Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Radovi-U-Toku blog

O ženama, muškarcima i Zverkama

Sinoć sam šetao sa prijateljicom i pričali smo o muško ženskim odnosima i o tome kako je danas teško ostvariti smislenu vezu. Da odmah razjasnim, u pitanju su osobe u svojim tridesetim, ona ima 31 ja, 36, znači davno smo prestali da budemo deca. Ona mi se žalila, pričala o tome šta želi od muškarca i deo razgovora je otprilike išao ovako:" Želim muškarca koji će me voditi, koji će biti jači od mene, ambiciozan ume sa mnom kada mi je teško." Zastao sam, zaustavio je u pola rečenice i skrenuo joj pažnju da je upravo izrekla sve moguće klišee. Da je navela sve ono što navode i 95 posto ostalih žena i da tu definitvno nešto nije u redu. Zbunjena, upitala me je na šta konkretno mislim? Ukratko, mislim da su današnje žene podigle lestvicu previsoko i da prosečan muškarac više ne može da skoči toliko visoko.
To što današnje žene žele od muškaraca je legitimno i samo po sebi je i normalno. Mi muškarci i sami želimo biti takvi. To nam je u prirodi, vaspitanju, samoj našoj srži. Medjutim, problem je što žene danas zaborave da pogledaju širu sliku. One u glavi znaju šta žele, to zaslužuju i ne žele da se pomire ni sa čim drugačijim. I to je takođe legitimno. Pa gde je onda problem? Zašto je letvica previsoko? Ukratko-jer Srbija. Prošireno - jer Balkan.
Zaboravljate često gde i u kakvim uslovima žive ti isti muškarci kojima nalazite nedostatke. Ali idemo redom. Prvo i osnovno, iako se mnoge neće složiti ali duboko u sebi će znati da je istina, Sex i Grad, 50 Nijansi sive i ostali produkti Zapada su učinili da naše žene u velikoj većini sanjaju Dorijane, Zverke i slične junake FIKCIJE. Zreo, poslovan muškarac, ostvaren na svim poljima koji je tu da razume bas NJU i koji ima samo jednu misiju u životu, da vodi baš NJU! Da, ne zaboravimo onu čuvenu žensku izreku:"*ebo muško bez sto kila i 2 metra. i eto, otprilike imamo idealnog muškarca-napucanog, u formi, zrelog, sigurnog u sebe, ekonomski nezavisnog koji je tu samo za vas i koji ume da vam čita misli i vodi vas i SAMO vas kroz život.
Aj sad idemo korak nazad. Srbija. Balkan. Svaki dan je preživljavanje i borba. Imati posao je premija. Mesto gde je auto takodje luksuz a ne potreba.I imate nas-Srbe, Balkance. Muškarce koji se svaki dan bore da dostignu nivo nekog Zverke. I da vam odmah to bude jasno, borimo se ne zato što vi to želite već jer MI to želimo. Želimo ekonomsku sigurnost, svoj stan, sve ono što bi nas učinilo da se osetimo bolje iznutra. A realnost je da većina nas radi za dvadesetak hiljada, da živi sa roditeljima i da poštenim radom ne može postići više. Realnost je takođe da nemamo svi 190-200cm da se mnogi vrate mrtvi umorni sa posla i nemaju kada da odu do teretane ili džogiraju kao svi oni lepi glumci na filmovima. I koliko god se trudili, lestvica je previsoko.
Mislite li da je lako biti muškarac na Balkanu danas? O moje dame, koliko se samo varate! Kada bi samo znale koliko toga progutamo u toku dana na poslu, sa čime se sve suočimo, sa kavim sve nemirima se borimo u duši, verovatno biste se manje ljutile na nas kada ne uspemo da vas 'pročitamo' i kada ne provalimo šta želite od nas.A ipak, i pored svega mi se trudimo. baš se bre trudimo! Naravno, svesni smo mi da i vi takođe prolazite isto na poslu, da i vi imate vaše nemire ali ipak, naša očekivanja od vas su daleko manja,zar ne. Da se razuimemo, ovde se radi o normalnim muškarcima, ljudima koji su ozbiljni i koji poštuju ženski rod a ne o dripcima koji misle samo na sex i kojima je žena na nivou sluge.
Razmislite samo koliko je teško muškarcu ovde da zadrži samopouzdanje kada mu je posao nesiguran, kada je primoran da u tridesetim živi sa roditeljima, kada se u mislima poredi sa svim onim muškarcima na zapadu koji tek tako dobijaju ono za šta on mora krvavo da se bori. I kako mu je kada dobije ženski prekor, kada u njenim očima vidi razočarenje.Kada ne uspe da ispuni očekivanja..
Poenta ovog teksta je u tome da bi možda trebale da nam malo olakšate. Da kada vam u kafiću priđe neko ko ne izgleda kao Džoni Vajsmiler, ga ne odbijete u startu. Da možda razmislite da je iako prosek, imao hrabrost da vam priđe. Da samim tim, sutra možda bude imao hrabrosti i da ostane kraj vas kada bude teško, da neće zgrabiti prvu lijanu i nestati kao gorila u magli. Spustite malo lestvicu, dajte nam šansu da vas vodimo. Da vam pokažemo da umemo. Jer svuda oko vas su Zverke, samo ako malo bolje pogledate. Oni koji svakog jutra ustaju, bore se, donose hleb u kuću u nemogućim uslovima koji ovde vladaju. I nisu bilo kakve Zverke, nego Lavovi.
A sve što trebate je da im date šansu.. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 24  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Danubius (36)
Imam posao,stan i kola...Nemam devojku.Očito moja plata nije dovoljno velika....
#12, 13.02.2015 - 22:14
unans67 (50)
U pravu si...
#11, 09.02.2015 - 13:02
acogrizli (54)
#10, 07.02.2015 - 22:39
svaka cast....lepo napisano ...
#9, 06.02.2015 - 04:26
hvala :)
06.02.2015 - 18:26
BRAVO!!!
#8, 05.02.2015 - 22:48
blagodarim :)
06.02.2015 - 18:26
U pravu si,potpuno,skroz i 100 % . Bravo
#7, 05.02.2015 - 21:21
hvala :)
06.02.2015 - 18:26
acogrizli (54)
#6, 04.02.2015 - 22:45
Usput , svidjas se prijateljici...
#5, 04.02.2015 - 20:28
Hah, užasan par bi ona i ja bili ;)
04.02.2015 - 21:02
Ti si lokalizovao projekciju i fantaziju.
A mogao si i da ne lokalizujes...Stani kod onog bogat, ostvaren, samopouzdan u top formi i one ocekuju da bas "njih" vodi , razume kad su depresivne, izvlaci iz sranja koja prave i trpi ispade besa i nervoze kad ne ide kako zele.
Takav samoostvaren , ako je na rad i um ostvario a ne politicki i tatinim vezama i bogatstvom, sasvim sigurno nece upasti u shemu ni sa jednom "njom".
Sve su to "tajine cerke".
#4, 04.02.2015 - 20:27
Pokusao sam da budem politički korektan. Sa ovakvim temama lako se fasuje etiketa šovinističke svinje. :)
04.02.2015 - 21:01
Zena sto moze samu sebe da zezne ocekivanjima...
Ne moze to niti jedan muskarac da joj uradi:)
#3, 04.02.2015 - 19:42
Naročito kad odabere pogrešnog muškarca :)
04.02.2015 - 19:54
1  2  [»]