Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Andjeo-Cuvar blog

Ja sam pas, ja nisam stvar ! Prica koja je mnoge potresla!
Ja sam pas. Živim, dišem. Osećam bol, radost, ljubav, strah i zadovoljstvo.

Ja nisam stvar. Ako se udarim – imaću modrice. Krvariću. Patiti. Osetiću bol. Ja nisam stvar.

Ja sam pas. Uživam u igranju, šetnji, ali više od svega, uživam u vremenu provedenom sa svojom porodicom. Ne želim ništa više od toga da budem nego da budem sa svojim čovekom. Hoću da spavam gde spavaš i ti i idem gde ideš i ti. Ja sam pas i ja osećam ljubav … Ja žudim za druženjem.

Uživam u dodiru ljubazne ljudske ruke i mekoći kreveta. Želim da budem unutar kuće sa svojom porodicom, ne na lancu ili sam u odgajivačnici. Ili ograđenom dvorištu, satima. Rođen sam da budem pratilac, ne da živim život u samoći.Ja znam kad je previše hladno i previše vruće. Doživljavam glad i žeđ. Ja sam živo biće, ne stvar.
Kada se odseliš, hoću da idem sa tobom. Ako ostanem, ja ću jedva čekati tvoj povratak. Čeznem za tvojim glasom. Učiniću sve da ti najviše ugodim. Živim da budem tvoj pratilac.

Ja sam pas. Moji postupci nisu rezultat korupcije, pohlepe, ili mržnje. Ne znam za predrasude. Ja živim u trenutku i ja sam primer ljubavi i odanosti.

Nemoj me zameniti za nekakav objekat. Osećam i mogu da mislim. Ja mogu da doživim i više od fizičkog bola, osećam strah i radost. Osećam ljubav i konfuziju. Imam emocije.

Ja razumem možda više nego ti. Ja sam u stanju da shvatim reči koje mi govoriš, ali TI nisi uvek u stanju da me razumeš.Ja sam pas. Nisam u stanju da se brinem za sebe, bez tvoje pomoći. Ako se odlučiš da me vežeš i odbiješ da me hraniš, ja ću umreti od gladi. Ako me napustiš i ostaviš na seoskom putu, ja ću doživeti strah i biću usamljen. Tražiću te i pitaću se zašto si me ostavio. Ja nisam deo imovine koja se baca i zaboravlja.

Ako se odlučiš da me ostaviš u Prihvatilištu, uplašiću se i biću zbunjen. Očekivaću tvoj povratak.
Ja sam pas – živim, dišem. Ako se odlučiš da me odvedeš kući, molim te da mi pružiš stvari koje su mi potrebne kako bih bio zdrav i srećan.

Obezbedi mi hranu, čistu vodu, toplo sklonište i ljubav. Nemoj me napustiti. Nemoj me baciti kada postaneš previše zauzet. Budi posvećen celog života, ili me i nemoj odvesti.

Ako me napustiš, ja nemam sredstava da brinem o sebi. Ja ću biti prepušten na milost i nemilost ljubaznih ljudi – ako padnem u pogrešne ruke, moj život će biti uništen.Ja ću doživeti bol, strah i usamljenost. Ako završim u azilu, očima ću moliti nekoga da me spase. Repom ću pokati da sam prijatelj. Ako to ne bude dovoljno dobro – umreću.


Ja sam pas. Želim da dam i da primam ljubav. Želim da živim. Ja nisam stvar. Ja nisam deo imovine.

Molim te, nemoj me odbaciti. Obećavam da ću ti se odužiti bezuslovnom ljubavlju, sve dok živim….


Setite se ovih molbi svaki put kada vidite napuštenog psa na ulici - pomozite mu, ili nađite nekoga ko može. Svakako ga bar nahranite i pružite mu malo nežnosti, nemojte ga šutirati.

Ako želite da kupite ili usvojite psa, setite se ovih reči, pas nije igračka i nije stvar!
c / p 
Interesantno
pozitivni glasovi: 19  |  negativni glasovi: 1

Napiši komentar:

*THUMBS UP* *ROSE* pas je vredniji od vise tu osoba na drustvenim mrezama ima veliko srca a ako ga povredis zna i da ujede to mu je jedina odbrana bravo brabo za izbor o psu
#7, 20.12.2015 - 19:56
*THUMBS UP* *ROSE*
#6, 27.05.2015 - 14:54
WinterWolf (31)
svidja mi se :)
#5, 14.05.2015 - 01:23
nislice (46)
:)
#4, 03.05.2015 - 21:23
acogrizli (53)
#3, 30.04.2015 - 12:59
#2, 29.04.2015 - 05:13
dant (46)
sad je čas beži od zla
ja sam pas ti si kao ja
#1, 28.04.2015 - 22:56