Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Radovi-U-Toku blog

Skroz nenaučno-fantastična priča

Glavna i jedina vest širom planete Zemlje tog jutra je bila pojava ogromnih, neindetifikovanih letećih objekata u orbiti naše planete. Na radio i tv stanicama su se naiizmenično vrteli obraćanja predsednika svih svetskih sila, slike letećih tanjira i haos na ulicama većine gradova, uzrokovanih panikom, strahom i dezinformacijama. Snimci tri leteća objekta, ogromnih dimenzija, od preko 50km u prečniku, potpuno sive boje, bez prozora ili ikakvih otvora je dodatno uticala na opšte rasulo.
Svaki pokušaj uspostave kontakta sa vanzemaljcima je završio neuspešno. Čak su zabeleženi sporadični sukobi između Kineza i Amerikanaca u pokušaju zauzimanja što bolje pozicije za uspostavu komunikacije sa vanzemaljskim bićima. Rusi su se potpuno isključili i izolovali od ostatka sveta svakom mogućem smislu. Mnogi su taj postupak Rusa tumačili kao jasan znak da su u konspiraciji sa vanzemaljcima ili da su to možda čak i ruske letelice kojima Rusija planira da povede konačan rat protiv Amerike. Napetost je iz sata u sat rasla, a kontakt i dalje nije bio uspostavljen.
Rat koji je bio na pomolu je bio odložen onog trenutka kada su letelice ušle u orbitu. Izgledalo je da je Evropa mesto gde su odlučili da se spuste. Avioni i letelice svih mogućih država su zujali poput komaraca oko tri velika objekta koje su se bešumno spuštala sve niže i niže. Evropa..Balkan..Srbija..Jagodina.
Na 2 km iznad Jagodine sva tri broda su stala. I dalje nije bilo ničega što bi iole zaličilo na pokušaje uspostave kontakta od strane vanzemaljaca. Takva situacija je dovela do toga da se razmišlja o preventivnom napadu. Bugari su čak smatrali da bi trebalo da se bombarduje i Srbija, za svaki slučaj. Vlada Srbije je hitno reagovala izvinjenjem i uveravanjem da oni ništa nemaju sa Vanzemaljcima.
A onda je počelo. Iz sva tri broda se čulo zvonko PLONK. Potom su moćni zraci krenuli da uništavaju zgradu po zgradu. Jagodina je nestajala u dimu i vatri zastrašujućom brzinom. Brodovi su detaljno uništavali čitav grad, do same zemlje, ne ostavljajući ni kamen na kamenu. Za sve to vreme, napade zemaljske avijacije kao da nisu ni osećali. Apsolutno nikakvu štetu nisu trpeli niti su se obazirali na napade, sva pažnja je bila usmerena na potpuno uništavanje grada i okoline. U krajnjem očajanju, odučeno je i da se proba sa nuklearnim napadima. Smatralo se da je Balkan ipak kolateralna šteta na koju se može pristati. Rezultat je bio isti, brodovi su i dalje orali svojim zracima neoštećeni. Svet je bio primoran da prizna poraz. U tišini su gledali kako od Jagodine ostaje samo ogromna rupa puna istopljenog metala, betona i ljudskih kostiju. Onda se začulo PLONK. I napad je prestao.
Iz utrobe sva tri broda se pojavio otvor iz koga je potekla čudna reka od nepoznatog materijala pravo u rupu koja je nekada bila grad. Nakon što je rupa popunjena, ogroman stub od barem 20km u prečniku je krenuo da se diže u visinu, toliko da mu se vrh nije ni video. PLONK. Delovalo je kao da se izlivanje stuba završilo i brodovi su polako krenuli u orbitu. Kroz nekoliko sati potpuno su nestali sa svih radara. Kako su se pojavili tako su i nestali.
Ruska letelica je prva stigla do vrha stuba. Sliku koju su pustili u etar je zapanjila svet. Izgledalo je kao da je u pitanju ogroman bilbord koji je zaboden u Zemlju. Na bilbordu je pisalo nešto velikim slovima koji su se menjala u milisekundu. Ispod tog naslova takodje su se nalazila sitnija slova u kolonama koja su se takodje menjala u istom vremenskom intervalu.. Nakon nekog vremena slova su dobila oblik latinice, i taj milisekund je bio dovoljan da se rastumači tekst na bilbordu.
ZEMLJA-najnoviji dodatak našem ZOO-VRTU (cena karte ostaje ista)!!! Ispod naslova su bile navedene sve vrste po abecedi. Pod slovom H, u dnu, pisalo je HOMO SAPIENS.
.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 16  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#3, 18.02.2015 - 21:12
thor (42)
Džigija mi ubiše u Jagodinu, a ja se zakleo da ću ga tepnem ja... maljem... ili lopatom... svejedno...
#2, 18.02.2015 - 19:46
Је л' преживео Јованча?
#1, 18.02.2015 - 14:03
Jeste, sticajem slucaja, bio je u Japanu tada. :)
18.02.2015 - 14:18