Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Sta-Misa blog
Od ljudskosti ostalo je LJ ali u reči LJIGA

Većina, koju sam znao i koja je znala njega je govorila da je nekada bio čovek.Naglašavam NEKADA. Da je bio perspektivan i bio im uzdanica, da im je bilo drago što se druže sa njime ili on sa njima.
Onda je počeo da „razmišlja“ svojom glavom i da puca na visoko. Počeo je da se druži sa „sebi ravnima“, sa „malim bogovima“. Osilivši se i misleći da je postao NEKO I NEŠTO pomislio je da „mali bogovi“ ne vide, baš svaki, njegov korak, ne prate sve što radi, osim poverenih mu zadataka, da ne čuju svaku njegovu reč, izgovorenu i šapatom na uvo sličnima njemu ili,...
U svojim očima, što je najgore i najpogubnije, po njega, postao je jak, moćan sa velikim vetrom u ledja i jakom podrškom „malih bogova“.Ali nije video da je u očima, dojučerašnjih prijatelja i poznanika postao ljiga, beskičmenjak, čovek koga treba izbegavati. I dalje su ga tapšali po ramenu, da bi ga se što pre otarasili, da ga „hvale“ da bi mu time začepili usta.Samo slični njemu i oni koji su pomislili da zaista postaje neko i nešto su ga i dalje tapšali, govorili umilne reči i pravili sebi odstupnicu, koju on sam nije imao.
Osokoljen svojim „napredovanjem“ i jačanjem potražio je nove „male bogove“ u drugim ešalonima moći.Nije bio svestan da prebeg od jednih drugima nije najbolji za postajanje „maliim bogom“ čemu je težio. Nije znao da „mali bogovi“ saradjuju i da i iznad „malih bogova“ postoje i „veliki bogovi“, pravi krojači sudbine iako, u stvari, postoji samo jedan jedini univerzalni i vanvremski BOG, zvao se Isus, Muhamed, Mojsije, Buda,....
Postajao je sve veći sluga i sredstvo sopstvenog samouništenja. Uz sve, posadili su ga, kao neki kratkotrajni cvet, na funkcijicu. Posadili su ga da bi ga survali u provaliju.On nije shvatio suštinu, već je umislio da je to prva „nagrada malih bogova“, da postaje silniji.Počeo je i da prekraja mnogo što – šta, krši dogovore, uništava oko sebe. Zaslepljen pozicijom,trenutnom,nakon dva-tri prelaska iz jednih u druge redove, umislivši da je, najzad, i sam postao „mali bog“ nije primetio da su zrnca peska počela da se pomeraju i da će srušiti njega, „malog boga“, čoveka „Stenu“.
Svakodnevno i sve više je pucao.Sve je više pukotina po njemu i u njemu. Osipao se a nije hteo da prizna, iako je počeo da uvidja i takvu neumitnost. Samo je, iz nemoći, postajao još obesniji i opasniji po okolinu i najviše sebe samoga. Tla sigurna, ispod njega, bivalo je sve manje. Klackalica života počela je da biva sve nemilosrdnija. „Na vrhuncu slave, na vrhuncu snage počinje da se propada“-govorili su filizofi.. Samo mu to nisu rekli ili nisu na vreme, ili nije hteo da poveruje u to. Korak gore-dva dole, tri gore-duplo više dole.Survavanje se nastavljalo.
Istrošen i iskorišćen, jednokratnom upotrebom, bačen je i odbačen. Pitanje dana je kada će „stena“ završiti na dnu provalije zbog osipanja peska ispod njega, kao najobičnija, neprepoznatljiva hrpa kamenja. Malo ko će znati da je od stene nastalo samo to-hrpa kamenja koja će vremenom postati, ne zrnce peska, jer je i to, u ovom trenutku, preveliko za njega, već prah i ništavilo u beskonačnosti vremena. Bačen je na dno jer nije igrao po „pravilima“ ili ih je pomešao u silnim prelascima ili umišljajući i uspostavljajući svoja neodrživa.
Prah, ništavilo, LOŠE, ostadoše iza njega a oni koje je uništavao ponovo se dizaše kao Feniks iz pepela.

P.S. SVAKA SLIČNOST SA NEKIM LIKOM/IMA IZ STVARNOG ŽIVOTA JE SLUČAJNA ! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

zeljaana (56)
U slavi i moći se prepoznaju ljudi i njihovi karakteri,uvek je bilo i biće "ko visoko leti,nisko pada".
#2, 09.04.2015 - 11:26
Nesto ne verujem u opstu osudu ljigavosti.
#1, 09.04.2015 - 10:33