Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
piraterija blog

Bankarski sherwood.(Robin Good from share wood)

Grupa ljudi koji se bave IT biznisom, povremeno se igrajuci na netu, smislila je novi nacin zabave.

Nalik na RPG igrice, svako bi preuzeo deo borbenih zadataka u grupi, pre svake bitke biraju svoj avatar i svoj nick i igra pocinje.
Organizator ili vise njih izaberu banku u EvroAziji.
Nadju igraca koji je poreklom iz te zemlje.On postaje jedan od tri stedise, korisnika te banke.
Uzima neki od lux paketa iz ponude, deponuje 1000e i pocinje prepisku sa nekim od zaduzenih radnika banke.

Nakon nekog vremena, drugi igraci kreiraju pogodan virus koji ce se pokrenuti kad bankar otvori neki od emailova koje salje igrac.
Virusi imaju razlicite namene, neki snifuju i loguju tastaturu, sta bankar kuca, i smestaju na izabrano i pogodno mesto na mrezi banke, znaci nedohvativo spolja.

Zato antivirusi banke ne mogu da otkriju ubacene viruse, jer oni ne salju nista napolje.
Povremeno se ubacuju virusi kojima je cilj da pokupe sve sakupljene podatke i tada pristupaju i kamerama unutar banke i unutrasnjoj strukturi.

Kad se upoznaju sa svim sadrzajima bitnim za bitku, krece operacija.
Biraju odgovarajuci metod koji nece biti detektovan, kojim po nekoliko sati dnevno preuzimaju snimke sigurnosnih kamera iz banke, proucavajuci kako funkcionisu protokoli banke.
Jedan po jedan, sigurnosni sistemi banke bivaju zaobidjeni i ukljucuju se ostali igraci , smisljanjem nacina kako da izvuku novac iz banke.

Kad tih dvadesetak igraca, mozgova smisli nacine za izvlacenje novca iz banke....domaci igraci pronalaze mazge, ucesnike koji ce na bankomatima podici novac.
Za razliku od ostalih shema, novac dizu sa svojih laznih bankovnih racuna, koji su napunjeni novcem i zaobilaze sve semafore, prekidace na sumnjive transakcije tako da banka ne primecuje uzet novac.

Do sada su uzeli preko milijardu evra iz preko 100 banaka, prosecno 10 mil evra po banci, iz nekih banaka manje jer su siromasnije, a iz nekih mnogo vise.

Kad zavrse operaciju, mazge dobijaju 3-5%, domaci igraci 10%, a ostali igraci po 7% uzetog...
I igra se tu zavrsava.
Sledeca banka, novi nickovi i novi avatari, naravno da se prepoznaju neki i pod novim avatarima, ali ovako igra dobija na zanimljivosti.


Od 100 banaka, njih 5 je primetilo nesto cudno , a njih 3 je na insistiranje strucnjaka iz banke bilo uvereno da je izvrsena manipulacija i mozda pljacka.
Od 100 banaka, pljacku nije prijavila nijedna.

Odatle naslov share, deljenje, wood, drva, papira, para, dok su igraci postali Robin Good, (dobri, nagradjeni) umesto Robin Hood.

Tako se stara prica o dobricama koji otimaju od bogatih i daju siromasnim, pretvorila u igricu gde imaju kao u najboljim filmovima prepreke, iznenadjenja, psihologije, taktike, i akcije.

Spisak od 100 banaka je napravljen na osnovu delova virusa koji su ostali u sistemu, i te banke su mogle biti ponovo opljackane bilo kada.
Takodje se za cifru ne moze tacno tvrditi da je ta, jer to je zbir samo onih vrednosti koje su kreirane na fantomske racune i odatle podignute.
Moguce je da su tu i delovi nekih drugih internih mutljavina.

Prica je istinita, a banke su u EU i Rusiji i Kini.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: