Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Andjeo-Cuvar blog

Razlika izmegu ljubavi i braka

Šta je ljubav?
Jednog dana Platon upita svog učitelja:-“Šta je ljubav? Kako je mogu pronaći?”
Učitelj mu odgovori:-“Ispred tebe je ogromno polje pšenice. Kreni napred ne okrećući se, i uberi samo jednu stabljiku. Ako pronađeš najlepšu stabljiku, onda si pronašao ljubav.”
Platon je krenuo napred i brzo se vratio praznih ruku, a da nije ubrao nijednu stabljiku. Učitelj ga upita:-“Zašto nisi ubrao nijednu stabljiku?”
Platon mu na to odgovori: -“Zato što sam mogao birati samo jednom, ali se nisam mogao vratiti nazad. Pronašao sam najlepšu stabljiku ali nisam znao da li ima još boljih ispred mene pa je nisam ubrao. Kako sam išao napred, uvideo sam da stabljike koje sam video nisu bile tako dobre kao prethodna, tako da na kraju nisam izabrao nijednu.”
Na to mu učitelj reče:-“E to je ljubav.”

Šta je brak?

Drugi dan je Platon upitao učitelja: -“Šta je brak? Kako ga mogu pronaći?”
Učitelj mu ovako odgovori: -“Ispred tebe je bujna šuma. Kreni napred ne okrećući se, i obori samo jedno drvo. Ako nađeš najviše drvo, pronašao si brak.”
Platon je krenuo napred i nakon kraćeg vremena se vratio sa drvetom. Drvo nije bilo bujno a ni visoko. To je bilo samo obično drvo.
Učitelj ga upita: -“Zašto si oborio tako obično drvo?”
Platon odgovori: -“Zbog mog prethodnog iskustva. Prehodao sam do pola šume. Ovaj put sam vidio drvo i osetio da nije tako loše, pa sam ga posekao i dovukao ga ovde. Nisam hteo propustiti priliku.”
Učitelj mu tada reče:
- E ovo je brak.


copy paste


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ponocnik57 (59)
YESSSSSSSSSSSSSSSS ...wALA...ve su zene!;-)))
#1, 01.12.2014 - 11:48