Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Radovi-U-Toku blog

I ja tebe..

Vratio se nevoljno u sobu. Neistusiran. Kapljice znoja su se i dalje krile u udubljenjima na njegovom telu.Nije ga bilo bilo briga. Ona je i dalje ležala u krevetu, gledala ga je ne trepćući, zaneseno, radosno. 'Pogled teleta' pomislio je dok je nameštao zgrčeni osmeh na lice.
Legao je kraj nje bolno svestan činjenice da nema šanse da se izvuče bez da joj ponudi svoje rame. Ugnezdila se istog trenutka i počela da se igra kovrdžama na njegovim grudima. Kako je samo mrzeo to. I kako je samo mrzeo što mrzi to... Gugutala je nešto, umiljavala se a on se pravio da je sluša. Povremeno 'mhm' i 'naravno dušo' je bilo sve što je potrebno. 'Zaljubljeni vole zvuk svog glasa i ne umeju da čuju istinu sve dok ne bude prekasno'gorka misao mu je prošla kroz glavu.
„Volim te, srećo“ ...Prenuo se iz misli taman na vreme da čuje poslednji i najvažniji deo. Najteži deo. Nije osetila kako mu se celo telo napelo, nije osetila grč u njegovom stomaku od napora koji je ulagao da sebe natera na i 'I ja tebe'. To je bilo jedino što je uspeo da iscedi iz drenovine u njegovim grudima. I...bilo je dovoljno.Poljubila ga je dok joj je lice sijalo od sreće i vratila se prokletom čupkanju njegovih dlačica.
'I ja tebe' odzvanjalo mu je u glavi.Zar je moguće da je i sa time bila srećna? A ljudi kažu teško je to isfolirati. Nije život holivudski film, sve se da isfolirati.Eto, izgleda 'i ja tebe' vrši posao. Osetio je kako ravnomerno diše.Blago hrkanje je samo potvrdila njegova nadanja.Lakše mu je kada ona spava.
Želju za cigaretom je imao već neko vreme ali je odlučio da istrpi. Pokušaj da dohvati pljuge i čašu sa pelinkovcem je iziskivao rizik koji nije smeo da prihvati. Bolje bez cigara nego da se primorava da opet sluša njeno ćeretanje. Ležao je nepomično, ustima opnašajući odbijanje kolutova dima i gledao u plafon.Pogledom je pratio naprslinu nastalu lošim krečenjem.Duž linije, do sredine plafona gde je sijalica visila samo o žice.A pored se odvijala scena koju je već viđao par puta u svom životu.Mušica se uplela i paučinu i bezuspešno pokušavala da se oslobodi iz smrtonosnih nti. Nema nigde pauka, primetio je.'Ni ne mora da ga bude', shvatio je. Mušica će sve uraditi sama.Nije skidao pogled sa očaja koji se odigravao iznad njega.Jadnica je bila na kraju snage, pravila je sve duže pauze između pokušaja da se oslobodi. Gubila je bitku.
Tu noć je sanjao da je mušica. Osećao je kako snaga čili iz njega dok uzaludno pokušava da se otrgne lepljivih niti.Svaki pokret je bio samo korak bliže neumitnosti koje je bio svestan da sledi.Niti paučinaste svile su mu se obavijale oko krila, tela, nogu, pripremajući ga za konačni usud.Zadnjim atomima snage je uspeo da podigne glavu i susretne se sa pogledom pauka koji je stajao iznad njega.Prepoznao je pogled. Prokrkljao je 'volim te'. ' I ja tebe', njegovim glasom odgovorio je pauk.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

acogrizli (54)
#1, 18.03.2015 - 17:46