Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Andjeo-Cuvar blog

PISMO SVIM ŽENAMA ZA 8 MI MART OD MENE

Drage moje žene,majke,sestre,devojke,babe,tetke,svekrve,strine,ujne i sopruge,

želim da vam napišem nekoliko reči baš na ovaj dan koji ga celi balkan slavi kao dan žena. Nisam se ni baš mnogo intersovala kako je nastalo da se praznuje ovaj dan, samo sam načula davno nekad da su se nekada davno žene izborile za svoja prava pred muškarcima i da je to bilo na 8. mart pa se zato i praznuje.

Sečam se da je moja baka,koja je penzionerisana sada, a tada radila kao učiteljica u selu, tog dana dolazila sa ogromnim buketima i razno raznim poklonima koji su djaci kupovali i darovali.Prosto nije mogla da se svemu nagleda i naraduje, jer je znala koliko je cene i vole.
Bile su u sveže ruže i plastične, parfemi,bonbonjere,nakita,svašta nešto...

Ja sam 22 godina i do pre prošle godine nisam se osečala kao žena da bi ovaj dan bio značajan za mene,ali eto prošle godine sam od tate i od dečka dobila poklone i bilo mi je jako lepo čestitano i mogu se nareči jedna mlada žena.

Ove godine sam provela veče na lepom mestu i u lepom društvu i osečala sam se sjajno.

Ali reč mi je bila u tome da smo svi mi žene spasiteljice svog obitelja, žena je stolb kuče, ona je ona koje zalije kuču i familiju sa ljubavlju i nežnoscu, ona je ta koja pazi na svoga muža,svoje dece, svoju obitelj,majka,otac a i familija muža, svoje kučne prijatelje. Žena je jedan Anđeo Čuvar u pravom smislu te reči. Naravno da postoji i zločkaste trenutke kod nas žena, ali ipak mislim da smo mi jedno toplo,iskreno i dobro biče koje nezna da mrzi,koje zna samo da voli.

Naravno da ima iskušenja u životu kada žena posle toga postane kruta i nemilosrdna, ali se isto mora znati da se taj period prebrodi i da taj period menja nas žene najbolje bi bilo na boljem.Al se nažalost neke i izlopate.

ZATO ŽENE ČUVAJTE SVOJ MIR U KUČI, VOLITE SVOJE MUŽEVE,SVOG DEČKA, SVOIH BRAČA I SESTARA, POŠTUJTE SVOJE RODITELJE, BUDITE TU ZA SVOJE PRIJATELJE. BUDITE KROTKI, DOBRE RADNICE NA POSLU I ŠTA JE NAJBITNIJE

DARUJTE LJUBAV I PRIMITE JE.


SREČAN VAM 8 MI MART MOJE DAME


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (53)
#1, 10.03.2015 - 00:39