Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
NinaRichi blog
Posto je kopiranje vidim moderano, hocu i ja da budem ''totalno moderna..''
a i da ne ''ispadne'' da ne umem da kopiram tekst nego se nesto kao trudim da sama napisem.
Nedavno nadjoh jedan,meni zanimljiv tekst , pa mozda ce i vama biti..


ZuSanLi Tačka dugovečnosti ili tačka od stotinu bolesti na vašem telu

Jedna japanska legenda kaže da je u davna vremena živeo jedan srečan ćovek koji je dobio od svog oca neprocenjivo znanje – znanje o tački dugovečnosti ili tačke od stotine bolesti. Sledeči zapovesti svog oca, sin je svakodnevno masirao ovu tačku i doživeo je rađanje i smrt nekoliko imperatora.

Masiranje tačaka je jedna od najstarijih metoda lečenja na Istoku, koja broji vec nekoliko hiljada godina. Ukupno, ljudsko telo poseduje 365 tačaka i 12 glavnih meridijana, što podseća na količinu dana i meseci u godini. Delovanje takve masaže (akupresure, pritiskom prstiju na određene tačke), zasnovano je na učenjima o meridijanima i kanalima koji su povezani sa određenim organima. U kineskoj medicini telo se posmatra kao energetski sistem, tako da kroz masažu može se uticati na tok energije i funkcionalnu aktivnost organa.

Aktiviranje tačke Zu San Li daje trajni podmlađujući i isceljujucći efekat, sprećava starenje. U Kini je ova tačka poznata kao – „tačka dugovečnosti“, u Japanu – „tačka od stotinu bolesti“. Gde se nalazi ta čarobna tačka (Zu San Li) na našem telu?
Tačka dugovečnosti se nalazi ispod čašice kolena. Da bi ste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju

Možete je pronaći i na drugi način.

Morate sesti na pod, pritisnuti čvrsto stopala ka podu i povući ih prema sebi, nepodižući pete od poda. Primetićete da ispod kolena stvorilo se uzvišenje. Pronađite najvišu tačku ovog uzvišenja, stavite na nju prst i zauzmite startnu poziciju. Tačka na koju ste pritisnuli prstom i jeste ta tačcka – Zu San Li.

Za sta je odgovorna ova tačka na našem telu i zašto je japanci nazivaju – tačkom od stotine bolesti?

Tačka Zu San Li :

– kontroliše rad organa koji se nalaze u donjoj polovini tela

– kontroliše rad kičmene moždine u delovima koji su odgovorni za pravilno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta, digestivnog trakta, polnih organa, bubrega, nadbubrežne žlezde.

Uz pomoc masaze tacke Zu San Li moze da se poveca aktivnost nadbubreznih zlezda, najmocnijih zlezda koji imaju ulogu glavnog cuvara zdravlja coveka. One luce u krv adrenalin, hidrokortizon i druge vazne hormone.

Ako svakodnevno masirate „tačku dugovečnosti“ , moguće je normalizovati rad nadbubrežnih zlezda, koje obavljaju sledeče funkcije u organizmu:

  • - normalizacija krvnog pritiska
  • - normalizacija glukoze, insulina
  • - suzbijanje upalnih procesa u organizmu
  • - regulacija imune funkcije čoveka

Takođe, masiranjem tačke Zu San Li, možete:

  • - poboljšati varenje
  • - lečiti bolesti gastrointestinalnog trakta
  • - tretirati posledice moždanog udara

Masaža ove tačke pomoćiće vam da steknete samopouzdanje, prevaziđete stres i napetost, pronaći unutrašnju stabilnost.

Masirajući ovu tačku možete izlečiti mnoge bolesti, uključujući impotenciju, štucanje, zatvor, gastritis, nemogućnost zadržavanja urina.

Masirati tačcku Zu San Li je bolje u jutarnjim časovima, pre ručka. 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno.

Pre početka masaže zauzmite udoban, opuštajući položaj (sedeći). Umirite disanje i skoncentrišite se na svoje osećaje. Uronite u stanje harmonije i razumevanja toga da počinjete proces ozdravljenja. Takva masaža ima stimulativno dejstvo.

.Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno. Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne bi ste izazvali nesanicu.

c/p 
Interesantno
pozitivni glasovi: 25  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ravgor (55)
#5, 02.12.2014 - 00:53
bravo!
#4, 30.11.2014 - 15:04
kiss
30.11.2014 - 22:06
Dnaj (53)
... a tu tačku Zu San Li ne mogu pronaći
#3, 30.11.2014 - 12:57
Kako bre Dnaj ne mozes..ebote gde ne postavih i video, Japanac sve objasnio
30.11.2014 - 22:06
acogrizli (54)
#2, 30.11.2014 - 09:38
lanselot (53)
Znaci najzad nesto korisno.
Desnom rukom kuckam a levom masiram G tacku..msm tu zu san cing cang tackicu:-)
Dakle zivecu trista godinica i ustedecu grdnu lovu kad konacno prestanem da kupujem VIAGRE KAMAGRE i ostale AGRE!!
#1, 30.11.2014 - 02:26
Je l' ti vidis, a?
Neces ziveti 300 godina al dok si ziv ima sve da ti radi ko sat..
Samo nastavi sa masazom..i naravno svaki dan,nemoj da preskaces
30.11.2014 - 22:08