Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TheDuke blog
'de ste drugari? Nije me bilo opet neko vreme, šta znam, smorio sam se da pišem. Al' ne da đavo miraaaa... Padne mi na pamet ideja da napravim seriju blogova. Kad mi dune. Bez nekog reda i obaveze, i svi će imati samo jednu stvar zajedničku: opisivaće neku profesiju u Srbijici majci. Što realnu, što fiktivnu. Da odmah kažem, tekstovi će biti puni karikiranja, predrasuda i najblaže rečeno pogrešnog etiketiranja svih ljudi koji se bave tim poslom, tako da me odmah preskočite ako vidite svoju profesiju, jer ne'am namere da se bilo kome pravdam. Toliko u uvodu. Pa, da počnemo...

Kako biti jedna pevaljka? Znači ne pevačica. Pevaljka, ona prava.Koje su osobine neophodne za tu profesiju? Verovali ili ne, ali zaprepašćujuće mnogo osobina! Pevaljka može kasnijom evolucijom dostići nivo pevaljke po svadbama u Centralnoj Srbiji, ili da ostane u seoskoj kafani, ali to su samo finese. Mislim, finese u količini bakšiša koje dobiju.

U startu ima dobru priču tipa: '' Znaš, mene je jurio jedan naš menadžEr da snimim album, ali nisam mogla da izdržim taj pritisak u gluvoj sobi '' (Čitaj: koitus je bio diskutabilan). Na pitanje šta sve može da peva, u 100% slučajeva odgovara '' Da ti kažem, pevam SVE. Od Silvane do Nirvane. '' . E sad, zaista mali broj njih stvarno zna da peva. Čuj mene, zna da peva... Njeno pevanje je tu najmanje bitno. Tekstove pesama mora da zna, ali tonalitet nije neophodan. Samo onaj triler na samoglasnik je važan. Znate ono, kada pusti glaščinu promuklu od vinjaka i to zvuči '' SaaaaaAAAaaAAAaaMoooOOooOO da ti bude kao meni, ah, AaaaAAAaaaaaaAAAA! '' ? Naravno, svi znamo kako to zvuči. E to je jednoj pevaljki neophodno. Da trilerom gađa u pijanu dušu. Mušku najčešće, ali o tome ćemo u daljem tekstu.

Njena pojava mora da izazove šok. Šminka je napadna, hod nezgrapan, a odeća? Hmmm... Pokušaj odeće bolje zvuči... Osećaj za stil joj je hiruški odstranjen uzimanjem mikrofona u ruku. Teget čizme do kolena, minmalni roze kozni minić i vrištim zelena majčica sa šiljcima i duuuubooookim dekolteom su i više nego preporučljivi. Naravno, dubina dekoltea i kratkoća suknje/haljine igraju glavnu ulogu u količini bakšiša koje će dobiti tokom večeri. E sad, geografska lokacija (čitaj: svadba ili kafana) striktno određuju namenu dekoltea. Mislim, ista je namena, samo što na svadbama evri idu u ruku, dok u kafani idu u... Ma rećiću, šta. U dekolte. Onako novčanica izmedju dva prsta. Domaćinski što se kaže (ovde rizikujem da me žene napadnu rečenicom 'Jeste, jak je to domaćin, a ko će kupus da kiseli?!' no dobro).

A onda... Svadba itekako odmakla, želudac pun, čaša i glava prazni, unutra toplo, prosto ti dođe da se izuješ i odremaš jednu partiju. Al' ne lezi vraže. Dolazi pevaljka do tvog stola i počinje da ti peva tvoju pesmu. Nagnuta nad tobom. E sad, naš, muški mozak takav kakav jeste, reaguje na vizuelno. Ne zanima nikog šta izlazi iz zvučnika, već šta je pred očima. Odmah kreće povezanost oči - ruka - novčanik. Ionako ćemo malog na zanat da upišemo. Tamo kod treće pesme i petog vađenja novčanika, osećaš nešto te bode u potiljak. Okret levo, okret desno, opala. Ženin pogled. Prilazi onako sa nameštenim osmehom fazon 'Ja sam jedna jaka žena i podržavam svog supruga u svemu!' i tiho ti na uvce šapuće 'Svetozare, prestani više stoko pijana, polazi kući odma'!' . Tu najčešće bude i neka psovka. Tako je dekolte najjače pevaljkino oružje, jer već posle 3 minuta ona odlazi do sledeće žrtve.

Seoska sredina je mnogo manje probirljiva. Tu je bitno da pevaljka ima dobre atribute, da ne kažem da je onako. Buckasta. I poželjno bi bilo da nije iz tog sela. U pauzama sedi za nečijim stolom, i kladi se sa ljudima koga će prvog da napije. I zaista, nema alkosa koji može da joj parira u ispijanju vinjaka na 74 načina. Masne ruke od pečenja briše ili od 'astal ili o suknju.Ali je zato moral prilično niži. Dekolte je do pupka...


Upravo je taj dekolte najviše zla naneo. Ali sutra ujutru. Da li spoznajom da je domaćin dao pevaljki alnaser za Yuga ili dečiju školarinu, ili zbog bola tokom slušanja svoje žene šta je radio sinoć - svejedno je. Bol je isti.

Kako preživeti pevaljku? Da poživi onaj ko izmisli youtube. A ako je već veselje neophodno, novčanik kod žene. Mnogo manje boli sutra ujutru...


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

DejancheBG (33)
pa nego kako nego je tako, vole žene novčanike :D i srećan ti bio rođendan :D
#6, 25.11.2014 - 01:45
Fara buraz... :)
25.11.2014 - 09:20
DejancheBG (33)
novčanik kod žene? nikako! uvek postoje neke savršene cipele i haljine na putu do veselja, ili sa njega... a onda novčanik ostane još prazniji nego posle pevaljke :)
#5, 23.11.2014 - 20:11
Hahahahahah imas pravo druze imas pravo... :D
24.11.2014 - 22:15
acogrizli (54)
#4, 21.11.2014 - 13:38
:)
22.11.2014 - 01:23
NinaRichi (41)
#3, 20.11.2014 - 09:54
:)
20.11.2014 - 10:00
Јутјуб има најбогатији репертоар.
#2, 20.11.2014 - 03:55
ali zato Evro ima i Janu... ^_^ hah
20.11.2014 - 09:40
Dnaj (53)
...možda kasnije bude interesantno
#1, 19.11.2014 - 23:54
mozda... a mozda i ne... :)
19.11.2014 - 23:56