lečenje.
Pokušavam da se okrenem sebi, da sam sebi budem dovoljan i da živim svoj sopstveni film. Na tom putu sam i dalje. Trudim se da tišinu ne doživljavam kao kaznu, da svoje misli okrenem ka svetlu i da ne krivim i ne očekujem od drugih ono što i sam nisam sposoban drugima da dam.
Ako vas buni početak i zašto govorim o sebi kao o zavisniku u sadašnjem vremenu, to je zato što jednom zavisnik-uvek zavisnik.
Naravno, sve ovo što sam napisao je laž.
Ili nije.
Zavisnici će znati. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

unans67 (49)
Samo hrabro!
#4, 14.11.2014 - 22:06
sabinna75 (41)
Teze je izlijeciti dusu nego tijelo., a s obzirom na tvoje prihvatanje situacije ( bila lazna ili ne ) ti si na putu ka izlecenju
#3, 14.11.2014 - 13:57
nekako kapiram da svi mi trebamo da se zapitamo gde stojimo po tom pitanju..:)
14.11.2014 - 14:18
tvoj nik sve kaže, umesto tebe...
nadam se da ćeš postati, i ostati, doživotni apstinent. jeste teško, ali ostvarljivo. pozz.
#2, 14.11.2014 - 07:08
blah, odade me nick :)
14.11.2014 - 14:17
nz dobro srpski ni kolku i dali svativ pravilno .. ti si zavisnik od nekoja "stara ljubov" ...
znaev 1 takov ..
#1, 14.11.2014 - 00:53